Dentiss Logo

FDI Kongresi 2013’te Türkiye’de

Dünya Dişhekimliği Kongresi’ne 2013 yılında Türkiye ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz Mart ayında Lizbon’da gerçekleştirilen toplantıda, dünya çapında oldukça fazla önemi olan FDI kongresinin 101. toplantısının önümüzdeki sene İstanbul’da düzenlenmesi kararlaştırıldı.
14.05.2012       16.01.02
100'üncü kongresini bu yıl Hong Kong'da düzenleyecek Dünya Dişhekimliği Kongresi’ne 2013 yılında Türkiye ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz Mart ayında Lizbon’da gerçekleştirilen toplantıda, dünya çapında oldukça fazla önemi olan FDI kongresinin 101. toplantısının önümüzdeki sene İstanbul’da düzenlenmesi kararlaştırıldı.
 
İmzalar atıldı

Müjdeli haber, İstanbul Hilton Otel’de12 Nisan’da düzenlenen basın toplantısında duyuruldu. Toplantıda Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve Uluslararası Dişhekimleri Federasyonu (FDI) Yönetim Müdürü Jean-Luc Eisele kongre sözleşmesini imzaladı.

Toplantıya TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, FDI Konsey Üyesi Prof. Dr. Nermin Yamalık ve Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Günday ile Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Sandallı katıldı. Ayrıca Birliğe bağlı odalardan Malatya Dişhekimleri Odası Başkanı Volkan Önen, Kocaeli Dişhekimleri Odası Başkanı Murat Özyıldırım, Tekirdağ Dişhekimleri Odası Başkanı Birol Karaibiş, Aydın Dişhekimleri Odası Başkanı Oktay İşbilir, Antalya Dişhekimleri Odası Başkanı Caner Güleç, Çanakkale Dişhekimleri Odası Başkanı Aşkın Şimşek, Muğla Dişhekimleri Odası Başkanı Yusuf Kılıç ile Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman da imza törenindeydi.

"Diş Hekimleri İstanbul'da sağlığın olimpiyat ateşini yakacak"

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan 101. FDI Dünya Dişhekimliği Kongresi ile ilgili TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Yücel, konuşmasında bu büyük organizasyonun başarısının sadece TDB’nin olmadığını belirtti. Ülkemizin tanınırlığı açısından kongrenin olumlu bir adım olacağını ifade eden Prof. Dr. Yücel, bu kongrelerin düzenleyen ülkeler adına bir prestij olup tanıtımlarına büyük bir katkı sağlayacağını söyledi. Genel Başkan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu ilerleme yolundaki adıma herkesin katkısını beklemekteyiz. Her destek güzeli gerçekleştirmemizde bize ışık tutacaktır. Bu diş hekimleri için olduğu kadar onun hizmet ettiği halkımız içinde önemli bir adımdır.  Barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan şu günlerde yüz yüze olan iletişim, bilginin ve sevginin en sağlıklı yöntemidir. 2013 yılındaki İstanbul’da bir araya gelecek olan diş hekimleri, sağlığın olimpiyat ateşini yakacak. Bu ateşin biz hekimlerin barışa katkısı olmasını diliyoruz.”

"TDB’yi desteklemekten gurur duyuyoruz"

FDI Yönetim Müdürü Jean-Luc Eisele’nin “Merhaba, kongre hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle konuşmasına Türkçe başlaması ise katılımcıları şaşırttı. Eisele, konuşmasında TDB çalışmalarını devamlı desteklediğini ve Uluslararası Dişhekimleri Federasyonu olarak bundan gurur duyduklarını belirtti. 1 milyon 200 bin diş hekiminin ve 200 ulusal birliğin temsilcisi olan FDI’ın oral sağlığın dünya ölçeğinde avukatı olduğunu söyleyen Jean-Luc Eisele, ağız diş sağlığının genel sağlığın da ayrılmaz bir parçası olduğunu bir kez daha vurguladı. Coğrafi konumu ve kıtaların birleştiği bir ülke olması nedeniyle Türkiye’nin büyük önem teşkil ettiğini ifade eden Eisele, FDI kongrelerinin amacının insanları bir araya getirmek ve iletişim kurmalarını sağlamak olduğunu açıkladı.

Bir Kongre, Dört Ana Başlık

Jean-Luc Eisele, kongrenin dört farklı maddeyi bir araya getirdiğini söyleyerek bunları eğitim, yönetim, işbirliği ve destek başlıkları altında sıraladı: " Eğitim; FDI, 10 bin katılımcı öngörmektedir. Yönetim; Dünya Dişhekimliği Parlamentosu’nda yer alan 300 ulusal Dişhekimliği birliği lideri. İşbirliği; 200 fuar şirketi. Destek: Türk Dişhekimleri Birliği’ni, ekonomisi yüksek ölçekte büyüme gösteren bir ülke olan Türkiye’deki dişhekimliği ve ağız sağlığı bölgesel gelişimi konularında desteklemek.”

Neden İstanbul?

Eisele ayrıca, kongre için İstanbul’u seçme nedenleri şöyle açıkladı: “Türkiye bir köprü ve iletişim ağı görevi görmektedir. Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’ya giden bir kanaldır. Kıtaların buluştuğu noktada buluşmamızı sağlar. Başarılı bir organizasyon için gereken üç önemli faktörden biri olan kongre mekanı seçiminde büyük başarı gösterilmiştir.”

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.