Dentiss Logo

Viyana’da Kadavra Uygulamalı İmplantoloji ve Cerrahi Kursu Yapıldı

Viyana Tıp Fakültesi Anatomy Training Center, VESTA'nın kadavra uygulamalı implantoloji ve cerrahi eğitimine ev sahipliği yaptı.  22-26 Mart'ta gerçekleştirilen kursta hekimler birebir implant uygulama fırsatı yakaldı.
17.04.2012       16.23.15
VESTA I Vestiyer Akademi, kadavra eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. Viyana Tıp Fakültesi Anatomy Training Center’da 22-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kursa 20 diş hekimi katıldı. Yüzde 80’i uygulamalı olan eğitimde her iki katılımcıdan birine kadavra tahsis edildi. Diş hekimleri, kadavra üzerinde cerrahi ve implantoloji uygulamaları yaparak deneyim kazanma ve anatomik yapıyı öğrenme fırsatı yakaladı.

Dünyanın en eski ve en köklü üniversitelerinden biri olan ve tam 647 senedir tarihe tanıklık ede Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi dâhilinde faaliyet gösteren Anatomy Training Center’da düzenlenen kadavra uygulamalı implantoloji eğitimini Prof. Dr. Serhat Yalçın ve Dr. Norbert Fock verdi. 24-25 Mart tarihlerinde yapılan eğitimde şu konulara değinildi: Anatomik olarak riskli bölgelerin diseksiyonu (Mandibula: Lingual sinir+inferior alveolar sinir+mental sinir - Maksilla: Infraorbikuler sinir; palatal sinir + fasiyal sinir + submental arter) / İleri cerrahi uygulaması yapılan hastalarda ensizyon teknikleri ve flep dizaynı / Kemik toplama teknikleri: Çene ucu+ramus / Biyomateryal şekillendirme ve sabitleme teknikleri / İnce kretleri genişletme teknikleri / İleri cerrahi yapılan hastada implant uygulaması / Maksiller sinüs yükseltme teknikleri ile damaktan epitelyal bağ dokusu grefti alma teknikleri.

Ayrıca, eğitim programında katılımcı hekimler, sosyal program çerçevesinde hem Viyana'yı gezme imkanı buldu hem de Viyana’nın meşhur üzüm bağlarının yer aldığı Heuriger'de verilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.