Dentiss Logo

PLAB Sınavlarına İngiltere’de Hazırlanmak için 2 Program

İngiltere, doktorların yaşamak ve çalışmak için en çok tercih ettiği ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Brexit sonrası ülkede oluşan 50 bin civarındaki doktor açığı da hekimler için önemli bir fırsat. Peki yeni bir ülkede çalışmaya nasıl başlayacaksınız? Geçmeniz gereken sınavları ve takip etmeniz gereken yasal prosedürleri biliyor musunuz?
28.01.2022       13.04.27

Uzun ve zorlu bir eğitimle elde edilen tıp doktorluğu unvanı, dünyanın her yerinde en saygın mesleklerden biri. Bu kariyeri başka bir ülkeye taşımak, başta gidilecek ülkede konuşulan dile hakim olmak, çeşitli sınavları başarıyla geçmek, ülkenin sağlık sistemi ve yaşam kültürüne adaptasyon gibi çeşitli koşulları gerektiriyor.

İngiltere, doktorların yaşamak ve çalışmak için en çok tercih ettiği ilk 10 ülkeden biri. Brexit süreciyle İngiltere’deki doktor ihtiyacının artması, bu ülkede yaşamak isteyen hekimler için fırsata dönüşebilir. Avrupa Birliği’nden çıkan İngiltere’de doktor açığı 50 bin civarında. Birleşik Krallık, çeşitli kolaylıklar sunarak nitelikli göçmenleri çekmeye çalışıyor.

Diploma Programı Şubat Ayında, Master Programı Eylül’de Başlıyor

Tıp doktoru olarak İngiltere’de çalışabilmek için 2 aşamadan oluşan PLAB (Proffesional And Linguistic Assessment Board) sınavlarını geçmek gerekiyor. Lisansüstü eğitimlerde uzman bir kolej olan The College of Medicine and Dentistry (CoMD), tıp hekimlerine İngiltere’de doktorluk yapma imkanı sağlayan 2 farklı program sunuyor. PLAB 1 ve PLAB 2 sınavlarına hazırlayan bu 2 program, İngiltere’de yüz yüze yapılan eğitimleri, Ulusal Sağlık Sistemi konusunda rehberliği ve birebir mentörlüğü kapsıyor. Böylece tıp doktorları, yasal olarak gerekli koşulları sağlayıp, İngiltere’de doktor olarak iş bulabilecek duruma geliyor.

Tıp doktorlarının kariyerlerini Birleşik Krallık’a taşımalarının önünü açan, 6 Aylık bir Diploma Programı olan Advanced General Medical Practice Diploma Programme (AGMP) Şubat 2022’de, 1 yıllık lisansüstü eğitim programı Advanced General Medical Practice Masters Programme (AGMP MSc) ise Eylül 2022’de başlayacak.

Deneyimli Bir Yol Arkadaşı

Programları düzenleyen The College of Medicine and Dentistry (CoMD), bugüne kadar 57 ülkeden 400’ün üzerinde tıp doktorunu ve diş hekimini mezun etti. Kolej, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 20 ülkede Knightsbridge Academy tarafından temsil edilmekte. Knightsbridge Academy ise Türkiye’de diş hekimlerinin yakından tanıdığı VESTA Akademi’nin kardeş kuruluşudur. 2010 yılında Londra’da kurulan Knightsbridge Academy, bugüne kadar, İstanbul, Londra, Viyana, Dubai ve Bakü şehirleri başta olmak üzere bir çok merkezde hekimlere yönelik yüzlerce eğitim, seminer ve konferans düzenlemiştir. Dolayısıyla deneyimli bir ekiple ilerlemek, hayat değiştiren bu yolculukta, süreci hekimler için daha güvenli kılan önemli bir unsur. Tek başınıza bir ülkeye yerleşirken ya da ailenizi İngiltere’ye taşırken sürecin öngörülebilir olması, yeniliklerin tadını çıkartmanıza yardım edecek.

AGMP Diploma Programı Künyesi

Eğitim Yeri: College of Medicine & Dentistry Birmingham Kampüsü, Birleşik Krallık

İngilizce Dil Şartı: IELTS Akademik veya Genel kategoriden 5.0 veya diğer dil sınavlarından eşdeğer bir puan.

Kurs Lideri: Dr. Patrice Baptiste

Başlangıç Tarihi: Şubat 2022

Eğitim Şekli: Tam zamanlı, yüz yüze

Süresi: 6 Ay

Bu eğitim programı, tıp doktorlarını PLAB 1 ve PLAB 2 sınavlarına tam olarak hazırlayarak İngiltere’de yeni bir doktorluk işine yerleşmelerine kadar olan süreçte destek olmayı amaçlar. PLAB 1 ve PLAB 2 sınavlarını geçtikten sonra General Medical Council’e (GMC) kayıt hakkı elde edilir ve Birleşik Krallık’ta iş ilanlarına başvurabilmenin, yasal olarak tıp hekimliği yapabilmenin önü açılmış olur.

AGMP Master Programı Künyesi

Eğitim Yeri: Ulster Üniversitesi Coleraine Kampüsü, Birleşik Krallık
 
İngilizce Dil Şartı: IELTS Akademik test ortalaması minimum 6.0 puan ve her bir kategori (reading, writing vb) ise minimum 5.5 puan olmalı.
 
Kurs Lideri: Dr. Patrice Baptiste
 
Başlangıç Tarihi: Eylül 2022
 
Eğitim Şekli: Tam zamanlı, yüz yüze
 
Süresi: 12 Ay
 
Bu eğitim programı, tıp doktorlarını PLAB 1 ve PLAB 2 sınavlarına tam olarak hazırlar. Ulster Üniversitesi Coleraine Kampüsü’nde düzenlenen AGMP MSc programı, tıp fakültesi mezunlarına, Birleşik Krallık’ta uluslararası geçerliliği olan bir yüksek lisans fırsatı sunuyor. Türkiye’de tıp fakültesini tamamladıktan sonra bu programa katılan tıp mezunları Birleşik Krallık’ta hem postgraduate yapma hem de programı tamamladıktan sonra Birleşik Krallık’ta 2 yıl çalışma hakkı elde etmiş oluyorlar.
 
Eğitimler ve ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için program sorumlularına ulaşılabilir.
 
College of Medicine and Dentistry İletişim: 

Pam Jalf
[email protected]
Telefon: +44 (0) 121 8283284
WhatsApp: +44 (0) 7831921226

Knightsbridge Academy UK Program Yöneticisi:
Yakup Kocaman
[email protected]
WhatsApp: +44 7593 213545


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.