Dentiss Logo

Sağlık Endüstrileri Başkanlığı Kuruluyor

Halk sağlığı ve ekonomi üzerindeki etkileri ile stratejik önemdeki tıbbı cihaz sektörü için Sağlık Endüstrileri Başkanlığı kurulacak. Türkiye’nin güçlü tıbbi cihaz sektörünü daha ileri taşıyacak bu hamlenin, sağlık alanındaki üreticilere güç vereceği değerlendiriliyor.
31.03.2021       14.58.09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda, ‘Sağlık Endüstrileri Başkanlığı’ kurulacağını açıkladı. Yeni kurulacak ve cumhurbaşkanlığına bağlı olacak bu başkanlık, tıbbi cihazlar ve ilaçlar gibi sağlık endüstrisine dair ürünleri kapsayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yenilikçi ve güçlü bir sağlık endüstrisinin geliştirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığına bağlı Sağlık Endüstrileri Başkanlığı kuruyoruz. İlaçtan aşıya, medikal cihazlardan biyoteknolojik ürünlere kadar pek çok stratejik malzemenin yurt içi imkanlarla rekabetçi bir şekilde geliştirilmesi ve üretilmesi çalışmaları, bu başkanlığın sorumluluğunda yürütülecektir” sözleriyle duyurduğu gelişme, sektörü sevindirdi. Türkiye’nin güçlü tıbbi cihaz sektörünü daha ileri taşıyacak bu hamlenin, sağlık alanındaki üreticilere güç vereceği değerlendiriliyor.

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.