Dentiss Logo

Erciyes’te “Çene ve Yüz Deformiteleri” Ele Alındı

Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD) ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi iş birliği ile “3. Çene ve Yüz Deformitelerinde Güncel Tedaviler Sempozyumu” düzenlendi. Fakültenin ev sahiplini yaptığı sempozyum, Erciyes Dağı’ndaki Grand Eras Otel’de 21-24 Şubat tarihleri arasında yapıldı.
06.03.2013       11.27.25
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan’ın başkanlığındaki sempozyuma çok sayıda katılım vardı. Ülke genelinden diş hekimleri ile birçok akademisyenin yanı sıra Amerika ve İngiltere’den de katılımın olduğu gözlendi. Sempozyumda ağız ve çene cerrahisindeki güncel gelişmeler ele alındı. Prof. Dr. Alkan yaptığı konuşmasında sempozyuma ev sahipliği yaptıklarından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek fakültenin kampusa dönüştürülmesi hayallerinden bahsetti. Diş hekimliği Hastanesi’nin yanı sıra 2011’de Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi’nin de hizmete açıldığı ERÜ’nün teknolojik cihazlarla donatıldığını dile getiren Prof. Dr. Alkan, ''Tam donanımlı hastanemizde genel ve lokal anestezi eşliğinde çene kırığı, çene yapısı değişimi gibi her türlü ağız ve çene ameliyatını gerçekleştirmekteyiz. Burada gerçekleştirdiğimiz ameliyat sayısı yılda 15 bin civarındadır. 15 yataklı hastanemizde 20 akademik ve 32 idari personel görev yapmakta. Hastanemize sadece Kayseri’den değil, başta çevre iller olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden hastalar gelmekte. Dolayısıyla hasta potansiyelimiz oldukça fazla. Bu yüzden hastanemizi daha da genişletme hedefindeyiz. Türkiye’de ilk Diş Hekimliği Fakültesi Hastane Kampusu’nu kurma hayalimiz var. İnşallah bu hayalimizi de gerçekleştiririz.” diye konuştu.

Sempozyumun açılışındaki konuşmasında AÇBİD Başkanı Prof. Dr. Selçuk Basa, derneklerinin kuruluşundan beri bilimsel faaliyetlere önem verdiğini ifade ederek, “Erciyes'te gerçekleştirilen bu toplantıya katılan meslektaşlarımız, ortognatik cerrahide temel prensipler ve yenilikleri öğrenme imkânı buluyor. Ayrıca yurt dışından gelen, çene cerrahisinde uzman konuklarımız, deneyimlerini uygulamalı olarak meslektaşları ile paylaşacak.” dedi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, ERÜ’nün diş hekimliği ve çene cerrahisinde tam donanımlı bir hastaneye sahip olduğunu belirterek araştırma üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerinin altını çizdi.

Katılımcılara ağız ve çene cerrahisi konusunda uygulamalı eğitimin de verildiği sempozyumda, ABD Mayo Klinik'ten Prof. Dr. Eugene E. Keller, fakültenin Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi ameliyathanesinde 34 yaşında erkek bir hastaya "Dört Köşeli Lefort Osteotomi" ile ilgili canlı cerrahi gösterim sundu. Sunum sonrasında katılımcıların sorularını yanıtlayan Keller, hastanenin teknolojisine ve işleyişine beğenisini de dile getirdi. Sempozyum bitiminde ise Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Klasik Türk Müziği Topluluğu Korosunun verdiği konser ise sempozyuma ayrı bir renk kattı.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.