Dentiss Logo

2024 Yılında İngiltere’ye Yerleşmek için Yeni Bir Seçenek

İngiltere’de doktorluk ve diş hekimliği yapmak için denklik sınavlarını başarıyla geçmek gerekiyor. Ancak denklik olmadan, kendi şirketinizi kurarak da İngiltere’ye yerleşebilirsiniz. Hekim ve diş hekimlerinin tercih edebileceği bu güncel seçeneği, Knightsbridge Academy’den Dr. H. Hakan Yıldırım’a sorduk.
01.02.2024       15.49.01
Dr. H. Hakan Yıldırım

İngiltere’de diş hekimi olarak çalışmayı hedefleyen pek çok kişi, konu hakkındaki gelişmeleri ve değişen yasal prosedürleri VESTA & Knightsbridge Academy’den takip ediyor. Diş hekimlerini Overseas Registration Exam (ORE) sınavlarına hazırlayan eğitim seçenekleri sunan Knightsbridge Academy, hem diş hekimlerinin hem tıp hekimlerinin tercih edebileceği farklı bir yola işaret ediyor. Dr. H. Hakan Yıldırım’a, kendi şirketinizi kurarak İngiltere’ye yerleşmenizi sağlayan bu güncel alternatifi sorduk.

İngiltere’de yaşamak isteyen hekimler için Self Sponsorship vizesi neler sağlıyor?

Self Sponsorship vizesi, doktorlar ve diş hekimleri için alternatif bir yöntem. Bu vizeye göre İngiltere’de iş kurabilir, ailenizle birlikte gelebilirsiniz. Eşiniz istediği bir işte çalışabilir, tam çalışma iznine sahip olur. Çocuklarınız direkt olarak İngiliz eğitim sistemine dahil olurlar. İngiltere’de 18 yaş altındaki çocuklar, yaşlarına göre bir sınıfa yerleştiriliyor. Yurt dışından gelen öğrencilerin hızlı adaptasyonu ve dil engelini aşması için okul destek oluyor. Ortalama 6 ay gibi bir zamanda, çocuk rahatlıkla iletişim kurar hale geliyor.

Peki bu vize türünde doktorların ve diş hekimlerinin denklik için yapması gereken prosedürler ortadan kalkıyor mu?

Denklik ve çalışma izni her ne kadar kesiştiği noktalar olsa da farklı işleyen prosedürlerdir. Self Sponsorship vizesinde herhangi bir alanda kendi şirketinizi kurabilirsiniz. Bu bir klinik, sağlık turizmi şirketi, estetisyenlik hizmeti veren bir şirket veya bambaşka bir alanda olabilir. Fakat İngiltere’de diş hekimi veya tıp hekimi olarak mesleğinizi yapabilmeniz için ORE veya PLAB sınavlarını geçmeniz gerekiyor. Kendi kliniğinizi açabilirsiniz, fakat hekimlik yapmak için denklik gerekiyor.

Hekimin İngiltere’de kendi şirketinin olmasının avantajları nelerdir?

Başka şirketlerin sponsorluğuna bağlı olmazsınız. Başvuru yapılan iş kolunda başka bir şirkette isterseniz haftalık 20 saate kadar çalışabilirsiniz. Şirketinizin iş kolunu değiştirebilirsiniz. Önce denkliği alıp, sonra İngiltere’ye bir iş bularak gelme yöntemine göre, çok daha hızlı bir yöntemdir.

Hekimler, İngiltere’de hangi işleri kurabilir?

Başvurduğunuz iş koluyla ilgili her işi yapabilirsiniz. Dilerseniz şirketinizin iş alanını da değiştirebilirsiniz. Ayrıca sağlık çalışanlarının daha hızlı iş hayatına gireceği dental hemşirelik veya estetisyenlik gibi alanlarda çalışabilirsiniz. Bunun için ilgili eğitimleri almak yeterli. Bu eğitimler uzun eğitimler değil. Bu süreçte isterseniz ORE veya PLAB sınavlarına da İngiltere’de hazırlanabilir, denkliği aldıktan sonra da kendi işinizi yapabilirsiniz.

Şirket kurmak için ortalama maliyet nedir ve bu süreç nasıl işler?

Self Sponsorship vize sürecini bir paket olarak düşünmemiz gerekiyor. Çünkü bu lisansı almak için şirketin kuruluşu, muhasebe yönetimi, lisans başvuruları gibi birçok alanın aynı anda hazırlanması gerekiyor. Şirket kuruluşu, bir yıllık muhasebe masrafları, lisanslama ücretleri dahil masrafı yaklaşık 10 bin Pound olacaktır.

Şirketiniz, siz Türkiye’de iken kuruluyor. Çünkü vizenizi, kendi şirketinizin çalışanı olarak alıyorsunuz. Bu yüzden şirketin önceden kurulması ve lisans alınması gerekiyor.

Knightsbridge Academy olarak bu süreçte hekimlere nasıl bir hizmet sağlıyorsunuz?

Öncelikle, İngiltere’de şirketinizi kurmanıza destek oluyoruz. Şirketinizin tüm yasal ve mali süreçlerini sizinle birlikte yönetiyoruz. Şirketinize vize alabilmeniz için gerekli sponsorluk başvurusunu yapıyoruz. Lisansınız geldikten sonra sizin için vize başvurusu yapıyoruz. Vizenizi aldıktan sonra bir süre daha, bakanlığın istediği yazışmaları sizin için yerine getiriyoruz.


Daha Fazla Bilgi için

Temel bilgileri içeren YouTube kanalımızdaki video:

https://youtu.be/9lw0t83OVUg?feature=shared

Konuya ilişkin bilgileri içeren makale:

http://drvesta.com/sponsorship

Detaylı görüşme isterseniz, aşağıdaki linkte yer alan randevu talep formunu doldurabilirsiniz. Böylece arkadaşlarımız sizinle iletişime geçer ve size özel yol haritasını birlikte değerlendirebilirsiniz.

https://tr.surveymonkey.com/r/selfsponsorship


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.