Dentiss Logo

Y. Personel Eğitimi

Vestiyer Akademi’nin ilk ikisini geçen yılki Dental İstanbul Kongresi’nde gerçekleştirdiği ve yıl boyunca sürdürdüğü Dişhekimliği Yardımcı Personel Eğitimi Seminerleri’nin onbirincisi 19-20 Temmuz 2008 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu’nun verdiği eğitimde; birbirinden önemli 14 konu anlatıldı.
23.07.2008       17.41.40

Vestiyer Akademi’nin ilk ikisini geçen yılki Dental İstanbul Kongresi’nde gerçekleştirdiği ve yıl boyunca sürdürdüğü Dişhekimliği Yardımcı Personel Eğitimi Seminerleri’nin onbirincisi 19-20 Temmuz 2008 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu’nun verdiği eğitimde; dişhekimliğinin tarihi ve uzmanlık alanları, dişhekimliğinde kullanılan terimler, kullanılan temel alet, cihaz ve sarf malzemeleri, muayenehane veya klinikte kullanılan alet ve cihazların temizliği ve korunması, hastanın karşılanması ve kayıt altına alınması, tedavi sırasında dikkat edilmesi gerekli noktalar, sterilizasyon metodları, hekim-hasta senkronize çalışması, anestezi, ilkyardım, ofis yönetimi gibi dişhekimliğinin genelini anlatan 14 konu anlatıldı.

 

Yıllık programlarında bulunmamasına rağmen karşılaştıkları yoğun talepler doğrultusunda semineri düzenlediklerini belirten Mustafa Bekerecioğlu, “Bundan sonraki seminerlerimizi daha spesifik ve branşlaşmış eğitimler şeklinde hazırlamaktayız. Bunun dışında gerçekleştirdiğimiz bu temel eğitimlere katılan arkadaşlarımızın bir sonraki eğitimlerini gelecek yıldan itibaren İngiltere’de bir haftalık seminerler halinde sürdürmeyi düşünüyoruz. Yardımcı personeller oradaki çalışma şartlarıyla devam edecekler. Eğitimlerin sonunda katılımcılara birer sertifika da verilecek. Şu anda ön protokol aşamasına geldik, son imzalarımız kaldı” dedi.

 

Seminere katılan yardımcı personeller eğitimle ilgili olarak şunları söylediler:

 

Karolin Çakır

Yardımcı Personel Eğitimi Semineri’ne İstanbul’dan katılıyorum. Yanında çalıştığım hekimimiz sayesinde eğitime katılıyoruz. Çok güzel bir seminer oluyor. Sterilizasyon konusunda öğrendiklerimin bana yarar getireceğine inanıyorum.

 

Alev İhsan Özçelik

Seminere Kadıköy’den katılıyorum, yaklaşık 5 yıldır yardımcı personel olarak çalışıyorum. İki günlük seminer bizler için yararlı geçiyor. Sterilizasyon konusunda bilmediğim bir takım şeyler vardı. Onları tamamlama adına iyi oluyor. Meslektaşlarımızın buna benzer eğitimlere mutlaka katılmalarını tavsiye ediyorum.

 

Çiğdem Algül

Elazığ’da yaşıyorum. Çalıştığım kliniğe gelen mail sayesinde seminerin yapılacağını öğrendik ve kayıt yaptırdım. Üç yıllık yardımcı personelim. Böylesine önemli bir eğitime ilk defa katılıyorum. Daha önce başka bir arkadaşım katılmıştı. İlkyardım konusunda bilgilerimi artırmak istiyorum. Bu sebeple Mustafa Bey’in bu konu hakkında anlatacaklarını merakla bekliyorum. 30 Kasım 2008 tarihinde yapılacak Ağız ve Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu’na da (AsisDent) katılmak istiyorum.

