Dentiss Logo

Monaco’da “3 Boyutlu” Kongre

Monaco’da düzenlenen 2. İmagina Dental Kongresi’nde “3 Boyutlu ve Cad/Cam Dijital Diş Hekimliği” konusu ele alındı. 21-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Monaco Prensi Prens Albert’in onursal başkanlığını yaptığı kongrede konuşmacı isimler arasında Dr. Uğur Ergin de vardı.
15.03.2013       15.02.59
Kongrenin ilk gününde implantoloji ile alakalı konulara değinildi. Dr. Luc Mahnes ‘anatomik risk değerlendirmesi’, Dr. Thomas Fortin ‘implant ve bilgisayar destekli tedavi için 3 Boyutlu planlama’, Pr. Serge Armand ‘robotik cerrahinin katkıları’, Dr. Nilesh R. Parmar ‘dijital implant diş hekimliğinin geleceği’ konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Cad/Cam kullanımı ve teknikleri konu başlığı altındaki ikinci gün, Dr. Uğur Ergin’in sunumuna sahne oldu. Ergin, beğeni toplayan “Diş hekimliği uygulamalarında dijital fotoğrafçılık: teknik ve uygulama” sunumuyla katılımcılara diş hekimliği fotoğrafçılığının önemini ve teknik bilgileri aktardı. Ayrıca ‘dijital diş hekimliği yardımıyla estetik sonuçlar’ konusunu Dr. Christian Moussally, ‘3 boyutlu dental yönetim yazılımları’ konusunu Dr. Pierre Gaussen, ‘dijital bir yaklaşımla estetik rekonstrüksiyonu’ konusunu ise Dr. Florian Beuer ele aldı.

Üçüncü gün ise diş hekimliğinde lazer ve 3 boyutlu teknolojilerine yer verildi. Konuşmacılardan Dr. Gianfranco Semez, Dr. Norberto Berna, Dr. Frederick Gaultier, Pr. Carlo Fornaini implant cerrahisinde lazer kullanımı, lazerler ve gülümseme estetiği, lazer implantolojisinde dril ve gelecek vizyonu ile ortodontide lazer kullanımı konuları hakkında sunum yaptı.

Kongre boyunca sunumların yanı sıra çeşitli konularda çok sayıda workshop da yapıldı. Anterior ve posterior diş hakkındaki atölye çalışmalarına yoğun ilgi olduğu gözlendi.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.