Dentiss Logo

İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi İstanbul’da yapıldı

VESTA | Vestiyer Akademi ile Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Anatomy Training Center işbirliği sonucu hazırlanan “Kadavra Üzerinde Uygulamalı İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Kursu” 26-27 Mart 2011 tarihlerinde Viyana’da yapılacak. İki aşamalı olarak programlandırılan eğitimin birinci ayağı olan İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi, 26-27 Şubat 2011 tarihlerinde İstanbul’da organize edildi
01.03.2011       15.31.08

VESTA | Vestiyer Akademi ile Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Anatomy Training Center işbirliği sonucu hazırlanan “Kadavra Üzerinde Uygulamalı İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Kursu” 26-27 Mart 2011 tarihlerinde Viyana’da yapılacak. İki aşamalı olarak programlandırılan eğitimin birinci ayağı olan İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi, 26-27 Şubat 2011 tarihlerinde İstanbul’da organize edildi.

 

Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde gerçekleşen eğitim, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Yalçın tarafından verildi. Çeşitli şehirlerden 24 diş hekiminin katıldığı iki günlük kursta ilk olarak implantolojide temel cerrahi prensipler anlatıldı.

 

Anatomik yetersizlikler ve düzeltme için kullanılan yöntemlerin açıklanmasıyla devam eden etkinlikte daha sonra kemik lifting ogmentasyonunda kullanılan biomateryallerden vertikal ve horizontal kemik ogmentasyonuna, implant cerrahisinde anestezi ve ilaç kullanımından sinüse (açık / kapalı), komplikasyonlar, uygulamalı greftleme ve sinüs lifting çalışmasından katılımcıların klinikte zorlandığı vakalara geniş bir yelpazede önemli ve güncel bilgiler aktarıldı.

 

Ne dediler?

 

Katılımcı diş hekimlerinden bazıları İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

 

Diş Hekimi Fulya Akar (Ankara)

 

20 yıllık diş hekimiyim. Bir kurumda meslek hayatımı sürdürmekteyim. 2005’ten bu yana implant uygulamaları yapmaktayım. Estetik & İmplant Dergisi aracılığıyla kurstan haberdar oldum. İmplantolojideki eksiklilerimi tamamlamak amacıyla eğitime katılmak istedim. Eğitim son derece verimli geçiyor. Bildiğiniz gibi Mart ayında Viyana’da kadavra üzerinde implantoloji eğitimi alacağız. Üniversite yıllarından sonra kadavra ile ilgili eğitim almadım. Kadavra üzerinde birebir uygulamalı bir kursun mutlaka faydalı olacağını düşünüyorum. Bu kursu Viyana’ya hazırlık olarak nitelendirebiliriz.

 

Diş Hekimi Muhsin Özdemir (Samsun)

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı’nda asistanlık yapıyorum. Facebook’ta eğitimin yapılacağını görmüştüm. İlgimi çekti ve kaydımı yaptırdım. Bu eğitimin gelecek ay Viyana’da katılacağım “Kadavra Üzerinde Uygulamalı İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Kursu” özellikle de canlı dokuları yakından görmek imkanı vermesi bakımından çok önemli. Hemen öncesinde böyle bir kursun yapılıyor olması da bizler için iyi oldu. Prof. Dr. Serhat Yalçın fakülteden hocamdı. Kendisiyle yeniden buluşmak beni çok mutlu etti.

 

Diş Hekimi Deniz Kantar (İstanbul)

 

Yaklaşık sekiz yıllık diş hekimiyim. Beş yıldan bu yana da implant yapıyorum. Viyana’da yapılacak kadavra üzerinde implantoloji eğitimini ilk öğrendiğimde çok heyecanlandım ve katılmaya karar verdim. Kadavra üzerinde daha büyük dokulara derin kesitler açma ve anatomik oluşumları daha yakından inceleme imkanımız olacak. Serhat Hoca tarafından verilen bu kurs ise Viyana öncesinde eksiklerimizi görmek bakımından faydalı oldu. Hocamız gayet güzel bir şekilde bilgilerini bizlerle paylaşıyor. Burada bulunmaktan dolayı çok memnunum.