 

Hamit Güney

Seminere Hatay’dan geliyorum aslında 13 yıllık diş teknisyeniyim. Beraber çalıştığım hekimime daha da yardımcı olabilmek için bu seminere katılmak istedim. Çok doyurucu, daha önceden görmediğimiz konulara değiniliyor. Öğrendiklerimizin bana olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

 

Hakan Tufan

Ben de Hatay’dan katılıyorum. Daha önceki eğitimlere de katılmak istemiştim ama bugüne kısmet oldu. Seminer çok güzel ve keyifli geçiyor. Güzel arkadaşlıklar kurduk. Bilmediğimiz konularda daha da bilgilendik. Yardımcı personelin görev ve sorumluluklarını daha iyi anladık.

 

Pelin Pak

Yardımcı personelliğe üç ay önce başladım. Dolayısıyla mesleğimde çok yeniyim. Yanında çalıştığım hekimim bu seminere katılmamı istedi. Burada bulunmakçok güzel. Mustafa Hoca bizlere önemli konular anlatıyor. Meslek hayatımda bunların bana büyük faydası dokunacaktır. Mesleğimi çok seviyorum.

 

Tuğba Kara

Vestiyer Yayın Grubu’na ait dergilerden seminerin yapılacağını okudum. Zaten böyle bir eğitime katılmayı istiyordum. Üç yıldır bu mesleği yapıyorum. Eğitime katıldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Kasım ayındaki sempozyuma da katılmayı düşünüyorum. İki gün boyunca işlediğimiz bütün konuların ilgimi çektiğini söyleyebilirim. Şu anda nişanlıyım. Evlendikten sonra da mesleğime devam edeceğim.

 

Aydan Kılıç

Yaklaşık iki yıldır yardımcı personel olarak görev yapıyorum. Hekimimin tavsiyesiyle katılıyorum. Eğitim çok yararlı geçiyor. Özellikle sterilizasyon konusunda bazı eksikliklerim vardı. Bunları tamamlamaya çalışıyorum. Ayrıca hasta kayıtları konusunda da epeyce bilgi edindim. Bunda sonra daha verimli çalışacağıma inanıyorum.

 

Esra Turgut

Bakırköy’den katılıyorum. Muayenehanesinde çalıştığım hekimim sayesinde eminerden haberdar oldum. İki günlük eğitim benim açımdan çok olumlu oldu. Mustafa Bey özellikle sterilizasyon konusuna önem veriyor. Meslektaşlarımın böyle seminerlere mutlaka katılmalarını öneriyorum.

 

Özlem Kavakyanı

Yardımcı Personel Eğitimi Semineri’ne Kadıköy’den Horasan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden katılıyorum. Bu mesleği üç yıldır yapıyorum. İki yıldır yardımcı personellerle ilgili seminerlere katılmayı çok istiyordum. Çalıştığım merkezde görev yapan Dişhekimi Burcu Hanım beni çok heveslendirmişti. Bunun üzerine ben de kaydımı yaptırdım. Seminer sayesinde bildiğimi düşünüp de aslında bilmediğim çok şey olduğunu gördüm. Bu bakımdan çok memnunum.

 

Gül Gargıcılar 

Şişli’den geliyorum, internette seminerin yapılacağını görmüştüm. Burada dolu dolu bir eğitim görüyoruz. Bildiğimiz ve bilmediğimiz konuları en ince ayrıntısına kadar görüyoruz. Sterilizasyon konusunda önemli şeyler öğrendim. Bundan sonraki dönemde mesleğimde dah da başarılı olacağıma inanıyorum.

 

Narod Demircioğlu 

Yaklaşık iki yıldır yardımcı personel olarak çalışıyorum. Bulunduğum klinikteki kalite kontrol sorumlusunun aracılığıyla seminerden haberdar oldum. Eğitim benim için gerçekten faydalı şekilde gerçekleşiyor. Bu vesileyle Mustafa Bey’e de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendisi konusuna çok hakim, iyi bir anlatıcı. Bizleri fazlasıyla bilgilendiriyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.