Dentiss Logo

Pedodonti camiası İstanbul’da buluşuyor

Türk Pedodonti Derneği tarafından düzenlenen 18. Türk Pedodonti Derneği Bilimsel Kongresi ve EAPD (Avrupa Çocuk Dişhekimliği Akademisi) Interim Semineri, 31 Mart-3 Nisan 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.Ortaklaşa düzenlenecek organizasyonda çeşitli ülkelerden çok sayıda yabancı ve yerli katılımcıyı ağırlanacak.
30.12.2010       10.52.47

Türk Pedodonti Derneği tarafından düzenlenen 18. Türk Pedodonti Derneği Bilimsel Kongresi ve EAPD (Avrupa Çocuk Dişhekimliği Akademisi) Interim Semineri, 31 Mart-3 Nisan 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Birlikte gerçekleştirilecek olan EAPD Interim Semineri ve Türk Pedodonti Derneği Kongresi çeşitli ülkelerden çok sayıda yabancı ve yerli katılımcıyı ağırlayacak. Resmi dili İngilizce olan seminer ve kongredeki yabancı konuşmacıların sunumları simultane tercüme ile takip edilebilecek.

Bu yılki ana teması “Süt ve Genç Sürekli Dişlerde Endodonti” olan seminerin bilimsel programında değerli konuşmacıların konferansları ve workshoplar ile poster sunumları yer alacak. Kongrenin bilimsel programı ise kısaca şöyle:

Prof. Dr. Norbert Krämer “Süt Dentisyonunda Endodontik Tedavinin Klinik Sonuçları”, Prof. Dr. Dimitrios Tziafas ‘ Süt ve Genç Sürekli Dişlerin Vital Pulpa Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar”, Prof. Dr. Monty Duggal “Kök Gelişimi Tamamlanmamış Cansız Sürekli Dişlerin Tedavisinde Biyolojik ve Yeni Yöntemler”. Yine bu başlıklar altında gerçekleştirilecek olan workshoplar sonucunda da Avrupa Pedodonti Akademisi iş birliği ile bu konuya ilişkin kılavuz (guidelines) hazırlanacak.

18. Türk Pedodonti Derneği’nin bu yıl gerçekleştirilecek olan kongresinde de birbirinden değerli konuşmacıların konferansları, genel anestezi ve sedasyon çalıştayı ile birlikte sözlü ve poster sunumları gerçekleştirilecek. Kongrede sunulacak olan konferans konuları ise kısaca şöyle:

Prof. Dr. Richard Welbury “Yarık Dudak ve Damakların Multidisipliner Tedavisi”, Assist. Prof. Alexandre R. Vieira “Çürük Araştırmalarında Yeni Yönelimler”, Prof. Dr. Göran Koch “Gençlerde Oral Patoloji-Teşhis ve Tedavi”, Prof. Dr. Andreas MORİTZ “Çocuklarda Oral Lazer Uygulamaları”, Prof. Dr. Koray Gençay “Pedodontide Sınırlar”.

Kongre katılımcıları ayrıca sergi alanında sektörün seçkin firmalarıyla buluşma imkanını da bulacaklar.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.