Dentiss Logo

Endodonti Konuşmaları

Uygulamalı Endodonti Konuşmaları’nın ikincisi İstanbul’da yapılacak. Vestiyer Akademi tarafından ilki geçen yılki Dental İstanbul Kongresi içinde organize edilen Uygulamalı Endodonti Konuşmaları Semineri’nin ikincisi, 4 Mayıs 2008 Pazar günü İstanbul Divan City Oteli’nde yapılacak.
17.03.2008       13.52.42

Uygulamalı Endodonti Konuşmaları’nın ikincisi İstanbul’da yapılacak. Vestiyer Akademi tarafından ilki geçen yılki Dental İstanbul Kongresi içinde organize edilen Uygulamalı Endodonti Konuşmaları Semineri’nin ikincisi, 4 Mayıs 2008 Pazar günü İstanbul Divan City Oteli’nde yapılacak. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Haznedaroğlu’nun vereceği eğitimde, endodontide tanı ve tedavi planlaması, tanıya ilişkin sorunlar, kanal şekillendirmesi ve doldurması sırasında karşılaşılan sorunlar, kök kanalı şekillendirilmesinde ve doldurulmasında güncel yöntemler ve pratik uygulamaları, endodontik tedavi sonrası karşılaşılan sorunlar gibi konular işlenecek. Gün boyu sürecek uygulamalı eğitimde katılımcılar, eğitim dokümanları, uygulama materyalleri, öğle yemeği, kahve molası ikramları gibi hizmetlerden yararlanabilecek. Ayrıca katılımcılara günün sonunda bir de sertifika verilecek. Seminer birebir uygulamalı olacağından, eğitim kalitesi ve etkinliğinin azaltılmaması amacıyla katılım sayısı 25 kişiyle sınırlandırılıyor.

  Uygulamalı Endodonti Konuşmaları Semineri’nde pratik uygulamalar, uygulamalı hazır bloklar üzerinde yapılıyor. Ancak klinik koşulların sağlanması açısından her katılımcının beraberinde en az iki adet eğri köklü molar diş getirmesi tavsiye ediliyor. Bunların, dezenfekte edilmiş, endodontik giriş kavitesi hazırlanmış, kanalları tıkalı olmayan ve ıslak olarak saklanan dişler olması gerekiyor. Ayrıca katılımcılar, ilginç olduğunu düşündükleri veya tartışılmasını istedikleri vakalarını, varsa bunların radyografilerini JPEG formatında bir CD’ye kaydederek yanlarında getirebiliyor.        Katılım ücreti 295 YTL olarak belirlenen Uygulamalı Endodonti Konuşmaları Semineri'ne katılabilmek için, Vestiyer Akademi'ye 0 212 274 96 60 no'lu telefondan ulaşarak Gülşah Kara'ya kayıt yaptırmak yeterli oluyor.

 

Uygulamaları Endodonti Konuşmaları Semineri’ni yönetecek olan Prof. Dr. Faruk Haznedaroğlu, 1958 yılında Malatya'da doğdu. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi'nden mezun olan Haznedaroğlu, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı'na araştırma görevlisi olarak girdi. 1997 yılında doçent, 2003 yılında da profesör kadrosuna atanan Faruk Haznedaroğlu, halen aynı fakültenin Endodonti Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Haznedaroğlu, Türkiye’nin ilk ve tek endodonti dergisi Roots’un da editörlüğünü yapıyor.    

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.