Dentiss Logo

İmplantoloji eğitimi

Üç modül halinde dizayn edilen eğitim, cerrahi ve implantoloji hakkındaki temel bilgilerden başlayarak, katılımcıların bilgi ve beceri seviyesini en üst noktaya taşımayı hedeflemektedir. Bu eğitim, henüz implant uygulamaya başlamamış veya bu konudaki bilgi ve becerisi güçlendirmek isteyen diş hekimlerini en üst noktaya taşımayı hedefliyor. Temel konulardan başlayarak bilgilerin güncellenmesinin ardından, katılımcılar, fantom model ve koyun çenesi üzerinde uygulama yapacaklar. En son aşamada ise taze insan kadavraları üzerinde diseksiyon, implant yerleştirme, greftleme, sinüs lift uygulamaları gibi benzersiz bir deneyimi bizzat yaşamaları sağlanacaktır.
09.06.2011       09.24.53
Üç modül halinde dizayn edilen eğitim, cerrahi ve implantoloji hakkındaki temel bilgilerden başlayarak, katılımcıların bilgi ve beceri seviyesini en üst noktaya taşımayı hedeflemektedir.
 
Bu eğitim, henüz implant uygulamaya başlamamış veya bu konudaki bilgi ve becerisi güçlendirmek isteyen diş hekimlerini en üst noktaya taşımayı hedefliyor.
 
Temel konulardan başlayarak bilgilerin güncellenmesinin ardından, katılımcılar, fantom model ve koyun çenesi üzerinde uygulama yapacaklar. En son aşamada ise taze insan kadavraları üzerinde diseksiyon, implant yerleştirme, greftleme, sinüs lift uygulamaları gibi benzersiz bir deneyimi bizzat yaşamaları sağlanacaktır.
 
İlk iki Modül İstanbul’da, üçüncü aşama Viyana’da
 
İlk 2 modül İstanbul’da, üçüncü modül ise Viyana’da gerçekleştirilecektir. Toplam 7 gün olarak hazırlanan eğitim programının ilk modülü 3 gün, ikinci ve üçüncü modülü ise 2’şer gün olarak oluşturulmuştur.
 
Eğitimin uygulamalı bölümlerinde, katılımcılara, koyun çenesi üzerinde ve fantom modeller üzerinde pratik yaptırılacaktır.
 
Ayrıca, eğitimin ikinci modülü esnasında, katılımcılar, kendi vakalarını getirerek, eğitmenlerle birebir tartışma, görüş alışverişinde bulunma imkanı elde edecekler.
 
Eğitimin son modülü ise Viyana Tıp Üniversitesi işbirliği ile taze insan kadavraları üzerinde gerçekleştirilecektir. Bu sayede, katılımcılara, gerçek dokular üzerinde, riskli bölgeleri/dokuları, sinirleri görmek, incelemek, opere etmek imkanı sunulacak ve onların bu benzersiz deneyimi bizzat yaşamaları sağlanacaktır.

EĞİTMENLER

Prof. Dr. Serhat Yalçın / Çene Cerrahı
Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan / Protez Uzmanı
Dr. Norbert Fock / Diş hekimi, Anatomist

TARİHLER

1. Modül (M1) / İmplantoloji Temel Eğitimi
23-24-25 Eylül 2011, İstanbul

2. Modül (M2) / İleri Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi
22-23 Ekim 2011, İstanbul

3. Modül (M3) / Kadavra Uygulamalı Cerrahi ve İmplantoloji Kursu
12-13 Kasım 2011, Viyana

Seyahat Paketi (SP) / İstanbul-Viyana
Gidiş-Dönüş: 10-14 Kasım 2011 / Şehir Gezisi: 11 Kasım 2011

KONSEPT

Eğitim 3 modül halinde dizayn edilmiş olup, cerrahi ve implantoloji hakkındaki temel bilgilerden başlayarak, katılımcıların bilgi ve beceri seviyesini en üst noktaya taşımayı hedeflemektedir.

