Dentiss Logo

ERO Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da yapıldı

Dünya Dişhekimliği Birliği (FDI) Avrupa Bölgesel Organizasyonu (ERO) Genel Kurulu, 17-19 Nisan 2008 tarihlerinde İstanbul The Marmara Oteli’nde yapıldı. Geçen yıl 20-21 Nisan 2007 tarihleri arasında Moskova'daki ERO Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan oylamada 1997 yılından sonra İstanbul'un ikinci kez ERO Genel Kurul Toplantısı’na ev sahipliği yapmasına karar verilmişti.
21.04.2008       15.52.49

Dünya Dişhekimliği Birliği (FDI) Avrupa Bölgesel Organizasyonu (ERO) Genel Kurulu, 17-19 Nisan 2008 tarihlerinde İstanbul The Marmara Oteli’nde yapıldı. Geçen yıl 20-21 Nisan 2007 tarihleri arasında Moskova'daki ERO Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan oylamada 1997 yılından sonra İstanbul'un ikinci kez ERO Genel Kurul Toplantısı’na ev sahipliği yapmasına karar verilmişti.

 

Bilimsel dişhekimliğinin 100. yılında gerçekleştirilmesi nedeniyle Türkiye ve dişhekimliği adına büyük kazanım olarak kabul edilen toplantıya, FDI Başkanı Burton Conrod, ERO Başkanı Dr. Patrick Hescot, ERO Seçili Başkanı Dr. Gerhard Seeberger ve  ERO Genel Sekreteri Dr. Philippe Rusca olmak üzere Avrupa ve komşu ülkelerden yaklaşık 130 temsilci katıldı. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, ERO Genel Kurulu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrupalı delegeleri ikinci kez İstanbul’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek ERO ve FDI genel kurullarında alınacak kararlar ve kararlarla ilgili uygulamaların dişhekimliği mesleğinin geleceğini şekillendireceğinin altını çizdi.

 

ERO Genel Kurulu’nda dişhekimliği mesleğinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Ayrıca Avrupa’da Serbest Dişhekimliği Uygulaması, ERO Parite, ERO Genişleme, Koruma, Kalite Yönetimi, Temel+Sürekli Eğitim, Dişhekimliğinde Kadınlar ve Dental Ekip-Griffa başlıklarında oluşturulan çalışma grupları raporlarını sundular. Ayrıca 19 Nisan Cumartesi günü Genel Kurulun “Risk Yönetimi” başlıklı bilimsel bölümünde; Dr. Edoardo Cavallé, “Dental Ekipte Risk Yönetimi, ‘Anahtar Kelimeler, Dişhekimliğinde Yeni Zihniyetin Konseptleri”, Prof. Dr. İnci Oktay, “Dental Ekipte Yanlış Tıbbi Uygulama Açısından Risk Yönetimi” ve Dr. Jean-Claude Michel, “Diş Cerrahisinde Risk Yönetimi, Diş Cerrahisini Güvenli Bir Mevkiye Getirmek” konularında konferanslar verdiler..

 

Yıldırım: “Hedefimiz Dünya Dişhekimleri Birliği Kongresi’ni Türkiye’de yapmak”

 

İstanbul’un ikinci defa ERO Genel Kurul Toplantısı’na ev sahipliği yaptığını belirten Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Celal Korkut Yıldırım, “ERO’nun her yıl genel kurulu oluyor ve bunu kendisine bağlı ülkelerden birinde yapıyor. Türkiye’de yapılmasının sebeplerinden biri budur. İstanbul ‘kentlerin sultanı’ olarak anılması sebebiyle tercih edildi. 1997 yılında da ERO Genel Kurul Toplantısı yine burada gerçekleştirilmişti” diye konuştu.

 

ERO Genel Kurul Toplantısı katılımcılarının geldikleri ülkelerin meslek birliklerinin yöneticileri olduğunu hatırlatan Yıldırım, toplantı vesilesiyle Türk dişhekimliğinin 100. yılında gerçekleştirdikleri çeşitli etkinlikleri konuklarına anlattıklarını söyledi. Bu tarz toplantıların en önemli özelliklerinden birinin uluslararası uygulamalar hakkında bilgi alışverişinin sağlanması olduğunun altını çizen Celal Korkut Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:  

“Katılımcılar ülkelerine döndüklerinde burada gördüklerini ve yaşadıklarını doğal olarak anlatacaklar. Bu durum hem bizim 100 yıl etkinliklerimize hem de Türkiye’nin imajına ciddi biçimde katkı sağlayacaktır. Bir anlamda TDB’nin misyonu da böyle organizasyonlar yaparak ülkemizi en iyi şekilde tanıtabilmektir. Artık TDB’nin en önemli hedefi Dünya Dişhekimleri Birliği Kongresi’ni Türkiye’de gerçekleştirebilmektir. Bilimsel programı ve fuar alanı düşünüldüğünde bu kongrelerin katılımı yüksek olmaktadır. Türkiye’deki fiziki alt yapının bir takım sıkıntıları var. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nın olduğu vadide yeni bir kongre alanı yaratılıyor. Bu alan bitirildikten sonra büyük bir ihtimalle Dünya Dişhekimleri Birliği Kongresi Türkiye’de yapılacaktır”.     

 İki gün boyunca süren yoğun toplantıların ardından ERO delegeleri, kongre sosyal programı ile İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini gördüler.  


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.