Dentiss Logo

Fethiye’de tatil tadında kongre

Sürekli dişhekimliği eğitimleri kapsamında sürdürülmekte olan Ege Bölgesi Dişhekimleri Odaları Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi'nin 11.’si, 24-26 Nisan 2009 tarihleri arasında Fethiye - Ölüdeniz Lykia World Otel’de gerçekleştiriliyor. Üç gün sürecek kongrede bilimsel sunumlar iki ayrı salonda yapılırken bir salonda Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği'nin (EDAD) sunumları gerçekleştirilecek.
27.03.2009       10.28.36

Sürekli dişhekimliği eğitimleri kapsamında sürdürülmekte olan Ege Bölgesi Dişhekimleri Odaları Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi'nin 11.’si, 24-26 Nisan 2009 tarihleri arasında Fethiye - Ölüdeniz Lykia World Otel’de gerçekleştiriliyor. Üç gün sürecek kongrede bilimsel sunumlar iki ayrı salonda yapılırken bir salonda Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği'nin (EDAD) sunumları gerçekleştirilecek.

 

Kongrenin birinci günü olan 24 Nisan Cuma ilk olarak A Salonu’nda “Muayenehanede başarı” isimli panel yapılacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Selim Pamuk’un üstleneceği panelde, Doç. Dr. Ata Anıl, Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, Serbest Dişhekimi Reha Sezgin ve Dr. Cem Uygur bilgilerini katılımcılarla paylaşacak. Panelden sonra aynı salonda Prof. Dr. Ateş Parlar “Periimplantisis ve tedavisi” konulu bir konuşma yapacak. Parlar’ın konuşmasıyla eşzamanlı olarak B Salonu’nda EDAD sunumları kapsamında Prof. Dr. Cüneyt Oral’ın “Muayenehane pratiğinde cerrahide komplikasyonlar ve çözümleri” isimli konferansı başlayacak.

 

Kongrenin bilimsel programında 25 Nisan Cumartesi günü Prof. Dr. Tamer Lütfi Erdem “Dental radyolojide dijital çağ”, Prof. Dr. Tayfun Günbay “Dental implantolojide alveoler yetersizliklerde çözümler”, Prof. Dr. Betül Kargül “Erken çocukluk dönem çürüklerinde koruyucu yaklaşımlar”, Prof. Dr. Hakkı Yıldırım Bağış “Anterior dişlerde güncel kompozit uygulamaları” ve Dişhekimi Fabio Fowler “Kompozit restorasyonlarda tabakalama tekniği artık çok basit!” isimli konuşmalarıyla bu alanlardaki gelişmelerden söz edecekler.

 

Aynı gün EDAD sunumları çerçevesinde ise şu isimler konuşma yapacak: Prof. Dr. Korkud Demirel “İmplant ve doğal dişler çerçevesinde pembe estetik”, Prof. Dr. Selim Pamuk “Zirkonda üst yapı malzeme komplikasyonları”, Dişhekimi Engin Taviloğlu “Kompozit veneerlerde başarının sırrı”, Doç. Dr. Pınar Kursoğlu “Dikey boyut değişiklikleri; Ne kadar, ne zaman, nasıl?”, Doç. Dr. Ata Anıl “Ön bölgede immediat tek diş implant”. Kongrenin ikinci günü poster sunumları, tartışmalar ve akşam yapılacak plaj partisiyle sona erecek.

 

Ege Bölgesi Dişhekimleri Odaları Uluslararası Bilimsel Kongresi ve Sergisi’nin son günü olan 26 Nisan Pazar gününün bilimsel programında Prof. Dr. Raif Erişen’in “Dişhekimliği pratiğinde endodonti”, Prof. Dr. Sevil Gürgan’ın “Vital ve devital diş beyazlatma tedavilerinin püf noktaları” ve Dr. Cem Uygur’un yapacağı “Muayenehanelerde kurulum ve ergonomi” konulu konuşmalar yer alıyor. EDAD toplantıları kapsamında ise Prof. Dr. Nejat Erverdi “Ortodontik implantlar”, Doç. Dr. Tosun Tosun “İmplantı ne zaman yüklemeliyim? Hemen yükleme, erken yükleme, gecikmiş yükleme seçenekleri ve yüklemeden doğan komplikasyonlar” ve Prof. Dr. Selçuk Basa “İmplant greftlemede ortaya çıkan (Augmentasyon sonrası) komplikasyonlar” isimli sunumlarında meslektaşlarına önemli bilgiler verecekler. Kongre öğle yemeğiyle sona erecek.  

 

Farklı konularda kurslar ilgi çekecek

 

Ege Bölgesi Dişhekimleri Odaları Uluslararası Bilimsel Kongresi ve Sergisi, dişhekimliğinin çeşitli alanlarında yapılacak kurslarla da ilgi çekecek. Kongrenin ikinci ve üçüncü günlerinde toplam beş kurs gerçekleştirilecek. Kursların programı şöyle: 25 Nisan Cumartesi Prof. Dr. Raif Erişen ve Dişhekimi Ece Özcan ikilisi endodonti kursu, Prof. Dr. Sevil Gürgan ve Doç. Dr. Filiz Yalçın Çakır beyazlatma kursu, Dr. Şekür Cingi elektro cerrahi kursu, Dişhekimi Fabio Fowler kompozit restorasyon kursu verecek. 26 Nisan Pazar günü ise Dr. Kleanthis Manolakis tarafından piezo cerrahi kursu (kuzu kafası üzerinde) düzenlenecek.

 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makale'nin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.




 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.