 

Diş Hekimi Erhan Civelek (İstanbul)

 

Kadavra Üzerinde Uygulamalı İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Kursu ile ilgili duyuru ve bilgileri internette ve birkaç dergide görmüştüm. İnceledim ve gelmeye karar verdim. İmplantolojide eksik olduğumuz konuları kadavra üzerinde çalışıp daha sonra uygulamaya geçmek bana daha mantıklı geldi. Sonuçta anatomi bilgilerimizi tazelememiz gerekiyor. Çünkü bu tür bilgiler çabucak unutulabiliyor.

 

Viyana’daki kadavra üzerinde implant eğitimi öncesinde Prof. Dr. Serhat Yalçın’ın vermiş olduğu bu eğitimin, bizlere bazı önemli tüyolar vermesi bakımından çok önemli ve faydalı olduğu kanaatindeyim. Çünkü implant yapan hekimlerin bu eğitimden alabileceği bilgiler çok sınırlı olabiliyor. Ancak eğitimlerde öyle ilginç bilgiler paylaşılıyor ki hekimin muayenehane performansını doğrudan etki edebiliyor. Ben de bu tüyoları aldığımı söylemek istiyorum.

 

Diş Hekimi Osman Elvan (Konya)

 

25 yıllık diş hekimiyim. 19 yıla yakın bir süredir implant yapıyorum. Ring tekniğini öğrenmek amacıyla gitmiş olduğum bir seminer sırasında Frankfurt Üniversitesi’nden bir arkadaşım Viyana’da kadavra üzerinde implant eğitimi verildiğini söylemişti. Vestiyer Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Manav ile görüştüğüm bir sırada kendisine bu eğitimden bahsettim. Kendisi de böyle bir eğitimi düzenlemenin Türk diş hekimleri açısından faydalı olacağını belirterek gerekli görüşmeleri yaptı ve bugünlere gelindi. Yani eğitimin yapılmasında katkım oldu.

 

Genellikle diş hekimleri muayenehanelerinde ileri seviye cerrahi işlemlerine çok fazla girişmiyorlar. Seviyelerini daha fazla artırmak istiyorlarsa ki bunun sınırı yok, bu tarz kursların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hastalarımızı kobay olarak kullanmak yerine, kadavra üzerinde implantoloji eğitiminin alınarak tüm anatomik oluşumları görebilmek bizler için eşsiz bir fırsat olacak. Yaptığımız cerrahi müdahalelerin başarısı artacaktır.

 

Bugünkü eğitimi çok önemsiyorum. Temele yönelik ve tüm implantoloji konularını kapsayan bilgiler veriliyor. Çünkü aramızda implant yapmamış ya da yeni başlayan meslektaşlarımız da var. Viyana eğitimi öncesinde anatomik oluşumları, cerrahi müdahaleleri, oluşabilecek komplikasyonları, flap açış yöntemlerini ve değişik ameliyat tekniklerinin açıklanması hususunda bu kursun büyük bir işlev gördüğünü söylemek isterim.

 

Diş Hekimi Hülya Coşkun (İzmir)

 

22 yıldır diş hekimliği yapıyorum. Aldığım mail sayesinde implant kursundan haberdar oldum. Bir yıldır implant uyguluyorum. İmplant ile ilgili çok sayıda kursa katıldım. Üniversitedeyken kadavra ile ilgili derslere girmiştim ancak mesleki hakimiyetim yoktu. Daha bilinçli çalışabilmek ve implantolojiyle ilgili bilgilerimi artırabilmek için eğitime katılıyorum. Bunun ilk adımı olarak Serhat Bey’in verdiği eğitime katıldım. Benim için çok güzel geçti. Hocamızı önceki konferanslarından tanıyordum.

 

Diş Hekimi Hatice Kaya (Antalya)

 

11 yıldır implant yapıyorum. Mesleki bilgilerimi artırmak ve canlı dokuları daha yakından inceleyebilmek amacıyla VESTA tarafından düzenlenen kadavra üzerinde implant eğitimine katıldım. Bugünkü seminer de bu eğitimin ilk adımıydı. Çok önemli bilgiler aldığımı düşünüyorum. Böyle bir eğitimi veren Prof. Dr. Serhat Yalçın’a çok teşekkür ediyorum.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.