Dentiss Logo

İstanbul Kaplanları İsviçre’de

Futbol günümüzün en popüler spor dallarının başında geliyor. Hatta başlı başına bir endüstri olarak kabul ediliyor. Milyon dolarları bulan transfer borsası, seyirci hasılatları, reklam gelirleri, forma satışları düşünüldüğünde büyük bir ekonomiyle karşı karşıyayız. Ekonomik olarak böylesine devasa boyutlara ulaşan futbol, birbirlerini hiç tanımayan insanları ve kültürleri de yakınlaştırabiliyor. Ayrıca her yaştan bireyler tarafından da oynanabiliyor.
31.03.2008       11.20.08

Futbol günümüzün en popüler spor dallarının başında geliyor. Hatta başlı başına bir endüstri olarak kabul ediliyor. Milyon dolarları bulan transfer borsası, seyirci hasılatları, reklam gelirleri, forma satışları düşünüldüğünde büyük bir ekonomiyle karşı karşıyayız. Ekonomik olarak böylesine devasa boyutlara ulaşan futbol, birbirlerini hiç tanımayan insanları ve kültürleri de yakınlaştırabiliyor. Ayrıca her yaştan bireyler tarafından da oynanabiliyor. Belki de bu özellikleri futbolun cazibesini artırarak sürdürmesini sağlıyor. Futbolun bu amatör yönünü iyi tahlil eden birçok kuruluş organize ettikleri turnuva ve maçlarla çeşitli yardım kampanyaları düzenliyor ya da mesajlar veriyorlar. Kanadalı organizatör firma da iki yılda bir gerçekleştirdiği World Master (45 yaş üstü) Üniversitelerarası Dünya Kupası ile farklı ülkelerden akademisyenleri bir araya getirerek yakınlaştırmayı ve yeni dostluklar kurulmasını amaçlıyor.

 

Bu yılki etkinlik 20-23 Haziran 2008 tarihlerinde İsviçre’de yapılacak. Turnuvada Türkiye’yi İstanbul Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden öğretim üyelerinin oluşturduğu takım temsil ediyor. Takımın kaptanlığını ise hepimizin yakından tanıdığı bir isim yapıyor: İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu.

 

Türk takımı yıllardır yapılan bu organizasyona ilk olarak iki yıl önce katıldı. İngiltere’de yapılan turnuvada oldukça başarılı maçlar oynayan takım adını finale yazdırdı. Final maçı takım adına şanssız geçti. Bir oyuncunun kolunun kırılması Türk takımın morallerini bozdu. Maçı Kanada temsilcisi 1-0 kazanarak kupanın sahibi oldu. Alınan sonuçtan ziyade verilen mesajların daha önemli olduğunu belirten Prof. Dr. A.

Bülent Katiboğlu şunları söylüyor:

 

“Burada çok güzel mesajlar veriliyor. Çok güzel bir spor ortamında yeni dostluklar kuruluyor. Amaç herkesi bir arada tutmak ve fairplay mesajı vermek. Bunun yanında spor sempozyumu yapılıyor”.    

 

İki yılda bir yapılan turnuvaya dünyanın çeşitli üniversitelerini temsil eden takımlar katılıyor.

Organizasyon dünyadaki bütün üniversitelere duyuruluyor ve ilgilenenler turnuvaya alınıyor. Takımlarda genellikle spor akademisi düzeyindeki bölümlerden oyuncular oluyor. Bunların büyük çoğunluğu profesör. Bir kısmı UEFA görevlisi, bir kısmı ise Manchester United gibi büyük takımların danışmanlığını yapıyor. İstanbul Üniversitesi takımında ise A. Bülent Katiboğlu’nun dışında Yahya Güldiken, Kenan Akgün, Ömer Uzel, Harun Cansız gibi isimler yer alıyor. Yirmişer dakikalık iki devre halinde puan usulüne göre oynanan maçlarda takımlar sahada 6 kişi olarak mücadele ediyorlar. Oynanan maçlar sonunda son dörde kalan takımlar bir kez daha kendi aralarında maç yapıyorlar. Bu maçların neticesinde iki takım finale kalıyor ve oynanan final maçında kazanan takım şampiyonluğa ulaşarak kupa almaya hak kazanıyor.    

 

Orta sahanın beyni Katiboğlu

 

İstanbul Üniversitesi takımı World Master Üniversiteler arası Dünya Kupası’na ciddi şekilde hazırlanıyor. Hazırlıklar çerçevesinde takım, asistanlardan kurulu takımlarla Akatlar’daki BJK Spor Kompleksi’nde maçlar oynuyor. Takım kaptanı Bülent Katiboğlu takımın beyni konumunda. Orta sahada oynayan Katiboğlu sık sık ileriye çıkarak hücumlara destek veriyor. Katiboğlu konuşmasını şöyle sürdürüyor::

“Geçmişte uzun yıllar boyunda defansta oynamıştım. Ancak şu anda orta sahada mücadele ediyorum. Takımımızın defansı şu anda kaliteli oyunculardan kurulu. İsviçre’de bizleri ağır bir maç trafiği bekliyor. Günde iki ya da üç maç oynayabiliriz. Bu sebeple uzun zamandır idman yapıyoruz. Geçen turnuvayı ikinci olarak tamamlamıştık. Hatta diğer takımlar bize İstanbul Kaplanları diye bir isim takmışlardı. Bu seneki hedefimiz tabii ki şampiyonluk. Ama ondan da önemlisi asıl amaç güzel bir ortam yaratarak hem iyi anılar hem de iyi dostluklar oluşturmak. Ayrıca turnuvamız İsviçre ve Avusturya ortaklığında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası ile çakışıyor. Bu da hoş bir tesadüf olacak”.  


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.