Dentiss Logo

İngiltere’de Çalışmak İsteyen Hekimlerden Seminere Yoğun İlgi

Tıp hekimlerine, kariyerlerini İngiltere’de sürdürmenin kapılarını aralayan mesleki seminer, 26 Aralık 2021 Pazar günü yoğun katılımla gerçekleştirildi. İstanbul Şişli Marriott Hotel’de gerçekleştirilen etkinlikte, 250 civarında doktor, ‘Bir hekim olarak İngiltere’de çalışmak için ne yapmalıyım?’ sorusuna yanıt aradı. Türkiye’de ilk kez bu başlıktaki bir seminer, sabah ve öğlen 2 kez gerçekleştirilerek bu kadar yoğun bir ilgiyle tamamlandı.
27.12.2021       18.45.32

Londra Knightsbridge Academy ve Birmingham Merkezli College of Medicine & Dentistry işbirliği ile doktorluk kariyerini İngiltere’ye taşımak isteyen tıp doktorları için düzenlenen, “Doktor Olarak İngiltere’de Çalışmak ve Yaşamak İster misiniz?” konulu seminer, 26 Aralık 2021 Pazar günü İstanbul Şişli Marriott Hotel’de gerçekleştirildi. Hekimlerin yoğun ilgisi ile gerçekleşen seminere 400’ün üzerinde hekim kayıt yaptırırken, salon kapasitesinin izin verdiği ölçüde 250 civarında katılımcı seminere kabul edildi.

Seminerde, Londra merkezli Knightsbridge Academy Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu ve Birmingham Merkezli College of Medicine & Dentistry Dekanı Prof. Dr. Maher Almasri konuştu.

İngiltere’de 50 Bin Doktor Açığı Var

Resmi raporlara göre 50 bin tıp doktoru açığı bulunan Birleşik Krallık’ta hükümet, yurtdışından doktor ithal etmek için kamu ve özel sektör kuruluşları aracılığıyla bir dizi proje uyguluyor.

REKLAM

Bu açığı kapatmak amacıyla resmi makamlarla işbirliği halinde olan Birleşik Krallık merkezli Ulster Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Birmingham merkezli College of Medicine and Dentistry (CoMD), tıp doktorlarının İngiltere’de işbaşı yapabilmesine imkan sağlayan özel bir eğitim programı geliştirdi.

Prof. Dr. Maher Almasri, İstanbul’da gerçekleştirilen seminerde, Birleşik Krallık’ta İş Garantili PLAB Kursu ve Master Programları hakkında detaylı bilgileri katılımcılara yüz yüze anlattı ve sorularına yanıtlar verdi. Tıp doktorlarının eğitim yoluyla Birleşik Krallık altındaki İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’de çalışma ve yaşama izni elde edebildiği söz konusu eğitim programı hakkında detaylı bilgi doktorlara veya tıp öğrencilerine ücretsiz seminerde aktarıldı.

Kaçırdıysanız Üzülmeyin

Hayat değiştiren bu semineri kaçıranlar, aynı konuda daha önce yapılan webinarın kaydını Knightsbridge Academy’nin YouTube kanalından izleyebilir. Simultane tercüme ile yapılan yüz yüze bir toplantı kadar verimli olmasa da konu hakkında fikir verecektir.

Ayrıca plab.drvesta.com adresinde PLAB konusunda bilgiler bulmak, kbac.uk web sitesine ücretsiz üye olarak düzenli bilgilendirme bültenlerinden yararlanmak mümkün. Daha detaylı sorular için Pam Jalf ve Yakup Kocaman’a ulaşılabilir.

Mrs PAM JALF / COMD Student Admissions Executive / [email protected] / T: +44 (0) 121 8283284 / WhatsApp +44 (0) 7831921226

Mr YAKUP KOCAMAN / KBAC Programme Executive / [email protected] / WhatsApp +44 7593 213545


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.