Dentiss Logo

Prof. Ihde ile İmmediat Yüklemeye Farklı Bir Bakış

VESTA – Vestiyer Akademi, immediat implant ve yükleme ile ilgili yeni bir eğitim düzenledi. Taksim Titanic City Otel’de organize edilen ‘İmplantolojide İmmediat Yüklemeye Giriş’ eğitimini dünya çapında kemik ve kemik iyileşmesi konularında yaptığı araştırmalarla tanınan Prof. Dr. Stephan Ihde verdi.
07.06.2012       16.51.14
VESTA – Vestiyer Akademi, immediat implant ve yükleme ile ilgili yeni bir eğitim düzenledi. Taksim Titanic City Otel’de organize edilen ‘İmplantolojide İmmediat Yüklemeye Giriş’ eğitimini dünya çapında kemik ve kemik iyileşmesi konularında yaptığı araştırmalarla tanınan Prof. Dr. Stephan Ihde verdi.

İmplantoloji uygulamalarında immediat yüklemeyi, implant dizaynını ve kemik fizyolojisini değişik bir bakış açısıyla katılımcı 23 diş hekimine sunan Ihde; zayıf kemiklere sahip hastalara da basit ve uygun tedavilerle implant uygulaması yapılabileceğini belirtti. Avrupa’daki çeşitli üniversitelerde eğitim veren ve yaklaşık 30 yıldır diş hekimliği yapan Ihde, osseointegrasyonun implantın pürüzlendirilmesiyle çok alakalı olmadığını söyleyerek diş hekimliğinde ortopedinin yerinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Ihde, kemik sınıflandırmasını da farklılaştırarak kesin bir sınıflama yapılamayacağını, bunların her zaman birbirine dâhil olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. M. Kemal Ünsal
İmmediat implant ve immediat yüklemeyle ilgili değişik bir şeyler duyar mıyız, diye buraya geldik ve şimdiye kadar da hiç şaşırmadık. Doktor Ihde, çok iddialı ve değişik şeyler öne sürüyor. Değişik bir deneyim oldu. Bu zamana kadar öğrendiklerimizi farklı bir açıdan düşünmemizi sağladı. Her şeyi düşünüp tartmak lazım.

Neriman Şefika Köksal
VESTA, İmplantolojide İmmediat Yükleme Eğitimi’ni bence çok iyi organize etmiş. Eğitim oldukça güzel, çok memnun kaldım. Hem bilgilerimiz tazeleniyor hem de bildiklerimiz üzerine yenilerini ekliyoruz. Benim için yeteri derecede faydalı oldu. Farklı konular öğrenmeyi, farklı açılardan düşünmeyi gördük ve gayet hoşuma gitti.

Mete Aksoy
Tek kelimeyle ezberimiz bozuldu. Bugüne kadar anlatılanlara göre çok daha değişik konular anlatıyor. Benim için çok faydalı oldu. Sadece ilk bölümden bile bu eğitim, umduğumdan daha fazla fayda sağladı. Profesör Doktor Ihde, osseointegrasyonun implantın pürüzlendirilmesiyle çok alakalı olmadığını söylüyor. Halbuki bugüne kadar kumlanmış, asitlenmiş olacak; şöyle pürüzlü olacak, şekli böyle olacak… Bunlar gibi bir sürü konu vardı kafamıza iyice kazınan. Ihde’yi dinlemeye başlayınca şoke olduk. Sonra şunu düşündüm; eskiden dümdüz implantlar vardı, gayet de iyi tutuyordu. Demek ki işin yüzde doksanı pürüzlendirme değilmiş. Sadece tersine dönüşe karşı bir direnç sağlıyormuş. Bunu öğrenmemizin yanı sıra hemen yüklemede augmentasyon ihtiyacı olmadığını da söyledi.  Ayrıca kemik sınıflaması hakkında, bize öğretildiği şekilden çok daha farklı bir sınıflama yaptı. O sınıflamayı tamamen bir kenara atarak kemiğin yapısını bambaşka bir şekilde ele aldı. Kortikal kemikle spongius kemiğin farklı farklı yerlerde birlikte olduğunu gösterdi. Biz daha kesin bir sınıflama yapıyorduk; d1, d2, d3 gibi devam eden bir sınıflamaydı. Bunun hepsinin birbiri içerisinde her zaman olabileceğini söylüyor. Aslında bu, oldukça önemli bir şey. Anlatıldıktan sonra bizlere daha mantıklı gelmeye başladı. Bunun gibi çok değişik şeyler öğrendik. İnsanlar bir şeyler duydukça ufku açılır. Bizim için bu eğitimin faydalı olduğunu söylemek istiyorum. İyi ki geldim, diyorum.

Salih Yıldırım
Değişik bir görüş savunuyor. İzliyoruz, dinliyoruz, takip ediyoruz. Öğrenmekte fayda var. İlk defa böyle değişik bir görüşle karşı karşıyayız. Ihde’nin anlattıklarının, söylediklerinin mantıklı yanları var. Ölçüp tartıp değerlendirmek lazım. Verdiği örneklerle anlattıkları daha da pekişiyor, bunu söyleyebilirim.

Erhan Fırat
Değişik bir implant, değişik bir stil. Ihde’yi dikkatle dinliyoruz, izliyoruz. Hala öğrenme aşamasındayız. Kursun sonuna doğru her şey daha da netleşmeye başlıyor. Şu mantığı çok doğru buluyorum: Ortopedi bu kadar ilerlemişken en çok ondan faydalanmak lazım. Ortopedistlerin tecrübelerinden yararlanmak lazım. Sadece diş hekimliğine sıkışmamak lazım. Oradan öğreneceğimiz çok şey var ve Ihde bu eğitimle onun ışığını gösteriyor bize.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.