Dentiss Logo

İDED ve Cenova Üniversitesi İşbirliğiyle Lazer Kursu Yapıldı

İDED ve Cenova Üniversitesi ortaklığında organize edilen 'Lazerin Diş Hekimliğinde Kullanımı' kursunun ilk basamağı 25-26 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Lazerin tarihçesinden klinik uygulamalara kadar birçok konuya değinilen kursta, diş hekimleri "Upgrade Course in Laser Dentistry" sertifikalarını aldı. Kursun devamı 14-15 Eylül'de İtalya'da düzenlenecek ve hekimler Cenova Üniversitesi'nin ‘Fellowship Diploması’nı almaya hak kazanacak.
07.06.2012       16.01.35
Yaklaşık 50 yıldır diş hekimliği sektöründe kullanılan lazer, gün geçtikçe önem kazanıyor. Önceleri sadece diş beyazlatma ve yumuşak doku operasyonlarında kullanılan lazer, gelişen teknoloji sayesinde günümüzde diş hekimliğinin birçok alanında kullanılır durumda. Lazerin geldiği konum dolayısıyla diş hekimlerinin lazere ilgileri günbegün artıyor. Çalışma hayatlarında lazeri kullanmak ve bu doğrultuda eğitim almak isteyen hekimler, İstanbul Dişhekimliği Enstitüsü Derneği’nin (İDED) düzenlediği Cenova Üniversitesi Lazer Fellowship Postgraduate Diploma Programı’na katıldı. 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen diş hekimliğinde lazer eğitimi Doç. Dr. Tosun Tosun’un Nişantaşı’ndaki muayenehanesinde yapıldı.

Dental lazer üzerine Eylül ayında İtalya Cenova Üniversitesi’nde yapılacak ‘Fellowship Diploma Kursu’na katılmak üzere hazırlık amacıyla düzenlenen  ‘Lazerin Dişhekimliğinde Kullanımı’ kursunu beş farklı eğitmen verdi. Cenova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Giuseppe Iaria ve Doç.Dr. Tosun Tosun, İstanbul Dişhekimliği Enstitüsü Derneği'nden Dr. Ebru Okan, Dt. Tunç Berge ve Dt. Nuran Çulcuoğlu’nun verdiği kursa, lazer kullanımını öğrenmek isteyen 22 hekim katıldı.

Kursun ilk gününde lazerin tarihçesi, temel ilkeleri, oluşturan kısımlar, çeşitleri, atım modları, güvenliği, lazer - doku ilişkileri, dalga boyunun doku üzerindeki etkileri ve lazerin klinikte kullanımı konularında teorik eğitim düzenlendi. Ardından oral cerrahi ve diş hekimliğinde erbiyum – diyot lazerlerin pratik değerlendirmeleri ve klinik uygulamaları yapıldı. Uygulama esnasında hekimler, çeşitli cihazları ve markaları tanıma imkânı da buldu.

Güvenlik ölçütleri üzerine temel bilgiler, oral cerrahi ve diş hekimliğinde değişik lazer tiplerinin klinik uygulamaları ve pratik değerlendirmelerin yapıldığı eğitimin ikinci gününde katılımcı hekimlere çoktan seçmeli sınav da uygulandı. Eğitimin sonunda katılımcılar, Cenova Üniversitesi'nden "Upgrade Course in Laser Dentistry" sertifikalarının sahibi oldu.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Doç. Dr. Tosun Tosun, düzenlenen bu kursun İtalya’da yapılacak ‘Fellowship Diploma Kursu’na katılmak için bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu eğitim modülünün devamında katılımcılar, 10-13 Eylül tarihlerinde Cenova'da Fellowship Diploma kursu ve 14-15 Eylül tarihlerinde Uluslararası Lazer Dişhekimliği Kongresi’ne katılarak nihayetinde Cenova Üniversitesi'nin ‘Fellowship Diploması’nı almaya hak kazanacaklar.”


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.