İlk 2 modül İstanbul’da, üçüncü modül ise Viyana’da gerçekleştirilecektir. Toplam 7 gün olarak hazırlanan eğitim programının ilk modülü 3 gün, ikinci ve üçüncü modülü ise 2’şer gün olarak oluşturulmuştur.

Eğitimin uygulamalı bölümlerinde, katılımcılara, koyun çenesi üzerinde ve fantom modeller üzerinde pratik yaptırılacaktır. Ayrıca, eğitimin ikinci modülü esnasında, katılımcılar, kendi vakalarını getirerek, eğitmenlerle birebir tartışma, görüş alışverişinde bulunma imkanı elde edecekler.

Eğitimin son modülü ise Viyana Tıp Üniversitesi işbirliği ile taze insan kadavraları üzerinde gerçekleştirilecektir. Bu sayede, katılımcılara, gerçek dokular üzerinde, riskli bölgeleri/dokuları, sinirleri görmek, incelemek, opere etmek imkanı sunulacak ve onların bu benzersiz deneyimi bizzat yaşamaları sağlanacaktır.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. Modül (M1)
İmplantoloji Temel Eğitimi



Kimler Bu Eğitime Katılmalı? İmplant uygulamaya başlamak için yeterli bilgiye sahip olmadığını düşünen dişhekimleri / Bilgisini tazelemek, güçlendirmek isteyen ve implant uygulamaya başlamak için cesaretlendirilmeye ihtiyaç duyan dişhekimleri / Birkaç kez implant uygulamış olsa da, bilgi ve becerisinin devam etmek için yeterli düzeyde olmadığı kanaatindeki hekimler. 

Amaç & Hedef İmplant uygulamaya başlamak isteyen dişhekimlerinin bilgilerini tazelemek, güncellemek, güçlendirmek ve sistematize etmek suretiyle, onlara bütüncül bir bakış açısı kazandırmak ve implant uygulamaya yeterli bilgi, beceri, özgüven ve cesaretle başlamalarını sağlamak.

İmplantoloji Temel Eğitimi Konuları

Cerrahi Dişhekimliği cerrahisine giriş / Dikiş materyalleri ve teknikleri / Ensizyonlar / Cerrahide asepsi, antisepsi, sterilizasyon / Hastanın cerrahi girişime hazırlanması / Cerrahide kullanılan aletler / Lokal anestezi teknikleri ve komplikasyonlarına kısa bakış / İmplantolojiye giriş ve temel konsept / İmplantolojide endikasyon ve kontrendikasyon / İmplantolojide radyografik inceleme / İmplant olgusunun planlanması / Tek diş eksikliklerinin tedavisi / Çok diş eksikliklerinin tedavisi / Edante hastalarda implant planlaması / İmmediyat implant yerleştirilmesi ve yükleme / İmplant komplikasyonları

Pratik Uygulamalar Model üzerinde implant uygulaması / Koyun çenesi üzerinde pratik: Ensizyon, dikiş, flep, implant uygulaması

Protetik Tedavi Diş kayıplarının rehabilitasyonunun kavramsal olarak değerlendirilmesi / İmplant üstü protezlerin tanıtımı ve uygulama prensipleri (basit uygulamalardan kompleks uygulamalara doğru sıralama) / Basit Uygulamalar: Overdenture uygulamaları (Tam dişsizlik vakalarında hareketli protezler), Tek diş vakaları (Arka bölge), Kısmi dişsizlik vakaları (Arka  bölge) / Kompleks Uygulamalar: Tam dişsizlik vakalarında sabit protetik uygulamalar, Tek diş vakaları (Ön bölge), Kısmi dişsizlik vakaları (Ön bölge) / İmplant uygulamasinin başarısı için endikasyon ve limitlerin bilinmesi / İmmediat ve erken yüklemenin protetik açıdan başarısı (Vaka seçim kriterleri) / Protetik uygulamalarda  vidalı ve simante restorasyon seçim kriterleri: a. Simante Kron ve Köprüler (Direkt Abutment, Ti Dizayn Abutment ve Seramik Abutment), b. Vidalı Abutment Sistem, c. Overdenture (Retentive Anchor, Bar, Locator) / Protetik uygulamalarda  dayanaklar, seçim kriterleri / Ölçü alım yöntemleri, seçim kriterleri / Ön bölgede estetitiği sağlamak için protetik açıdan neler yapilabilir / Hareketli ve geçici restorasyonların uygulanımı (Hangi vakada hangi tip) / Geçici restorasyonlarla diş etinin uyumunun sağlanması / İmplant üstü protetik restorasyonlarda oklüzyon: a-Tek diş vakarı (ön bölge, arka bölge), b- Kısmi dişsizlik vakaları (ön bölge, arka bölge), c-Tam dişsizlik vakaları (Sabit restorasyonlar, overdenture) / İmplant çevre dokularının bakımı, cerrahi ve protetik komplikasyonların tedavisi

