Dentiss Logo

İmplant seminerine geniş katılım

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇK) tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Seminerleri’nin onuncusu 15-19 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul Point Hotel’de yapıldı. Çeşitli şehirlerden 23 dişhekiminin katıldığı beş günlük semineri İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu yönetti.
30.04.2009       12.32.16

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇK) tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Seminerleri’nin onuncusu 15-19 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul Point Hotel’de yapıldı. Çeşitli şehirlerden 23 dişhekiminin katıldığı beş günlük semineri İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu yönetti. Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, seminerin son günü olan 19 Nisan Pazar günü eğitime katılarak implantoloji konusundaki bilgi ve deneyimini katılımcılarla paylaştı.

 

İlk üç gün teorik ve pratik bilgilerin olgularla birlikte sunulduğu seminerin son iki gününde ise dişhekimleri modeller üzerinde implant cerrahi pratik uygulaması ve her endikasyona uygun protetik pratik uygulama yaptılar. Seminere katılanlar beş günlük eğitimin dışında eğitim doküman ve materyalleri, öğle yemekleri, molalarda sınırsız çay-kahve servisi ve sertifika gibi hizmet ve olanaklardan da yararlandılar. Katılımcı dişhekimlerinden bazıları implant semineriyle ilgili olarak şunları söyledi:

 

Dr. Kamela Bagışyeva (Azerbaycan)

Sekiz yıldır serbest dişhekimi olarak çalışıyorum. İnternet aracılığıyla seminerden haberdar oldum. Şu ana kadar implant yapmamıştım. Ama implant yapan hekim arkadaşımı asiste ediyordum. İmplantolojiye ilişkin kapsamlı bir seminer olduğunu düşündüğüm için buraya kaydımı yaptırdım. Gerçekten benim açımdan çok verimli bir eğitim oldu. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yapılacak ileri seviye eğitimlere de katılmak istiyorum.

 

Dişhekimi Cenkay Öndersev (Muğla)

Yatağan Devlet Hastanesi’nde çalışıyorum. Aynı yerde muayenehanem var. Yedi yıllık dişhekimiyim. Arkadaşım Çağatay Aras sayesinde seminerin yapılacağını öğrendim. Hocalar tanıdığımız ve güvendiğimiz kişiler. Zaten böyle bir eğitimi belirli bir süredir araştırıyorduk. İmplant seminerini büyük keyif alarak takip ediyoruz. Bir şeyler öğrendiğimize inanıyorum. Döndüğümde hemen implant yapmaya başlayacağıma inanıyorum.

 

Dişhekimi Çağatay Aras (Muğla)

Dişhekimliği Dergisi abonesiyim. Dergide seminerle ilgili haberleri okurken birkaç arkadaşımın bu eğitime katıldığını görmüştüm. Zaten DDBK Kongreleri’nden dolayı Bülent Hoca’yı yakından tanıyorum. Marmara Üniversitesi’ndeyken hocanın bizim okuldan mezun olduğunu biliyorduk. Keza Ender Kazazoğlu da bazı derslerimize girmişti.  Seminerin sevdiğimiz hocalar tarafından veriliyor olması burayı tercih etmemde önemli faktörlerden biriydi. Genel olarak seminer güzel geçiyor. Daha çok samimiyetin ön planla olduğu konferanslarda yer almayı seviyorum. Katılımcı sayısının da sınırlı olması da hocalarımız ile doğrudan iletişim kurmamızı kolaylaştırıyor.İstediğimiz sorularıçekinmeden sorabiliyoruz.  Eğitim sırasında sadece implantolojiyle ilgili değil, genel muayenehane yönetimiyle ilgili önemli bilgiler alıyoruz.  Hocaların bu konuları da bizlerle paylaşması beni çok sevindirdi. Daha önce implant yapmamıştım. Cerrah arkadaşlarımızla çalışıyorduk. İmplantoloji konusunda temel bir bilgiye sahip olmak istiyorum. Artık basit vakalardan başlayacağım.

  

Dişhekimi Emel Çelik (İstanbul)  

İnternette araştırıken seminerin yapılacağını öğrendim. İmplanta başlamayı düşünüyordum. Bunun da yolu konuya hakim olmaktan geçiyor. Beş gün dolu dolu geçti. Kısa süre içinde implant yapmaya başlayacağıma inanıyorum.

 

Dişhekimi Şenay Dereli (İstanbul)

Özel bir hastanede çalışıyorum. Uzun zamandır implant seminerine katılmayı düşünüyordum. Seminerin meslek hayatım açısından bana büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle pratiğe yönelik cesaretimi artıran bir eğitim oldu. Ayrıca seminerden sonra da hocalarla iletişimimiz devam edecek. Zaten seminere katılmamda bu unsur da önemli rol oynadı.

 

Dişhekimi Umut Toklu (Adana)    

2008 yılında Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Şu anda bir poliklinikte çalışıyorum. İmplant seminerinin yapılacağını dergilerden öğrenmiştim. Şu ana kadar her şey çok güzel geçiyor. Kısa süre içinde implantolojiye başlamak istiyorum.

 

Dişhekimi Yusuf Gürsal (Adana)

Tufanbeyli Devlet Hastanesi’nden geliyorum. Yaklaşık 21 yıllık dişhekimiyim. İmplantoloji dişhekimliğinin hızla yükselen değerlerinden biri. Ben de uzun zamandır takip etmeme rağmen seminere katılamamıştım. Bu hizmetten ötürü Vestiyer Akademi ve hocalarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bir hekim olarak ancak dışarıdaki bir hasta kadar implantolojiyle ilgili bilgim vardı. Ancak bu seminerde implant tedavisinin zorlukları, kortikasyonları, gelişen dünyada implantın yapı ve sistemlerinde meydana gelen değişikleri yakından gözlemleme şansı yakaladım. Kendimi araba kullanmayı yeni öğrenen sürücü gibi hissediyorum. Naıl araba kullanmayı öğrenirken ufak tefek kazalar olabilirse, ilk implant vakalarımda da birtakım hatalarım meydana gelecektir. Ancak yapa yapa başarı sağlayacağımı düşünüyorum.      

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.