Dentiss Logo

ESE’nin 14. kongresi İskoçya’da

Avrupa Endodonti Derneği (ESE) 14. Bienal Kongresi, 24-26 Eylül 2009 tarihlerinde İskoçya’nın Edinburgh şehrinde yapılacak. Edinburgh Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek üç günlük organizasyonda başta Avrupa’dan olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden binden fazla endodontistin bir araya gelmesi bekleniyor. Kongrede dünyaca tanınan 36 konuşmacı sunum yapacak.
15.04.2009       16.08.35

Avrupa Endodonti Derneği (ESE) 14. Bienal Kongresi, 24-26 Eylül 2009 tarihlerinde İskoçya’nın Edinburgh şehrinde yapılacak. Edinburgh Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek üç günlük organizasyonda başta Avrupa’dan olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden binden fazla endodontistin bir araya gelmesi bekleniyor. Alanlarında tanınmış 36 konuşmacının sunum yapacağı kongrenin bilimsel programında bulunan konulardan bazıları ise şunlar: Apikal perdontitlerin etyolojisi, biofilmlerin kanal içindeki dağılımları ve başarısız tedavilerdeki rolü, diş abseleri, Rotary aletlerin dünü, bugünü ve yarını, cerrahisiz tedavi – çaresizlik midir yoksa kurtuluş mu?, kimyasal kök kanal debridmanı, endodontik cerrahide yumuşak dokunun önemi, endodontik tedavide başarı ve başarısızlıklara felsefi bakış, endodonti eğitimi, lokal anestezide yaşanan gelişmeler, etkileşimli endodonti.

 

Kongre sırasında dişhekimleri çeşitli konularda hazırladıkları serbest bildirileri ile klinik posterlerini sunabilecekler. Ayrıca kongre öncesinde mikrocerrahi, yeniden tedavi ve kök kanal tedavisi konularında üç adet uygulamalı kurs gerçekleştirilecek. Fuar alanında ise çeşitli firmalar yeni ürünlerini tanıtacaklar.

 

Mimarisiyle dikkat çeken kent Edinburgh

İskoçya'nın 1437 yılından beri başkenti olan Edinburgh, Glasgow'dan sonra ülkenin ikinci büyük kentidir. Ülkenin doğusunda, Kuzey Denizi’ne yakın bir konumda şehir,.

Avrupa'nın en güzel görünümlü kentlerinden bir olarak kabul ediliyor, Ortaçağ ve Georgian dönemlerine ait mimarisiyle biliniyor. Kayaların üstüne kurulu olan ve tarihî şehirle, şehrin ana caddesi Royal Mile'ye hakim bir konumda bulunan şatosu başta olmak üzere birçok tarihi ve turistik özelliğe sahiptir.

     


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.