Dentiss Logo

Gülen dişler ödülü

Bilimsel Dişhekimliği´nin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde, dişhekimliği hizmetleriyle ilgili kavramları topluma ulaştırmak ve ağız-diş sağlığı bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "Gülen Dişler" resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini törenle aldı. Oda Başkanı Abdullah İlker, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.
01.05.2008       13.39.35

Bilimsel Dişhekimliği´nin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde, dişhekimliği hizmetleriyle ilgili kavramları topluma ulaştırmak ve ağız-diş sağlığı bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "Gülen Dişler" resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini törenle aldı. Samsun Dişhekimleri Odası´nda düzenlenen törende, ilköğretim okulları 5´inci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen Gülen Dişler Resim Yarışması´nda birinci olan Samsun Derecik İlköğretim Okulu öğrencisi Salih Kılıç, yine aynı okuldan 2´nci olan Recai Yurdakul, 3´ncü İstiklal İlköğretim Okulu öğrencisi Dilay Acar ile yarışmanın 4´üncüsü Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencisi Eda Öndüç, ödüllerini törenle aldı. Oda Başkanı Abdullah İlker, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

 

100. Yıl Yarışma Programı

 

Abdullah İlker, törende ayrıca Bilimsel Dişhekimliği´nin 100. yılı kapsamında düzenlenen ´100. Yıl Yarışma Programı´na ilişkin bilgiler verdi. Türk Dişhekimleri Birliği tarafından genç dişhekimi bilim insanlarını teşvik etmek amacıyla, ´Genç Bilim İnsanı ödülü´ verileceğini ifade eden İlker, yarışmaya doktora tezi YÖK´e bağlı ünivetsitelerde kabul edilmiş, 1973 ve üzeri tarihlerde doğmuş dişhekimlerinin katılabileceğini kaydetti. İlker, yarışmaya başvuruların ise 30 Mayıs´a kadar yapılabileceğini kaydetti.

 

Basına da ödül verilecek

 

Abdullah İlker 100. Yıl Yarışma Programı kapsamında ´Bilimsel Dişhekimliğinin 100´üncü yılı Basın Ödülleri Yarışması ile ´100.Yıl Öykü Yarışması´ düzenlendiğini de açıkladı. Basın Ödülleri Yarışması ile basın mensuplarının ´Ağız ve diş sağlığı´ konusundaki başarılarını ödüllendirmeyi amaçladıklarını belirten İlker, yarışmaya başvuruların ise 31 Temmuza kadar yapılabileceğini kaydetti. Yarışmayı kazananların 12 Eylül´de açıklanacağını ifade eden İlker, her iki yarışmada da birincilik ödülünün 2 bin YTL olduğunu kaydetti. 100. Yıl Öykü Yarışması´na ise tüm dişhekimleri ve dişhekimliği fakültesi öğrencileri katılabilecek. Adaylar başvurularını 30 Mayıs´a kadar yapabilecek.

  Kaynak: Habergazetesi.com

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.