Dentiss Logo

Türkçe’nin dişhekimliğindeki yeri Bilgi Şöleni’nde tartışılacak

Birinci Meslek Yayımcılığı ve İkinci Türkçe Dişhekimliği Terimleri Bilgi Şöleni, 1-2 Mayıs 2008 tarihlerinde Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda yapılacak. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Alpaslan ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Akalın’ın açılış konuşmalarını yapacağı etkinlikte, Türkçe Dişhekimliği Terimleri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. İlter Uzel de bir sunum gerçekleştirecek.
14.03.2008       10.39.08

Birinci Meslek Yayımcılığı ve İkinci Türkçe Dişhekimliği Terimleri Bilgi Şöleni, 1-2 Mayıs 2008 tarihlerinde Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda yapılacak. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Alpaslan ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Akalın’ın açılış konuşmalarını yapacağı etkinlikte, Türkçe Dişhekimliği Terimleri Çalışma Grubu Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel, “Meslek Yayımcılığımız ve Dişhekimliği Terimlerinin Türkçeleştirilmesi” konulu bir sunum gerçekleştirecek.

  “Dünden Bugüne Türkçe Dişhekimliği Yayımları” isimli serginin açılışının ardından öğleden sonra Türkçe Dişhekimliği Terimleri Açık Oturumu başlayacak. Prof. Dr. Haluk Akalın’ın yöneteceği oturumda, Türkçe Dişhekimliği Terimleri Çalışma Grubu üyelerinden Prof. Dr. Faik Çokpekin, Prof. Dr. Hüma Ömürlü, Prof. Dr. Hülya Köprülü, Prof. Dr. Faruk Akgünlü, Doç. Dr. Emine Çelik Bağcı, Yard. Doç. Dr. Funda Gülay Kadıoğlu ve Yard. Doç. Dr. Aslı Uzel birer konuşma yapacaklar.

 

Organizasyonun ikinci günü Meslek Yayımcılığımız Açık Oturumu’yla başlayacak. Prof. Dr. İlter Uzel’in yöneteceği oturumda, Gazi Üniversitesi Dişhekimliği. Fakültesi Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Neşe Akal, Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Yayın Kurulu Temsilcisi Doç. Dr. Emine Çelik Bağcı,  Türk Tıp Dizini Kurulu Üyesi Doç. Dr. Orhan Yılmaz, Ankara Dişhekimleri Odası Temsilcisi Doç. Dr. Erkan Erkmen, Quintessence Türkiye Yayın Grubu Sahibi Dr. Ertuğrul Çetinkaya, Vestiyer Yayın Grubu Başkanı Dt. Bülent Manav ve Ankara Nobel Tıp Yayın Evi Sahibi Mustafa Gören bilgi ve görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.

 

Türkçe Dişhekimliği Terimleri Oturumu’nda, Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Köprülü “Hekimlikte Türkçe”, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ise “Türkçe’nin Gücü” konulu sunumlar yapacaklar.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.