Dentiss Logo

Yardımcı personel eğitim seminerleri tam gaz devam ediyor

24.12.2010       14.20.15

VESTA | Vestiyer Akademi tarafından organize edilen ve büyük ilgi gören Diş Hekimliği Yardımcı Personel Eğitim Seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Sektördeki nitelikli eleman açığını gidermeye yönelik olarak tasarlanmış ve diş hekimi yardımcı personelinin meslek hayatında en çok ihtiyaç duyacağı 14 bölümden oluşan eğitimlerin yirmincisi, 18-19 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde gerçekleştirildi.

VESTA Eğitim Koordinatörü Dr Mustafa Bekerecioğlu tarafından verilen eğitime 23 diş hekimi yardımcısı katıldı. Seminerde; yardımcı personelin (YP) rolü, diş hekimi muayenehanesinin işlevi, diş hekimliğinin tarihi, dişin anatomisi, diş hekimliğinde uzmanlık dalları, dişlerle ilgili kullanılan terimler, hasta kayıtları, kullanılan temel alet, cihaz ve sarf malzemeleri, hekim-yardım personel senkronize çalışması, anestezi, ilkyardım, ofis yönetimi gibi konularda detaylı bilgiler aktarıldı. İki gün süren eğitim seminerin sonunda katılımcılar anlatılan konulardan soruların sorulduğu bir sınava tabi tutuldu. Sınavın sonunda Dr. Mustafa Bekerecioğlu, yardımcı personellere sertifikaları teslim etti.

20.’si yapılan Diş Hekimliği Yardımcı Personel Eğitim Seminerleri’na atılan yardımcı personellerden bazıları eğitimle ilgili olarak şunları söylediler:

Seval Şevketoğlu (İstanbul)

Sekiz aylık yardımcı personelim. İlk defa böyle bir seminere katılıyorum. Doktorumun tavsiyesiyle buraya geldim. Eğitim çok güzel geçiyor. Doyurucu bilgiler öğreniyorum. Güzel de bir ortamımız var. Önümüzdeki dönemde VESTA’nın değişik seminerlerine de katılmak istiyorum.

Selma Yıldırım (İstanbul)

14 yıllık diş hekimi yardımcısıyım. Seminere birkaç gün kala yanında çalıştığım hekimlerimin yönlendirmesiyle kaydımı yaptırdım. Aslında seminerlerden haberdardım, ama zaman olarak fırsatımız olmamıştı. Benim için son derece yararlı bir seminer oldu. Bu eğitimde çoğu şeyi bilmediğimi görme fırsatı yakaladım.

Melek Dursun (İstanbul)

Yedi yıldır yardımcı personel olarak çalışıyorum. Daha önce böyle bir eğitim seminerine katılmamıştım. Eğitimin mesleki gelişimime büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Başta Mustafa Hoca olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Esra Özlü (Eskişehir)

Mesleğimde çok yeniyim. İki ay önce yardımcı personelliğe başladım. Yardımcı personel eğitim seminerindenbir arkadaşımıntavsiyesiyle haberdar oldum. Mesleğimde kendimi geliştirmek istiyorum. Çünkü bulunduğum klinikte çok yoğun bir çalışma temposu var. Bu sebeple iki günlük bu seminerin bana büyük yarar sağlayacağına inanıyorum.

Banu Yükseloğlu (İstanbul)

Yardımcı personelliğin henüz başındayım. 10 gündür bu mesleği yapıyorum. Yanında çalışmakta olduğumu Diş Hekimi Şule Yalduz’un isteği doğrultusunda buraya katıldım. Mustafa Hoca’nın anlattığı her ayrıntıyı büyük bir dikkatle dinlemeye çalışıyorum. Bu mesleği uzun yıllar boyunca başarıyla yapmak istiyorum.     

Ayşe Öğe (İstanbul)

Vestiyer Akademi tarafından gerçekleştirilen Asisdent Sempozyumu’na ve İmplant Uygulamalarında Yardımcı Personelin Rolü Semineri’ne katılmıştım. Bazı temel konularda eksiklerim olduğunu düşündüğümden bu seminere katılmak istedim. Mustafa Hocam ile yeniden buluşuyor olmaktan ötürü çok mutluyum. Yeni arkadaşlar edindim. Mesleğe yeni başlayan ya da bu tarz eğitimlere henüz iştirak edemeyen yardımcı personellere bu seminere katılmalarını tavsiye ediyorum.

Nurten Çetin (İstanbul)

Yaklaşık olarak 1,5 yıldır yardımcı personel olarak çalışıyorum. Katıldığım bu seminerin bana büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle mesleğimizde sterilizasyon ve dezenfeksiyon konularına büyük önem veriliyor. Bende bu konulara yoğunlaşmaya çalıştım. Ama eğitimde anlatılan her konu başlığını büyük bir ilgi,yle takip ettim. Elbette iki günlük eğitimde her şeyi öğrenmemiz mümkün değil. Ancak önemli bir adım attığımı düşünüyorum. Gelecek aylarda yapılacak seminerlere de katılmayı planlıyorum.

Burçin Leyla Ağırbaş (İstanbul)

Diş Hekimi Vasıf Secerli’nin kliniğinde bir yıldır çalışıyorum. İki günlük yoğun bir eğitimin sonunda buraya katıldığım için şanslı olduğumu hissediyorum. Seminer benim açımdan gayet verimli geçti. Mesleğimi çok seviyorum.

Haber/Fotoğraf: Özgür Çilek - VYG Haber Merkezi


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.