Dentiss Logo

GREATIST, Dental Sektöre Veda Ediyor

Bu yıl 19’uncu kez diş hekimlerini ve dental sektörü buluşturması planlanan GREATIST Kongre ve Fuarı, iptal edildi. Yönetimsel sorunlar nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda 3 günlük programın gerçekleştirilmeyeceği ve gelecek yıllarda da etkinliğin devam etmeyeceği duyuruldu.
14.09.2023       09.24.12

Her yıl Ekim ayında gerçekleştirilen GREATIST Kongresi ve Fuarı, 18 yıldır diş hekimlerini ve dental sektörü buluşturan köklü bir organizasyon. Etkinlik, diş hekimleri, diş teknisyenleri ve yardımcı personelleri, bilimsel programlar, sempozyum ve kurslarla buluşturarak, daha iyi diş tedavilerine ulaşmak için önemli misyon üstlendi.

Bu yıl 13-15 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan GREATIST, Düzenleme Kurulu’nun aldığı kararla iptal edildi. Bilimsel Kurul ve Fuar Komitesi adına iptal kararını duyuran Vestiyer Yayın Grubu (VYG) Yönetim Kurulu Başkanı, Diş Hekimi Bülent Manav, “GREATIST Kongre ve Fuarı’nı düzenlemek, bizim için İstanbul’u dental dünyanın başkenti yapmak ve diş tedavilerine katkı sunmak açısından önemli bir misyondu. Türkiye’nin en büyük bağımsız diş hekimliği kongresini düzenlemekten, ülkemizden ve yurt dışından katılımcıları ağırlamaktan mutluluk duyduk. Geldiğimiz noktada, 13-15 Ekim 2023’te gerçekleştireceğimizi duyurduğumuz etkinliğimizi, yönetimsel sorunlar nedeniyle iptal etme kararı aldık. Gelecek yıllarda da etkinliğimizi devam ettirmeyi düşünmüyoruz.

Binlerce kişiyi ağırlayan bu ölçekte bir organizasyonun, gerek bilimsel programı oluşturmak gerekse fuar alanındaki firmalarla gerekli bağlantıları kurmak açısından büyük emek isteyen bir süreç olduğunun altını çizmek isterim. Bilimsel Kurul’da ve Fuar Komitesi’nde yer alarak bu hazırlıklara katkı sunan değerli hocalarımıza, şimdiye kadarki kongre başkanlarımıza, ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Ve elbette her yıl yanımızda olarak bizi yalnız bırakmayan katılımcı diş hekimlerimize, diş teknisyenleri ve yardımcı personellere içten teşekkürler…”

Kongre Kayıt Birimi, Katılımcılara Ulaşacak

Etkinliğe, kongre katılım paketi, konaklama, sempozyum ve kurs satın alarak kayıt olmak mümkündü. Kayıtlı üyelere, ücret iadeleri belirli bir plan dahilinde ve kesintisiz olarak yapılacak. Kongre Kayıt Birimi, tüm katılımcılara teker teker ulaşarak iade sürecini takip edecek.

Fuar Katılımı İadeleri Sırayla Gerçekleştirilecek

Fuar alanından stant alan firmaların iade prosedürü de aynı şekilde, plan dahilinde ve kesintisiz bir şekilde yapılacak. Stantların iptali için Vestiyer Grup Muhasebesi, ilgi firmalara ulaşarak iadelerin takibini gerçekleştirecek.


Vestiyer Grup YKB Diş Hekimi Bülent Manav’ın Açıklama Metni

20 Yıllık GREATIST Rüyamız Sona Erdi...

Değerli meslektaşlarım ve dental sektör mensupları,

Size, yirmi yılı aşkın süredir emek verdiğimiz ve Avrupa'nın en büyük dişhekimliği kongrelerinden biri haline getirdiğimiz GREATIST Kongre ve Fuarı hakkında yazıyorum.

Her yıl 50.000'den fazla diş hekimini buluşturan "Greater New York Dental Meeting"e rakip olmak üzere yola çıkmış ve "Great Istanbul" çağrışımıyla, ismini GreatIST koymuştuk.

Ama bizim Türkiye için kurduğumuz hayallerin, Türkiye'de yerleşik dental sektör gerçekleriyle bir türlü örtüşemediğini gördüm.

Bu sebeplerle GREATIST'i iptal kararı aldım. Sadece bu yılın etkinliğini değil, GREATIST Professional Dental Meetings & Expo projesini tümden iptal ediyoruz.

Gerçekleşmesi için 2002'den bu yana büyük çabalar sarfettiğimiz, fedakarlıklar yaptığımız; GREATIST'i dünyanın en büyük dental kongresi haline getirme ve böylece İstanbul'u dental dünyanın başkenti yapma hayallerimize ortak olan, destek veren tüm dostlarıma (isim isim zikretmek isterdim ama içlerinden unuttuklarım olabilir endişesiyle yazmaya çekindim) yürekten teşekkür ederim. Bazı gerçekleri idrak edebilmem bu kadar uzun sürdüğü için lütfen beni bağışlasınlar.

Şu ana kadar 19. GREATIST Kongresine kayıt yaptırmış olan 2700'den fazla diş hekimi ve diş teknisyenine teşekkür eder ve bu tatsız karar için kendilerinden özür dilerim.

Fuar alanında stand kiralayan firmaların ve Kongre'ye kayıt yaptırmış katılımcıların ödedikleri ücret elbette kesintisiz olarak kendilerine iade edilecektir. Arkadaşlarımız kendileriyle birebir iletişime geçerek bilgi vereceklerdir.

Ancak takdir edersiniz ki, böylesine büyük bir organizasyonun iptal süreci de epey zaman alacaktır, doğal olarak. O yüzden sabrınız ve anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla.

BÜLENT MANAV

Diş Hekimi

Vestiyer Grup YKB


 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.