Pratik Uygulama İmplant yerleştirilmiş çene modelinden ölçü alınması

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2. Modül (M2)
İleri Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi



Kimler Bu Eğitime Katılmalı? İmplant uygulama konusunda temel bilgi ve becerisi bulunan, halihazırda kliniğinde (sık yahut seyrek) implant hastası kabul eden ve uygulayan / Kendisi, daha karmaşık ve ileri vakalara geçme konusunda istekli; hasta portföyü ise buna yönelik ve uygun olmasına karşın, bu konudaki bilgi ve becerisinin yeterli düzeyde olmadığı kanaatini taşıyan dişhekimleri.

Amaç & Hedef İmplant uygulama konusundaki bilgi ve becerisini bir üst seviyeye taşımak isteyen dişhekimlerinin bilgilerini tazelemek, güncellemek, güçlendirmek ve sistematize etmek suretiyle, onlara greft materyalleri, greftleme teknikleri ve sinüs lifting konularında doyurucu bilgiler vermek; ileri vakalara geçiş noktasında yeterli bilgi, beceri, özgüven ve cesareti kazanmalarına destek/yardımcı olmak.

İleri Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi Konuları

İleri cerrahi tekniklerde, önemli anatomik oluşumların gözden geçirilmesi ve anatomi bilgilerinin tazelenmesi / Ağız içi otojen kemik greft elde etme teknikleri / Biomateryaller, şekillendirme ve sabitleme teknikleri / Sinüs yükseltme teknikleri (Açık - Kapalı teknik) / İeri cerrahide komplikasyonlar ve korunma yöntemleri / Katılımcıların klinikte zorlandığı vakalar.

Pratik Uygulama Piezo ile yumurta üzerinde pratik yapılması

Vaka Tartışması Katılımcıların dijital ortamda getireceği vakalar üzerinden vaka planlaması

Katılımcılara Not: Katılımcı diş hekimleri, tartışılmasını istedikleri vakalarına ait modellerin görüntülerini ve panoramik radyografilerini, 2. Modül Eğitimine en geç 1 hafta kala, dijital ortamda VESTA | Vestiyer Akademi’ye ulaştırmalıdırlar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. Modül
Kadavra Uygulamalı Cerrahi ve İmplantoloji Kursu



Kimler Bu Eğitime Katılmalı? Gerek basit gerekse kompleks vakaları kabul ederek implant uygulayan veya yakın gelecekte uygulamayı planlaya / Hastalarına uygulayacağı prosedürleri deneme fırsatı yakalamak ve dokular arasındaki gizli tehlikeleri öğrenmek ve hassas anatomik yapıları deneyimleyerek tanımak isteyen bütün diş hekimleri.

Amaç & Hedef Taze insan kadavraları üzerinde gerçekleştirilen kurs; gerçek dokular üzerinde çalışarak, riskli bölgeleri/dokuları, sinirleri görmek, incelemek, opere etmek suretiyle katılımcıların bizzat tecrübe kazanmasını hedeflemektedir. Katılımcılar bu sayede, dğişik anatomik yüzeyleri, fasiyayı, kasları, sinirleri, arterleri, organları görerek, dokunarak, keşfederek benzersiz bir deneyim yaşayacaklar.

