Dentiss Logo

Hedefimiz, Amerika Pazarında da Bilinir Hale Gelmek

İnci Dental, uluslararası dental pazarlarda Türk ürünlerinin kalitesi hakkındaki algının mimarlarından biri. 50’den fazla ülkede tanınan şirket, nihai mallar kadar hammadde ihracatı da yapıyor. İnci Dental Dış Ticaret Müdürü Haki Demir, hedeflerinin ürünlerini Amerika kıtasında da bulunabilir ve bilinir hale getirmek olduğunu anlattı.
27.04.2021       15.58.33

AR-GE çalışmalarınızdan ve inovatif ürünlere yatırımlarınızdan bahseder misiniz?

İnci Dental olarak vizyonumuz, dental sektörde, ülkemizde üretimi yapılmayan ürünlerin üretimlerini gerçekleştirmektir. Bu bağlamda, ülkemizde bulunan birçok üniversite ve TÜBİTAK ile üretim projeleri gerçekleştirmekte ve yatırım yapmaktayız. Son 8 yıl içerisinde başta EndoArt endodontik döner kanal eğesi üretimi olmak üzere endodonti ve Rubydent ürünleri ile de restoratif alanda birçok ürünün üretimine başladık. Üretimde kalite ve teknoloji kavramlarını birleştirerek portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz. Ürünlerimiz için CE belgesi alarak kaliteli üretimlerimizi belgelendirmiş bulunmaktayız.

İnovatif ürünlerin sağladığı katma değer hakkında neler söylemek isterdiniz?

2009 yılında başladığımız dental amalgam üretimi ile ülkemize ithalat girdisini neredeyse durdurmuş bulunuyoruz. Son 8 yıl içerisinde üretimine başladığımız veya halihazırda üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerden döner kanal eğesi, kompozit, akışkan kompozit, etching gel, bonding, kalsiyum hidroksit, EDTA jel, kavite liner, artikülasyon kağıdı, polisaj diski gibi ürünler ile ülkemize yapılacak olan belirli oranda ithalat girdisini engellemiş bulunmaktayız. Bu oranı artırarak ülkemizin ihtiyacını sağlamayı amaçlıyoruz. Üretim kapasitemiz ülkemiz ihtiyacını karşılayabilecek güçtedir. Bu şekilde ülkemiz ekonomisinde her zaman katma değer yaratan bir firma olmayı amaçlıyoruz.

İhracat yapıyor musunuz? Ürünleriniz ile ilgili uluslararası pazarda nasıl bir potansiyel görüyorsunuz?

İnci Dental olarak 50’den fazla ülkeye ihracat yapmakta ve ülkemizi temsil etmekteyiz. IDS Köln, AEEDC Dubai, IDEM Singapur, Dental South China Guangzhou fuarlarına düzenli olarak katılım göstermekteyiz. Birçok ülkede Türk ürünlerine olan algının, kaliteli ürünlerimiz ile birlikte arttığını düşünüyoruz. Rubydent ve EndoArt ürünlerini Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika’da kolaylıkla bulmak mümkün. Başlıca pazarlarımız Mısır, Cezayir, Polonya, Sırbistan, Endonezya, Tayland. Hedefimiz ürünlerimizi Amerika kıtasında da bulunabilir ve bilinir hale getirmek. Ayrıca bazı üretimlerimizi yurtdışına taşıyarak o ülkelere hammadde ihracatında bulunmaktayız. Sadece nihai ürün ile değil, hammadde ihracatı da yaparak ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktayız.

Röportaj: Elvan Genç (VYG)

 

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.