Dentiss Logo

Türk diş hekimlerine kadavra üzerinde implantoloji eğitimi

VESTA | Vestiyer Akademi ile Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Anatomy Training Center işbirliği sonucu hazırlanan “Kadavra Üzerinde Uygulamalı İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Kursu” 26-27 Mart 2011 tarihlerinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirildi. Kursta katılımcılar, bir hastaya gelecekte uygulayacakları prosedürleri deneme; dokular arasındaki gizli tehlikeleri öğrenme ve hassas anatomik yapılara ne kadar yakın çalıştıklarını saptama fırsatı buldular.
07.04.2011       13.28.32

VESTA | Vestiyer Akademi ile Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Anatomy Training Center işbirliği sonucu hazırlanan “Kadavra Üzerinde Uygulamalı İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Kursu” 26-27 Mart 2011 tarihlerinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirildi.

Taze insan kadavraları üzerinde gerçekleştirilen kurs, katılımcılara gerçek dokular üzerinde, riskli bölgeleri/dokuları, sinirleri görme, incelemek, opere etme imkanı sundu. Yüzde 80 oranında uygulamadan oluşan kurs, sadece eğitmen hocanın bir kadavra üzerinde konuyu anlatması ve katılımcıların onu izlemesi olarak değil, her iki katılımcıya bir kadavra tahsis edilmesi ve her katılımcının bizzat bu deneyimi yaşaması şeklinde organize edildi.

Viyana’ya hareket

Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Anatomy Training Center’de yapılan Kadavra Üzerinde Uygulamalı İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Kursu’na Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden yaklaşık 30 diş hekimi katıldı. 25 Mart Cuma günü uçakla İstanbul’dan Viyana’ya giden katılımcılar, ertesi gün eğitimin yapıldığı ve çağdaş tıp eğitiminin başyapıtlarından biri olarak tanımlanan Anatomy Training Center’de buluştular.

Taze insan kadavrası üzerinde uygulamalı eğitim

Dr. Norbert Fock, MD, DDS tarafından verilen kursta katılımcılar, bir hastaya gelecekte uygulayacakları prosedürleri deneme; dokular arasındaki gizli tehlikeleri öğrenme ve hassas anatomik yapılara ne kadar yakın çalıştıklarını saptama fırsatı buldular. Bunun yanı sıra değişik anatomik yüzeyleri, fasiyayı, kasları, sinirleri, arterleri, organları görerek, dokunarak ve keşfederek benzersiz bir deneyim yaşadılar.

İki gün süren eğitimde; kemik halkaları ile dikey ogmentasyondan kemik toplama tekniklerine (çene ucu+ramus+tüber), biyomateryal şekillendirme ve sabitleme tekniklerinden maksiller sinüs yükseltme tekniklerine, ince kretleri genişletme tekniklerinden (split kret) damaktan epitelyal bağ dokusu grefti alma yöntemlerine ve anatomik olarak riskli bölgelerin diseksiyonuna ( lingual + inferior alveolar + mental + infraorbikuler sinir; palatal + fasiyal + submental arter) kadar çeşitli başlıklarda taze insan kadavrası üzerinde uygulamalı bilgiler verildi..

Traxler: “Diş hekimleri için farklı bir deneyim oldu”

VESTA ile gerçekleştirdikleri kursun başarılı bir şekilde organize ettiklerini belirten Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Anatomy Training Center’in yöneticisi Anatomist Doç. Dr. Hannes Traxler, “İki günlük eğitimin katılımcı diş hekimlerini için farklı bir deneyim sunduğunu düşünüyorum. Bizler katılımcılara mesleki yaşamları için iyi bir duygu verirken aynı zamanda taze insan kadavraları üzerinde deneme-yanılma yönetimiyle çalışma gibi eşsiz bir imkan ve bunların denetlenmesini sunuyoruz. Bu dönem içinde hata yapmak ve bunlardan bir şeyler öğrenmek çok önemlidir” dedi.

Kursa katılan bir hekimin herhangi bir canlı kimseye zarar vermeksizin birebir olarak dokular üzerinde çalışabileceğini kaydeden Traxler sözlerine şöyle devam etti:

“Katılımcılarımız 3 boyutlu bir deneyim yaşıyor ve tüm cerrahi çalışma sürecinde yönlendiriliyor. Kurslara paralel olarak o kadar çok bilgi veriliyor ki gizli kalan bir şey kalmıyor. Bizler doktorlarımızın, hastalarına daha profesyonel şekilde yaklaşmalarını öğretmeyi amaçlıyoruz. Bu kursumuza Türk diş hekimleri yoğun ilgi gösterdi. Sanıyorum ki iki gün boyunca önemli ve meslek yaşamlarını daha da kolaylaştıracak ve yaptıkları tedavilerin kalitesini artıracak bilgiler edindiler. Organizasyonda büyük emek sarf eden VESTA | Vestiyer Akademi’ye de teşekkürlerimi sunmak istiyorum”

 

Böylesine önemli bir eğitimi Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Anatomy Training Center’de organize etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Vestiyer Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Manav, “Anatomy Training Center’de yıllardır bu konuda çalışmalar ve eğitimler yapılıyor. Bilindiği üzere diş hekimliği bilimi içinde implantoloji hızlı bir gelişim kaydediyor. Değerli Türk diş hekimlerinin burada iki gün boyunca eğitim alması çok önemliydi. Umuyorum ki kurstan ve organizasyondan memnun kalmışlardır” diyerek sözlerini tamamladı.

Zengin sosyal program

Kadavra Üzerinde Uygulamalı İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Kursu, iki günlük yoğun eğitim programının yanı sıra gezi organizasyonları ve etkinlikleriyle de hayli beğeni topladı. 25 Mart Perşembe günü Viyana’ya ulaşan katılımcıların büyük bölümü, akşam saatlerinde Slovakya’nın başkenti Bratislava’ya giderek şehir gezisi yaptı.

27 Mart Cumartesi günü yapılan kursun bitiminde üzüm bağları ve meyhaneleriyle ünlü Grinzing kasabasına hareket eden katılımcılar, burada keyifli bir akşam geçirdi ve günün stresini atma fırsatı buldu.

27 Mart Pazar akşamı klasik müzik konserine giden hekimler, bir sonraki gün Viyana şehir gezisi yaptı. 29 Mart Salı ise Viyana Mayerling Ormanları turu organize edildi. Katılımcılar aynı gün uçakla Viyana’dan İstanbul’a dönüş yaptı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.