Kadavra Uygulamalı Cerrahi ve İmplantoloji Kurs Konuları

Teorik & Pratik Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak, 2008 yılında bütünüyle yenilenerek tekrar açılışı yapılan ve çağdaş tıp eğitiminin başyapıtlarından biri olarak tanımlanan “Anatomy Training Center”da, %80 oranında uygulamalı gerçekleştirilecek kurs esnasında her iki katılımcıya bir kadavra tahsis ediliyor, her katılımcının bizzat bu deneyimi yaşaması sağlanıyor.

- Anatomik olarak riskli bölgelerin diseksiyonu
          • Mandibula: lingual sinir+ inferior alveolar sinir+ mental sinir
          • Maksilla: infraorbikuler sinir; palatal sinir + fasiyal sinir + submental arter
- İleri cerrahi uygulaması yapılan hastalarda ensizyon teknikleri ve flep dizaynı
- Kemik toplama teknikleri: cene ucu+ramus
- Biyomateryal şekillendirme ve sabitleme teknikleri
- İnce kretleri genişletme teknikleri
- İleri cerrahi yapılan hastada implant uygulaması
- Maksiller sinüs yükseltme teknikleri
- Damaktan epitelyal bağ dokusu grefti alma teknikleri

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

KATILIM ÜCRETLERİ
 
İstanbul’da gerçekleştirilecek eğitimler TL cinsinden, yurt dışı eğitimi ve seyahat giderleri ise Avro cinsinden fiyatlandırılmıştır.

İstanbul’daki Eğitimler
İmplantoloji Temel Eğitimi (M1) 1.200 TL
İleri Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi (M2) 900 TL
Her ikisine birden katılım (M1+M2) 1.750 TL
 
Viyana’daki Eğitim
Kadavra Uygulamalı Cerrahi&İmplant Kursu (M3) 2.350 Avro
Seyahat Paketi (Uçak, Otel, Transfer vs) (SP) 975 Avro
Eğitim ve Seyahat Paketi (M3+SP) 3.325 Avro

Eğitim fiyatlarına neler dahil? Teorik ve Pratik eğitimler, doküman ve materyaller, sarf malzemeleri, öğle yemekleri, çay-kahve servisi, sertifika.

Seyahat paketine neler dahil? İstanbul-Viyana gidiş dönüş uçak (THY) bileti, 4 yıldızlı otelde 4 gece konaklama, kahvaltı, gala yemeği, rehber eşliğinde Viyana şehir turu, havaalanı-otel transferleri.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
İLK 10 KATILIMCIYA BENZERSİZ İNDİRİM
 
3.325 Avro ödeyerek Viyana için “Eğitim ve Seyahat Paketi” satın alan ilk 10 meslektaşımız, toplam kayıt ücreti 1.750 TL olan İmplantoloji Temel Eğitimi ile İleri Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi’ne ücretsiz katılacaktır.

Ön Kayıt Yaptırın Avantajınızı Koruyun Bu avantajdan yararlanmak ve yerinizi garantilemek için kredi kartınızla 500 Avro ödeyerek ön kayıt yaptırabilir; bakiyeyi ise 5 Eylül’de ödeyebilirsiniz.
 
Diğer ödeme kolaylıkları, daha fazla ayrıntı ve kayıt için:
0212 481 02 20 - Berk Kuşçu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Katkılarından dolayı teşekkür ederiz:
                         
                                                                                                                

VESTA | Vestiyer Akademi
Meridyen Plaza, Çırpıcı Yolu 1/523
34173 Merter, İstanbul
T 0212 481 02 20 pbx
F 0212 481 02 46
[email protected]
vestiyer.com.tr
dentiss.com
dentalistanbul.com
dentallabor.com.tr
facebook.com/vestiyerakademi
twitter.com/vestiyercomtr




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.