Dentiss Logo

Lazerin duayenleri İstanbul’da buluştu

Dünya Dişhekimliğinde Lazer Federasyonu’nun Avrupa Bölümü 2. Kongresi, 14-17 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde yapıldı. 25 ülkeden 235 dişhekiminin katıldığı organizasyonda dişhekimliği alanında lazer kullanımındaki son uygulamalar anlatıldı.  Dişhekimliğinin bütün alanlarından yerli ve yabancı yetkin konuşmacıların sunumlar yaptığı kongrede lazer kullanımıyla ilgili iki adet workshop gerçekleştirildi. Organizasyona 14 firma destek verdi.
25.05.2009       17.43.03

Dünya Dişhekimliğinde Lazer Federasyonu’nun Avrupa Bölümü 2. Kongresi, 14-17 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde yapıldı. 25 ülkeden 235 dişhekiminin katıldığı organizasyonda dişhekimliği alanında lazer kullanımındaki son uygulamalar anlatıldı. Dişhekimliğinin bütün alanlarından yerli ve yabancı yetkin konuşmacıların sunumlar yaptığı kongreye 14 firma destek verdi.

 

14 Mayıs Perşembe günü başlayan kongrenin bilimsel programında gerçekleştirilen sunumlardan bazıları arasında şunlar bulunuyordu: Endodontide, kozmetik cerrahide, pediyatrik dişhekimliğinde, ağız içerisinde kanser öncesinde görülen birtakım lezyonların tedavisinde lazerin kullanımı, Nd:YAG lazerler ile beyazlatma, estetikte lazer, karmaşık rehabilitasyonlarda Er:YAG ve Nd:YAG lazerlerin desteği, ortodonti ve lazer, koruyucu dişhekimliğinde yeni yaklaşımlar, yumuşak doku cerrahisinde lazerin önemi  Bilimsel programda konuşma yapan isimler arasında Dünya Dişhekimliğinde Lazer Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Norbert Gutknecht, Prof. Dr. Jean Paul Rocca, Prof. Dr. Adam Stabholz, Prof. Dr. Robert A. Strauss, Prof. Dr. Samir Nammour, Prof. Dr. Paul Bradney, Prof. Dr. Emin Esen, Prof. Dr. Sevil Gürgan ve Prof. Dr. İlken Kocadereli gibi önemli akademisyenler yer aldı. Kongrede sunumların yanı sıra 15 Cuma ve 17 Mayıs Pazar günleri lazer kullanımıyla ilgili iki adet workshop gerçekleştirildi.

 

Dünya Dişhekimliğinde Lazer Federasyonu’nun Avrupa Bölümü 2. Kongresi’nin başkanlığını yürüten Türk Dişhekimliğinde Lazer Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferda Taşer, katılımcı sayısı ve bilimsel düzeyiyle uluslararası bir kongrede bulunması gereken tüm özellikleri taşıyan bir kongrenin gerçekleşiyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Lazer teknolojisinin 15-20 yıl önce sadece cerrahide kullanılırken şimdi dişhekimliğinin çeşitli dallarında başarıyla uygulandığının altını çizen Taşer, ”Ayrıca organizasyonumuz sosyal yönüyle de yurtdışından katılan dişhekimlerinin büyük beğenisini kazandı. Özellikle havanın da güzel olması sebebiyle katılımcılarımıza İstanbul’un tüm güzelliklerini yaşatmaya çalışıyoruz. Gala gecesini Boğaz’da bir tekne turu olarak düzenledik” şeklinde konuştu.

 

Ne dediler?

 

Kongrenin bilimsel programında konuşma yapan Prof. Dr. Adam Stabholz ve Prof. Dr. Robert A. Strauss organizasyona ilişkin olarak şunları söylediler:

 

“Organizasyon olarak şu ana kadar katıldığım en güzel kongre”

Prof. Dr. Adam Stabholz (İsrail)

İsrail’in Kudüs kentinde bulunan Hebrew Üniversitesi Hadassah Dişhekimliği Okulu’nun dekanlığını ve endodonti bölümünün başkanlığını yapıyorum. Endodontik uygulamalarda lazer kullanımıyla ilgili bir konuşma yaptım. Endodontik tedavilerde lazer teknolojisini kullanarak daha başarılı sonuçlar almaya çalışıyoruz. Sunumumda yaptığımız çok önemli bir araştırmaya değindim. Diş köklerinde oluşan iltihapları meydana getiren mikroorganizmaların çok daha iyi bir şekilde ortadan kaldırılmasına yönelik olarak lazer teknolojisini kullanmıştık. Elde ettiğimiz sonuçları meslektaşlarımızla paylaştım. Mesleğim dolayısıyla dünyanın pek çok ülkesinde kongrelere katılıyorum. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gördüğüm kongreler içerisinde en iyi organize edileni bu kongreydi. Tabii ki bunda İstanbul gibi muhteşem bir şehrin büyük payı var. Şehrinize hayran kaldım. 

 

“Katılımcılar kongreden büyük kazanımlar sağlayabilirler”

Prof. Dr. Robert A. Strauss (ABD)

Virginia Commonwealth Üniversitesi Dişhekimliği Okulu’nda Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Bölümü’nde öğretim üyesiyim Kongrede iki sunum yaptım. Birinde lazerin kozmetik cerrahide kullanımını, diğerinde ise ağız içerisinde kanser öncesinde görülen birtakım lezyonların tedavisinde lazerin kullanımını anlattım. Değişik ülkelerden gelen dişhekimleri ve cerrahların lazer konusunda çok büyük kazanımlar sağlayabilecekleri dünya çapında ve kaliteli bir kongre olduğunu düşünüyorum. Son 10 yılda dişhekimliği alanında lazer kullanımında hızlı bir artış söz konusu. Dişhekimliğinin her alanında yeni gelişmelerle birlikte lazer kullanımı gündeme gelmektedir. Yeni lazer tiplerinin ortaya çıkmasıyla bu kullanım alternatifleri çoğalmaktadır.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.