Dentiss Logo

Dünyanın En Büyük İkinci Dental Fuarı IDEX, 30 Bin Yabancı Ziyaretçi Ağırladı

Doksan ülkeden yaklaşık 30 bin yabancı ziyaretçi, bu yıl 18’incisi düzenlenen İstanbul Ağız-Diş Sağlığı, Cihaz ve Ekipmanları Fuarı IDEX’te buluştu. DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, "Yerli üretim payımız son 4 yılda yüzde 20 seviyelerine ulaştı. Yıl sonu ihracat hedefimiz 250 milyon dolar. IDEX’in bu hedefteki payı büyük olacak” dedi. İKMİB Başkanı Adil Pelister ise “IDEX, ihracatta kilogram başı değeri ile öne çıkan bir fuar. Dental sektöre ve DİŞSİAD’a desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.
29.05.2023       14.12.21

Ağız ve diş sağlığı malzemeleri sektörünün küresel vitrini olarak nitelendirilen İstanbul Ağız- Diş Sağlığı, Cihaz ve Ekipmanları Fuarı IDEX, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Geçen yıl ağırladığı 25 bin yabancı ziyaretçi ile Türkiye’nin en fazla yabancı alıcı ağırlayan ihtisas fuarı olma unvanını elde eden etkinliği bu yıl 90 ülkeden yaklaşık 30 bin yabancı sektör profesyoneli ziyaret etti. Katılımcı şirketlerden 122’si yabancı olmak üzere toplamda 500 firma son teknoloji ürünlerini dünya pazarlarına sergiledi. Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) Fuar ve Kongre Şirketi tarafından organize edilen ve 4 gün süren fuarda dünyanın önde gelen diş hekimleri de atölye çalışmaları ve sunumlar gerçekleştirdi.

Yıl Sonu İhracat Hedefi 250 Milyon Dolar

IDEX, gerek katılımcı gerekse ziyaretçi anlamında alanında dünyanın en büyük ikinci fuarı olma özelliğini taşıyor. DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, sektördeki yerli üretim oranının son 4 yılda yüzde 8'den yüzde 20 seviyesine ulaştığını söyledi. Uçar, "1 milyar dolarlık ekonomik hacme ulaşan sektörümüz geçen seneyi 200 milyon dolar ihracatla kapattı. Bu yıl en az 250 milyon dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. IDEX fuarımızda gerçekleştirilmesini öngördüğümüz ticaret hacmi bu hedefe ulaşmamızda itici güç olacak. Türkiye, her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de dışa bağımlılığı azaltmanın gayreti içerisinde. Bizler de bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemiz, ağız ve diş sağlığı ekipmanları üretimi alanında küresel oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister ise, “Endüstriyel ve ticari anlamda başarısını ispatlamış olan IDEX’i yakından takip ediyoruz. Özellikle ihracatta kilogram başı değeri ile öne çıkan bir fuar. İKMİB olarak dental sektöre verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Almanya’da ve Dubai’de DİŞSİAD ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışma ile milli katılım organizasyonları yapıyoruz. Yakın gelecekte İstanbul’da ticari alım heyetleri düzenleyebiliriz” dedi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.