Dentiss Logo

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Prof. Dr. Pertl’ı ağırladı

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi, Türk dişhekimliğinin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Etkinlikle kapsamında Avusturya’dan Prof. Dr. Christof Pertl, 19 Mart Çarşamba günü fakültede bir konferans verdi. Prof. Dr. Altan Gülhan Özerkan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda Pertl, implant tedavilerinde oluşabilecek komplikasyonlarla ilgili bir saatlik bir konuşma yaptı.
19.03.2008       16.32.34

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi, Türk dişhekimliğinin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Etkinlikle kapsamında Avusturya’dan Prof. Dr. Christof Pertl, 19 Mart Çarşamba günü fakültede bir konferans verdi. Prof. Dr. Altan Gülhan Özerkan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda Pertl, implant tedavilerinde oluşabilecek komplikasyonlarla ilgili bir saatlik bir konuşma yaptı. Öğretim üyeleri ve öğrenciler seminere büyük ilgi gösterdi ve Pertl’ın sunumunu büyük bir dikkatle takip etti.

 

Avusturya’nın Graz Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Christof Pertl, bir süre aynı fakültenin cerrahi anabilim dalı başkanlığı görevinde bulundu. Üniversiteden ayrıldıktan sonra kendi muayenehanesinde mesleki çalışmalarına devam eden Pertl, Harvard, Pennslvanya ve Viyana Üniversiteleri’nde part time ögretim görevlisi olarak dersler veriyor. Daha önce Türkiye’ye beş farklı zamanda geldiğini söyleyen Prof. Dr. Christof Pertl, “İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nin faaliyetlerini çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Böylesine önemli araştırmalar yapan ve dünya çapında yayınlara imza atan bir kurumda konuşma yapmak beni fazlasıyla mutlu etti. Böylesine bir ortamı hazırlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

  Prof. Dr. Christof Pert gibi dünyaca önemli bir ismi fakültelerinde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıkların belirten İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyt Karabuda sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Profesör Pertl, oral implantoloji konusunda dünyada çok iyi tanınan ve saygı duyulan bir isim. Bu konuda çok önemli çalışmaları var. Daha önce beş defa Türkiye’ye gelmişti. Oral İmplantoloji Derneği’nin kongrelerine dört defa katıldı. Birçok ülkede düzenlenen kongreye katılarak birikimlerini meslektaşlarıyla paylaşıyor. Böyle bir ismi ülkemizde ağırlayabilmek bizler için büyük mutluluk. Bugün de implantoloji konusundaki tecrübelerini bizlerle paylaştı. İmplant tedavilerinde oluşabilecek komplikasyonlarla ilgili genel bir bilgi verdi. Komplikasyonların önlenmesi için yapılması gerekenler ve oluşan komplikasyonlarda izlenecek tedavi yöntemlerini anlattı. Hakikaten bu çapta derin araştırmalar yapan kişiler her zaman ülkemize gelmiyorlar. Dolayısıyla bu konferansı hem bizler hem de asistanlarımız için büyük bir şans olarak değerlendiriyorum”.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.