Dentiss Logo

VESTA’dan diş hekimlerine ileri seviye implantoloji eğitimi

Vestiyer Akademi - VESTA tarafından organize edilen Uygulamalı İmplant Eğitim Semineri’nin ikinci aşaması olan İleri Seviye İmplantoloji Eğitim Semineri, 7-8 Ocak 2011 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Şener tarafından verilen eğitime, implant uygulaması konusundaki bilgi ve becerisini bir üst seviyeye taşımak isteyen 13 diş hekimi katıldı.
11.01.2011       17.17.34

Vestiyer Akademi - VESTA tarafından organize edilen Uygulamalı İmplant Eğitim Semineri’nin ikinci aşaması olan İleri Seviye İmplantoloji Eğitim Semineri, 7-8 Ocak 2011 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Şener tarafından verilen eğitime, implant uygulaması konusundaki bilgi ve becerisini bir üst seviyeye taşımak isteyen 13 diş hekimi katıldı.

İki gün süren İleri Seviye İmplantoloji Eğitim Semineri’nin birinci gününde implant yüzeyleri ve anatomisi, sınır vakalarda planlama, sistemik hastalıklarda implant uygulaması, greft materyalleri, augmentasyonlar, onley/inlay greftleme ve alveoler distraksiyon osteogenezisi gibi konular anlatıldı. Seminerin öğleden sonraki bölümünde Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Gühan Dergin inlay greftleme tekniklerini, yine aynı fakülteden Dr. Faysal Uğurlu ise alveoler distraksiyon konularında birer sunum yaptı.

Seminerde bir sonraki gün ise öğleden önce katılımcılara yumuşak doku cerrahisi anterior estetik için ipuçları, implantolojide lazer ve sinüs lifting konularında önemli bilgiler aktarıldı. Öğleden sonra ise modeller ve koyun çeneleri üzerinde yapılan uygulamayla eğitim tamamlandı. İleri Seviye İmplantoloji Eğitim Semineri katılımcılarından bazıları şu değerlendirmelerde bulundular: Diş Hekimi Nazlıhan Arıkıl (İstanbul)

Geçen ay yapılan Temel İmplantoloji Eğitim Semineri’ne katılmamıştım. Kliniğimde henüz implant yapmıyorum. Özellikle bu eğitimde implant uygulamalarında kullanılan materyalleri daha yakından tanıyabilmeyi amaçlıyorum. Şu ana kadar her şey yolunda gidiyor. Cem Hocamız konusuna son derece hakim. Bir diş hekimi olarak gerekli olduğu durumlarda implant uygulamalarına başvurulması gerektiğini düşünüyorum.

Diş Hekimi Hatice Kaya (Antalya)

20 yıllık diş hekimiyim. Yaklaşık 10 yıldır implant yapıyorum ve bu konuyla ilgili eğitimlere katılıyorum. Temel eğitim seminerine katılmamıştım. Eğitimi içerik olarak çok beğendim. Özellikle Prof. Dr. Cem Şener’in sunumları ve konu anlatımları çok güzeldi. Kliniğimde ileri seviye implant uygulamaları yapıyorum. Eğitmenlerden farklı tüyolar öğrenmek amacıyla bu tarz seminerlere önem veriyorum. Bu sebeple Cem Bey’in anlattıklarını çok değerli buluyorum.

Diş Hekimi Zafer Kaya (İstanbul)

Meslekte 22 yılı geride bıraktım. Vestiyer Akademi tarafından organize edilen Uygulamalı İmplant Eğitim Seminerleri’nin her iki aşamasına da katılmış bulunuyorum. Burada aldığımız bilgilerin bizler açısından önemli bir temel oluşturacağı kanaatindeyim. Mesleki çalışmalarıma mutlaka olumlu yansımaları olacaktır. Özellikle cerrahi ile ortodontinin birlikte işler başarması diş hekimleri olarak bizlerin ufkunu açıyor. Bu vesileyle eğitmenlerimiz olan Cem Şener ve Atilla Sertgöz’e teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Diş Hekimi Hüseyin Altınarık (İstanbul) 

Bu seminer, birinci aşamada öğrendiklerimizin pekişmesi bakımından yararlı oldu. Program içerik olarak öncekine göre daha yoğun. Anlatılan konular önceden öğrenmiş olduğumuz bilgilerimizi pekiştiriyor. Bu açıdan seminerin yararlı geçtiğini düşünüyorum. Bana göre bu eğitimin iki günle sınırlandırmak yerine 3-4 güne yayılması gerekiyor. Bu tarz bir eğitimin katılımcılar açısından daha yararlı olacağı fikrindeyim. 

Mehmet Karakurt (Öğrenci-İstanbul)

Öğrenci olmama rağmen katılmış olduğum bu seminerlerin bana büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle sinüs lifting konusunda çok şey öğrendim. Teorik bilgilerin yanında cesaretlendirmesi bakımından da bu eğitimin bana çok şey kattığını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Diş Hekimi İsmail Naras (Yozgat)

İmplantolojiyi yeni öğrenen bir diş hekimi olarak eğitimin güzel geçtiğini söylemek isterim. Ancak implant uygulamaları konusunda daha tamamlamam gereken çok eksiğim olduğunu düşünüyorum. Zamanla da bunları gidermeyi arzuluyorum. Seminerde çok güzel bir ortam oluştu, güzel arkadaşlıklar kuruldu. Hocamız da son derece pozitif biri. 

Diş Hekimi Rıdvan Eratalar (İstanbul)

Vestiyer Yayın Grubu’na ait dergiler sayesinde İleri Seviye İmplant Eğitim Semineri’nden haberdar oldum. 1990 yılından bu yana implant uygulaması yapmaktayım. Bilgilerimi tazelemek ve yenilikleri takip edebilmek amacıyla buraya katılmak istedim. Benim açımdan verimli geçtiğini düşünüyorum. Özellikle teorik bakımdan doyurucu bilgiler aldım.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.