Dentiss Logo

Türk Dişhekimleri Birliği 2. Ulusal Öğrenci Kongresi Ankara’da yapıldı

Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu tarafından düzenlenen 2. Ulusal Öğrenci Kongresi sona erdi. TES-İŞ Sendikası binasında gerçekleştirilen ve 2 gün süren kongrede öğrencilerin sorunları tartışıldı. 18 dişhekimliği fakültesi öğrencisi ile bazı dekanların da katıldığı kongrenin son gün konukları ise ünlü oyuncu Şahan Gökbakar ve Recep İvedik filminin ekibi oldu.
08.04.2008       12.46.46

Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu tarafından düzenlenen 2. Ulusal Öğrenci Kongresi sona erdi. TES-İŞ Sendikası binasında gerçekleştirilen ve 2 gün süren kongrede öğrencilerin sorunları tartışıldı. 18 dişhekimliği fakültesi öğrencisi ile bazı dekanların da katıldığı kongrenin son gün konukları ise ünlü oyuncu Şahan Gökbakar ve Recep İvedik filminin ekibi oldu. Şahan Gökbakar ve dişhekimliği öğrencileri, başta Recep İvedik filmi olmak üzere birçok konuda sohbet etti. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gökbakar, esprileriyle katılımcıları eğlendirdi.

 

Kongre hakkında bilgi veren 100. Yıl Öğrenci Komitesi Başkanı Dr. Sarkis Sözkes, kongrede ağırlıklı olarak fakülte öğrencilerinin sorunlarının tartışıldığını ve öğrencilerin sorunlarını dekanlar ve meslek yöneticilerine iletme fırsatı bulduklarını söyledi. Sözkes, "Bunların en başında gelen teknik ve eğitime dair, malzemeye dair yetersizlikler. Birçok dişhekimliği fakültesinde öğrenciler, hastalarda kullandıkları sarf malzemelerini kendileri almak zorunda kalıyorlar. Bunlar için ek harcama yapmak istemediklerini, burada dekanlarına birinci elden iletmiş oldular. İkinci en büyük sorunları da müfredatın çok yoğun olması. Dişhekimliğinin ağır bir eğitim olması ve bu eğitim sırasında gerekli ödev ve çalışmaları tamamlamak arzusunda olduklarından yeterince sosyalleşemediklerinden, kendileri için önemli olan kültürel ve sportif faaliyetlere yeterince zaman ayıramadıklarından bahsettiler" diye konuştu. Sözkes ayrıca, bu sene dişhekimliğinde çok özel bir sene olduğunu belirterek, bilimsel dişhekimliğinin 100. yılını kutladıklarını söyledi.

 

Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu Başkanı Tuğba Bekçi de, öğrencilerin sorunları ve beklentilerinin, mezun olduktan sonra karşılaşacakları sorunların, yurt dışına öğrenci değişim programlarının tartışıldığını ve Türkiye'deki bütün dişhekimliği fakültelerinin öğrencilerinin bu kongrede buluştuğunu söyledi. 

 

İHA

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.