Dentiss Logo

Önceliğimiz, Klinikte Olmayı Daha Güvenli Hale Getirmek

Dünya Dental, geniş ürün gamının yanı sıra Tokuyama Dental ve Euronda başta olmak üzere dünya markalarını diş hekimleri ile buluşturuyor. Şirketin Kurucu Ortağı olan aynı zamanda Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Polat, pandemi döneminde, klinikte olmayı daha güvenli hale getirecek ürünlere ve diş hekimlerini destekleyecek kampanyalara öncelik verdiklerini anlattı.
02.03.2021       14.17.20

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1983 yılında Ankara’da doğdum. Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret bölümü mezunuyum. Evliyim ve bir çocuk babasıyım. Yemek yapmayı çok severim. İyi bir tespih koleksiyoneriyim. Tarih gezilerine ve spora son derece önem veren biriyim. Kış sporlarına ve motor sporlarına da ayrı bir ilgim vardır.

Dünya Dental’in kuruluşundan bugüne ulaşan öyküsünden satır başlarını anlatır mısınız?

Dünya Dental firmasını 2006 yılında Ankara merkezli olarak kurduk ve sonrasında 2013 yılında İstanbul ofisini hizmete açtık. Şu an bünyesinde 18 çalışanı bulunmakta olan firmamızda, yaş ortalaması 30’u geçmemektedir. Bu konuya ilk günden bugüne çok önem vermekteyiz. Firmamız kurulduğu günden bugüne en kaliteli ürünlerin ithalatını yapıp en makul fiyatlarla müşterileriyle buluşturmuş ve bu yaklaşımı ile sektörde sağlam bir yer edinmiştir.

Ürün gamınızda neler var? Sunduğunuz markalar ve satış ağınız hakkında bilgi verir misiniz?

Ürün gamımızda ağırlıklı olarak klinik sarf malzemeleri, paslanmaz çelik el aletleri ve sterilizasyon üniteleri bulunmakta. 2021 yılı Ocak ayından itibaren İtalyan menşeli bir firmanın diş ünitlerini de satışa sunacağız. Dalında dünya markası olarak kabul edilen Japon Tokuyama Dental ve İtalyan Euronda’nın yanı sıra 10 farklı markayı da diş hekimleri ile buluşturuyoruz.

Ürünlerimizin dağıtımı Ankara Merkez Ofis, İstanbul Şubemiz ve tüm Türkiye’ye yayılmış 15 alt bayi aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Kısa bir süre sonra, online satış portalımızı da değerli müşterilerimizin hizmetine sunarak yolumuza sağlam adımlarla devam etmeyi planlıyoruz.

Gülüşlere yapılan estetik dokunuşlar, hastaların yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiliyor. Ürünlerinizin hastaların hayatlarına kattıkları hakkında neler söylemek istersiniz?

Ürünlerimiz, özelikle son zamanda çok gelişen estetik diş hekimliğinin gereksinimlerini karşılayacak şekilde üst kalitededir. Hastaların estetik ihtiyaçlarını uzun süre stabil bir şekilde karşılayan dayanıklı ürünleri pazarla buluşturarak katkı sağlamaktayız.

REKLAM

Diş hekimlerine duyurmak istediğiniz kampanyalarınız ya da bu dönemde öne çıkan ürünleriniz var mı?

Pandeminin duraksadığı Haziran ayı itibarıyla kliniğe dönüş sloganıyla uygun fiyatlı kampanyalarımızı diş hekimlerine sunduk. Ayrıca İtalyan Euronda firmasının ürettiği Covid-19 ortamında klinikte çalışmayı kolaylaştıran ve daha güvenli hale getiren yeni bir ürün gamını ithal ederek müşterilerimizle buluşturduk. Bandana, yüksek galoşlar, cerrahi boneler, vizör ve gözlükler, dekontaminasyon paspasları, bariyer filmler ve dünyada ilk olan 160 cm uzunluğunda hasta önlükleri ile önceliğimizin, hekimlerimizin ve hastalarının güvenliğini en üst seviyede korumak olduğunu söyleyebilirim. Bunların dışında pandeminin getirdiği ekonomik baskılardan dolayı Tokuyama Dental ürünlerinin tamamında ciddi oranda indirimler uyguladık ve kampanyalarla diş hekimlerinin yanında olduk.

Tam da bu dönemde öne çıkan en önemli ürünümüz, Dünya’da ilk renk pigmenti içermeyen kompozit dolgu materyali olan Tokuyama Dental’in ürettiği Omnichroma kompozitleri oldu. 2020 Ocak ayında Ankara’da yoğun bir ilgi ile lansmanını yapmış olduğumuz ürünümüz, pandemi döneminde olmamıza rağmen çok ciddi satış rakamlarına ulaştı.


Hastalar Mükemmel Gülüşler İstiyor

Dünya’nın ilk renk pigmenti içermeyen kompozit dolgu materyali Omnichroma’nın Türkiye lansmanı 2020 Ocak ayında yapıldı. Pandemi koşullarına rağmen Dünya Dental’in en çok talep gören ürünü olan kompozit, estetik diş hekimliği uygulamalarına gösterilen yoğun ilginin kanıtı gibi.


Pandeminin hayatlarımıza kattığı koruyucu maskeler, dişlerdeki kusurları da kamufle ediyor. Bu durum kozmetik uygulamalara olan talebe nasıl yansıdı?

Estetik ürünlerimizin başında Tokuyama Dental firmasının kompozit dolguları gelmekte ve firma olarak pandemi döneminde bu ürünlerimizin satışlarında herhangi bir düşüş yaşamadık. İnsanlar dışarıda maske taksa da evlerinde ayna karşısına geçtiklerinde mükemmel bir gülüş istiyorlar. Estetik diş hekimliği malzemelerimize hekimlerimiz tarafından ciddi talep olmakta. Bu ürünlerimiz sayesinde hem hekimlerimiz hem de hastaları uzun zamandır olduğu gibi pandemi döneminde de oldukça mutlular.

Birçok şirket Covid-19 nedeniyle hedeflerini revize etti. Yılın kalanı ve önümüzdeki dönem için hedefleriniz nelerdir?

Biz 2020 senesinde tüm partnerlerimizle 2019 hacmimizin bir miktar üzerini yakalamayı başardık. Firmamız kurulduğu ilk günden beri her sene Haziran ayında bir sonraki yılın hedeflerini koymakta ve bunu her zaman öngördüğü üzere başarmaktadır. 2020 yılı zor geçmiş olabilir fakat biz 2021 yılı için tüm hedef ve planlarımızı yapmış bulunmaktayız.

Her ne kadar 2020 yılı pandemi nedeniyle sıkıntılarla geçmiş olsa da 2021 yılının tüm insanlığa ve ülkemize, önce sağlık daha sonra barış, mutluluk ve bol kazanç getirmesini temenni ediyorum. Tüm sektörümüzün iyi bir yıl geçirmesini dilerim.

Röportaj: Elvan Genç (VYG)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.