Dentiss Logo

Ege Bölgesi Dopdolu Bir Kongreye Hazırlanıyor

Ege Bölgesi Dişhekimleri Odaları 19. Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi’ni gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kongre’nin 26-28 Nisan tarihleri arasında Fethiye Ölüdeniz’deki Lykia World Otel’de organize edileceği duyuruldu.
27.02.2013       18.18.22
Ege Bölgesi Dişhekimleri Odaları 19. Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi’ni gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kongre’nin 26-28 Nisan tarihleri arasında Fethiye Ölüdeniz’deki Lykia World Otel’de organize edileceği duyuruldu. İki ayrı salonda bilimsel oturumların yapılacağı kongrede çeşitli kurslara ve canlı sunumlara da yer verilecek. Kongrenin alışılagelmişin dışındaki özelliği ise katılımcı hekimler, ilginç buldukları vakalarını sözlü sunumla aktarabilecek. Bilimsel komite, en iyi sunuma ödül verecek.

Kongrenin ilk günü açılış konuşmalarının ardından her iki salonda da bilimsel oturumlarla başlayacak. Salon 1’de “TME: Gelenek ve Gelecek” başlığı hakkında Prof. Dr. Birgül Özpınar, Prof. Dr. Erdoğan Çetingül, Doç. Dr. Tonguç Sülün, Doç. Dr. Enis Güray,
Yard. Doç. Halil Erçağ ve Dr. Serdar Gözler sunum yapacak. Sonrasında Prof. Dr. Koray Oral “Bruksizmde Tanı ve Tedavi”, Prof. Dr. Yahya Tosun “Serbest Diş Hekimliğinde Ortodonti” konusunu ele alacak. Salon 2’de Dr. Nejat Nizam’ın “Muayenehane Pratiğinde Yumuşak Doku Şekillendirmesi” sunumuyla başlayacak oturum, “Estetik Bölgede İmplantasyon Öncesi ve Sonrası Yumuşak Doku Şekillendirmesi” ve Doç. Dr. Muhittin Toman’ın “Basamaklı Diş Kesimi” konularındaki canlı sunumlarıyla devam edecek. Gün sonunda yapılacak forumda ise “Mesleki Sorunlar”a değinilecek.

İkinci gün, Doç. Dr. Bülent Gökçe’nin “Sabit Protezlerde Ölçü Teknikleri” sunumu ve Elif Özcan Dulundu ile Duygu Karaosmanoğlu’nun “Porselen Laminalarda Simantasyon ve Bitim” canlı sunumları ile başlayacak Kongre, Doç. Dr. Baybora Kayhan’ın “Kök Kanal Tedavisinde Karşılaşılan Prosedürel Problemler ve Çözüm Önerileri” ve Prof. Dr. Şükrü Kandemir ile Serhat Arslan’ın “Serbest Diş Eti Greftleri - Kök Yüzey Örtülemede Minimal İnvaziv Teknikler Modifiye Koronele Çekilen Tünel Teknikleri” sunumları ile sürdürülecek. Ardından Prof. Dr. Cüneyt Karabuda tarafından “Sinüs Liftingleri”, Doç. Dr. Tonguç Sülün tarafından da “TME Muayenesi” çatısı altında canlı sunumlar yapılacak. Kongrede, “CAD/CAM Uygulamaları”na Prof. Dr. Selim Pamuk, “İmmediat İmplantasyon”a Prof. Dr. Aslan Gökbuget, “Dermal Dolgu ve Botoks”a da Dr. Yasemin Amato değinecek. Doç. Dr. Yalçın Çiftçi “Osseointegrasyon Protetik Üst Yapı ve Başarı”, Prof. Dr. Michael Hülsmann ise “Ni-Ti Döner Aletlerle Kök Kanallarının Şekillendirilmesi” temalarını ele alacak.

Kongre kapsamında, yine ikinci gün, üç farklı kurs gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, çocuk diş hekimliğinde ortodontinin sınırları, süt dişleri ve erken kayıp ve yer tutucular konularını “Erken Ortodontik Uygulamalar” kursunda anlatacak. Dr. Murat Karabıyık, “Dijital Gülümseme Tasarımı ve Porselen Lamina” çatısı altında gülüş tasarımı ve porselen lamina hakkında kurs verecek. Dr. Mehmet Emin Kaval “Kök Kanallarının Ni-Ti Döner Aletlerle Şekillendirilmesi ve Kanal Boyu Tespitinde Elektronik Foramen Bulucuların Kullanımı” üzerine bir kurs yapacak.

Pazar günü ise program öğlene kadar sürecek. Salon 1’de katılımcı hekimler kendi sunumlarıyla “Vaka Tartışması” yaparken Salon 2’de Dr. Şeyma Davidson Kaba “Kanal İrrigasyon Solüsyonları” sunumunu gerçekleştirecek. Sonrasında ise Prof. Dr. Şebnem Türkün ve Doç. Dr. Arzu Aykor ikilisi “Lamina: Kompozit Mi, Porselen Mi?” konusunu ele alacak.

Sunumların ve kursların ardından EBDO, düzenleyeceği ‘beach party’de katılımcıları eğlenceli bir partide buluşturacak. Ayrıca, kongre kapsamında sektörde yer alan firmalar ürünlerini katılımcı hekimlere tanıtma imkanı yakalayacak.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.