Dentiss Logo

Ortodontistler TOD Kongresi’nde Bir Aradaydı

Türk Ortodonti Derneği (TOD), uluslararası arenada düzenlediği 13. kongresini Antalya Gloria Golf Resort Hotel Convention Center’da gerçekleştirdi.
19.10.2012       17.42.49
Türk Ortodonti Derneği (TOD), uluslararası arenada düzenlediği 13. kongresini Antalya Gloria Golf Resort Hotel Convention Center’da gerçekleştirdi. 30 Eylül – 04 Ekim tarihleri arasında organize edilen 13. Uluslararası Türk Ortodonti Derneği Kongresi; Dernek Başkanı Prof. Dr. Nazan Küçükkeleş, Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Müyesser Saraç ve Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Servet Doğan yönetiminde yapıldı.

1985 yılından bu yana bilimsel ortodontik alanda faaliyetlerini sürdüren TOD’un konuşmacı listesinde 10’u yabancı olmak üzere 12 konuşmacı yer aldı. Ayrıca, 41 katılımcı, sözel bildirilerini hekimlere sundu. Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 198 katılımcının dâhil olduğu kongrenin bilimsel programında Eric Liou, Sınıf III Tedavisi için geliştirdiği Alt Ramec Yöntemi’ni katılımcı hekimlerle paylaştı. Ortodontist hekimlerin bir araya geldiği kongrede Mike Papadopoulos, Osman Bengi, Arni Thordarson, Guðmundur Björnsson, Jörg Schwarze, Nelson Opperman, Stephen Chadwick ve Chuck Alexander “Klinik Ortodontide Yeni Uygulamalar” başlığı altında medikal tasarım, mandibular distraksiyon, erken dönem tedavi, invisalign ve diş eksikliğinde tedavi seçenekleri gibi pek çok konuda sunumlar yaptı.

Kongre kapsamında ayrıca kurslar da düzenlendi. Kongre öncesinde iskeletsel ankraj üzerine deneyimleri ile Dr. Hyo-Sang Park “Vertikal Anomalilerin Mini İmplantlarla Tedavisi”, kongre sonrasında ise Connecticut Üniversitesi'nden Dr. Flavio Uribe “Kompleks İnterdisipliner Vakaların Tedavileri ve Önce Cerrahi Sonra Ortodonti Uygulanan Vakalar” kursları düzenledi. Bunun yanı sıra kongrede 6 olgu ve 96 poster bildiri sunumuna yer verildi.

Sektördeki 24 firmanın stant açtıkları kongrenin sosyal programında ise sahilde barbekü partisi ve gala gecesi düzenlendi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.