Dentiss Logo

İmplant semineri 11. kez yapıldı

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇK) ile Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Seminerleri her kesimden dişhekimi tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Bir yılı aşkın süredir devam eden eğitimlere katılan hekimlerin tamamına yakını bugün başarılı bir şekilde implant yapabiliyor. İmplant seminerinin onbirincisi 20-24 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde gerçekleştirildi.
27.05.2009       16.07.43

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇK) ile Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Seminerleri her kesimden dişhekimi tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Bir yılı aşkın süredir devam eden eğitimlere katılan hekimlerin tamamına yakını bugün başarılı bir şekilde implant yapabiliyor. İmplant seminerinin onbirincisi 20-24 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde gerçekleştirildi. 21 dişhekiminin katıldığı beş günlük semineri İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu verdi. Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu da seminerin son günü olan 24 Mayıs Pazar günü eğitime katılarak implantoloji konusundaki bilgi ve deneyimini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca seminerde 23 Mayıs Cumartesi öğleden sonra İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Dr. Cem Tanyel greftler ile ilgili bir sunum yaptı.

 

İlk üç gün teorik ve pratik bilgilerin olgularla birlikte sunulduğu seminerin son iki gününde ise dişhekimleri modeller üzerinde implant cerrahi pratik uygulaması ve her endikasyona uygun protetik pratik uygulama yaptılar. Seminere katılanlar beş günlük eğitimin dışında eğitim doküman ve materyalleri, son iki gün öğle yemekleri, molalarda sınırsız çay-kahve servisi ve sertifika gibi hizmet ve olanaklardan da yararlandılar.

 

Her seferinde güncellenen vaka dosyalarıyla sundukları programa ilginin sürdüğünü ve bundan ötürü çok memnun olduklarını dile getiren Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, “Birebir ve implantolojinin tüm açıklığıyla anlatılması programı cazip kılıyor. Eğitim sonrası "risk" almadan hemen çalışmaya başlanabilecek bir nitelik mevcut” dedi. 12-14 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleşecek olan implant semineriyle birlikte eğitimlerin üç gün olarak yapılacağını belirten Katiboğlu, “Seminerleri üç güne indirmemiz programın içeriğini etkilemeyecek. Bu kararı hekimlerimizden gelen istek üzerine aldık. Böylece özellikle İstanbul dışından katılan meslektaşlarım beş gün işlerinden uzaklaşmamış olacaklar” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Ne dediler?

Katılımcı dişhekimlerinden bazıları implant semineri ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

 

Mehmet Fatih Bilen (İstanbul)

Abonesi olduğum Vestiyer Yayıncılık’a ait dergilerde implant seminerinin ilanlarını görmüştüm. İlgimi çekti ve katılmak istedim. Çünkü dişhekimliğinin yavaş yavaş implantoloji ve cerrahi alanlarına doğru kaymakta olduğunu düşünüyorum. Geleceğimizin buralarda olduğu kanaatindeyim. Bundan ötürü seminere katılmaya karar verdim. Çok da güzel geçiyor. Teorik bilgilerin yanı sıra uygulama ve pratiğe yönelik olması da çok önemli. Özellikle meslek hayatımızda bizlerin rahatlıkla kullanabileceği klinik bilgiler anlatılıyor. En kısa sürede implant yapmaya başlayacağım.

 

Cemal Yıldırım (İstanbul)

Dokuz yıllık dişhekimiyim. Çene cerrahı bir arkadaşımın gözetiminde birkaç kere implant yapmıştım. Fakat tek başıma denemedim. İmplant uygulamayı doğru şekilde öğrenmek amacıyla bu seminere katıldım. Artık son güne gelmiş bulunuyoruz. Seminerin özenle hazırlanmış ve kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim.

 

Serhan Çeliker (Samsun)

Daha önce implant yapmamıştım, ancak çok sayıda ameliyata girmiştim. Bu konuda araştırmalar yaptım. Amacım kısa süre içinde implanta başlamak. Bu sebeple seminere kayıt yaptırdım. Seminerin kalite bakımından üst seviyelerde olduğunu düşünüyorum. Benim açımdan çok yararlı bir eğitim oldu. Faydalı bilgiler edindim.

 

Ebru Akçalı (Adana)

İlk defa bir implant seminerine katılıyorum. Daha önce implant yapmamıştım. Bülent ve Ender Hocalarımız’ın anlattıklarından oldukça faydalanacağıma inanıyorum. Her şey çok güzel geçiyor. Bundan sonra muayenehanemde daha cesur çalışacağım.

 

Mehriye Ahude Biçer (Mersin)

Mesleğimde 17. yılımdayım. Son zamanlarda hastalarımdan implant konusunda çok fazla talep gelmeye başlamıştı. Ben de implantolojiyi doğru şekilde öğrenmek amacıyla buraya geldim. Aslında seminere geçen yaz katılmak istemiştim. Fakat bugüne nasip oldu. Ayrıca DDBK’lerden Bülent Hoca’yı yakından tanıyorum. Kendisinin bilgi ve deneyimine güveniyorum. Bunlar da semineri tercih etmemde önemli rol oynadı. Eğitimin bitiminde gayet memnun bir şekilde ayrılacağım. Ayrıca hekim arkadaşlarıma da seminerin kalitesinden bahsedeceğim.0

 

Fatma Ruban Yavuz (Kocaeli)

Daha önce çeşitli implant seminerlerine katılmıştım. Üç hafta önce kendi kendime bir implant yaptım. Daha önce de cerrah yardımıyla implant yapıyordum. Artık tek başıma implant yapmak istiyorum. Dolayısıyla sıcağı sıcağına bir eğitim almak istedim. Gerçekten çok memnun kaldım. İmplantolojiyle ilgili bilmediğimiz pek çok bilgi yerli yerine oturdu. Kliniğime gider gitmez başlamayı planlıyorum. Bunun yanı sıra hocalarımızın samimiyeti, bilgi paylaşımı, tecrübelerini aktarmaları çok hoşuma gitti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

.  

 

 

 

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.