Dentiss Logo

Samsun’da dişhekimlerinin geleceği konuşuldu

Dişhekimliği eğitiminin başlangıcının 100. yılı etkinlikleri kapsamında "4. Geleneksel Karadeniz Bahar Sempozyumu" gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan sempozyuma Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Açıkgöz, Marmara Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Öğretim Üyesi Hasan Alkumru, Dişhekimleri Odası Samsun Şube Başkanı Abdullah İlker, öğretim üyeleri ve çok sayıda dişhekimi katıldı. Stand açılışının ardından etkinlik kapsamında sempozyum düzenlendi.
08.04.2008       12.13.32

Dişhekimliği eğitiminin başlangıcının 100. yılı etkinlikleri kapsamında "4. Geleneksel Karadeniz Bahar Sempozyumu" gerçekleştirildi.

 

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan sempozyuma Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Açıkgöz, Marmara Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Öğretim Üyesi Hasan Alkumru, Dişhekimleri Odası Samsun Şube Başkanı Abdullah İlker, öğretim üyeleri ve çok sayıda dişhekimi katıldı. Stand açılışının ardından etkinlik kapsamında sempozyum düzenlendi. Son yıllarda dişhekimlerinin sorunlarının artığına işaret eden Dişhekimleri Odası Samsun Şube Başkanı Abdullah İlker,

"Ekonomideki daralmaların ve geleceğe yönelik belirsizlikleri sebebiyle dişhekimlerinin kendileri için daha güvenli gördükleri kamuya yönelmelerine sebep olmuştur" dedi.

 

Maddi sıkıntılardan dolayı çalıştırdıkları elemanın maaşını ve iş yeri kirasını ödeyemez duruma geldiklerinin altını çizen İlker, "Bir dişhekiminin sadece fakülte düzeyinde öğretim maliyeti devletin ve ailenin katkıları ile yaklaşık 200 bin YTL civarındadır. Muayene açması için de buna bir 50-60 bin YTL eklemek gerekir" diye konuştu.

 

Dişhekimlerinin gelirlerinin düşmesinin ve işsiz kalmasının başlıca nedenlerini açıklayan İlker, şunları söyledi: "İnsanların satın alma gücünün düşmesi, gelir dağılımındaki dengesizlik, dişhekimlerinin coğrafi dağılımı, kamuda çalışan dişhekimleri meslektaşlarımızın özlük haklarının verilmemesi gibi tüm zorluklara rağmen dişhekimleri mesleğini icra etmeye, bunun için de mesleki bilgilerini yenilemeye devam edecektir." 

  İHA

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.