Dentiss Logo

Dr. Niznick Türk dişhekimleriyle buluştu

Otuzun üzerinde dental implant patenti bulunan, implant dişhekimliğinde dönüm noktası sayılan antirotasyon bağlantı mekanizmasını keşfeden, 25 yıllık dental implant üretim geçmişine sahip bulunan Implant Direct firmasının sahibi Dr. Gerald A. Niznick, Türkiye distribütörü Dental Solaris ve Vestiyer Akademi işbirliği sonucunda Ankara, İzmir ve İstanbul’da Türk dişhekimleriyle buluştu. “İmplantolojinin Dünü, Bugünü, Yarını” isimli seminerlerinde Niznick, implantolojide değişen gerçekler, endikasyona özel (spesifik) implant uygulamaları, implant biyomekaniği ve erken yükleme gibi konularda önemli bilgiler verdi.
22.05.2009       10.12.07

Otuzun üzerinde dental implant patenti bulunan, implant dişhekimliğinde dönüm noktası sayılan antirotasyon bağlantı mekanizmasını keşfeden, 25 yıllık dental implant üretim geçmişine sahip bulunan Implant Direct firmasının sahibi Dr. Gerald A. Niznick, Türkiye distribütörü Dental Solaris ve Vestiyer Akademi işbirliği sonucunda Ankara, İzmir ve İstanbul’da Türk dişhekimleriyle buluştu. “İmplantolojinin Dünü, Bugünü, Yarını” isimli seminerlerinde Niznick, implantolojide değişen gerçekler, endikasyona özel (spesifik) implant uygulamaları, implant biyomekaniği ve erken yükleme gibi konularda önemli bilgiler verdi.

 

Birer gün arayla yapılan seminerlerin ilki 12 Mayıs Salı günü Ankara’da Metropolitan Oteli’nde gerçekleştirildi. Büyük ilgi gösterilen etkinliğe yaklaşık 250 dişhekimi katıldı. İkinci seminer 13 Mayıs Çarşamba günü İzmir’de Crowne Plaza Hotel’de organize edildi. Katılımcılar sunumu esnasında Niznick’e çeşitli sorular yönelterek merak ettikleri konulara yanıtlar aradılar. Üçüncü ve sonuncu seminer ise 14 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da Radison SAS Oteli’nde yapıldı. Bu organizasyonu da 200’ün üzerinde dişhekimi takip etti. İmplantolojiyle ilgili yeni gelişmeleri ilk ağızdan dinleyen hekimler ayrıca uzun zamandır göremedikleri meslektaşlarıyla yeniden görüşebilmenin mutluluğunu yaşadılar. Ayrıca seminerlerin sonunda Dr. Gerald Niznick Dental Implant Education Institute tarafından katılımcılara birer sertifika verildi. Dr. Gerald Niznick, Vestiyer Akademi ile birlikte organizasyonu yürüten Denta Solaris firmasının sahibi Mustafa Osmay ve katılımcı dişhekimlerinden bazıları seminerlerle ilgili olarak şunları söyledi:

 

Dr. Gerald Niznick

Üç büyük şehirde birer gün arayla verdiğim konferanslara katılım ciddi boyutta gerçekleşti. Aynı zamanda performansımdan da oldukça memnunum. Çünkü bana hala genç olduğumu ispatladı. Seminerlere ağırlıklı olarak yeni teknikler öğrenmek ve hastalarına en iyi tedavi hizmetini vermek isteyen çok sayıda hekim geldi. Bilgi seviyelerinden ve mesleklerine olan bağlılıklarından çok etkilendiğimi söylemek istiyorum. Türk dişhekimlerinin implant uygulamaları konusunda çok ilgili olduklarını gözlemledim. Buna paralel olarak eğitim konusunda da oldukça istekliler. Ben 1970’lerin ortasından beri Türkiye’ye gelerek konferanslar veriyorum. O zamanlardan bu yana hekimlerin hastalarına en iyi tedaviyi sunabilme noktasında büyük bir heyecan duyduklarını düşünüyorum. Bundan gurur duymalısınız.

 

Geçtiğimiz ay Avrupa’nın çeşitli yerlerinde ve ABD’de konferanslar verdim. Türkiye’nin implant uygulamalarında bu ülkelerden hiç de geri olmadığını gördüm. İmplant uygulanma oranları karşılaştırıldığında Türkiye söz konusu bu ülkelerin önünde bulunuyor. Bugün bir ekonomi dergisinde okuduğum makalede önümüzdeki altı yıl içinde implantolojinin büyük bir patlama yaparak üç kat artış yapacağından bahsediliyordu. Hastalar gün geçtikçe implantın faydaları hakkında daha da bilinçleniyorlar. Dişhekimleri de implantı başarıyla yapabileceklerinin farkına vardı. Kısacası implantoloji dişhekimliğinin başarı noktası olacak.

 

Mustafa Osmay

Böyle bir organizasyonu düzenlememizin en önemli amacı Türk dişhekimlerinin yeni teknolojiler ve gelişmelerle en kısa sürede buluşmalarını sağlamaktı. Bunu büyük ölçüde başardığımızı düşünüyoruz. Çünkü Ankara’da yaklaşık 250, İzmir’de 200, İstanbul’da ise 200’ün üzerinde katılım gerçekleşti. İşin en önemli kısmı yeni ürünlerle ve implantolojideki yeniliklerle hekimlerimizi buluşturmaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyorum.

 

Önümüzdeki günlerde lokal eğitim programlarımızı gerçekleştireceğiz. 23 Mayıs’ta Eskişehir’de, Haziran ayında Trabzon’da etkinliklerimiz olacak. Önümüzdeki yıl ise Uluslararası Ortadoğu İmplantoloji Sempozyumu’nu düzenleyeceğiz. Dr. Niznick’in yardımlarıyla konusunda uzman en az 4 yabancı konuşmacı sempozyumda konuşma yapacak. Yine Türkiye’den de implantoloji konusunda çalışmalar yapan iki ya da üç değerli isim sunumlar yapacak. Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden çok sayıda hekimin katılacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza da önümüzdeki günlerde hemen başlayacağız.

 

Ahmet Ömeroğlu (Ankara)

75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden katılıyorum. Gerçekten güzel bir seminer oluyor. İmplant sisteminin bizzat yaratıcısı olan Dr. Niznick’i dinliyor olmak çok güzel. Aynı zamanda eski arkadaşlarımızı görebildiğim için de memnunum.

 

Kezban Eroğlu (Ankara)

Niznick’in sempozyumuna ilk defa katılıyorum. Spectra implant sistemini kullanıyorum. Ürünü kullandığım için seminerden haberimiz vardı. Vaka sunumları daha fazla ilgimi çekti. 

 

Yaşar Berberoğlu (Ankara)

36 yıllık dişhekimiyim. Vestiyer Yayın Grubu’nun dergilerine aboneyim. Dergilerdeki ilanlarından seminerin yapılacağını öğrenmiştim. Niznick’i tanıyorum, fakat seminerine ilk defa katılıyorum. İmplantın teknolojisine de ilgi duyan biriyim. Dolayısıyla seminerin özellikle teknik konularını dikkatle dinledim.

 

Jülide Yılmaz (Ankara)

75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapıyorum. İmplant konusundaki gelişmeleri ilk ağızdan dinlemek amacıyla bu seminere katılmak istedim. Gerçekten biz dişhekimleri için büyük bir şans. Niznick’in yakın bir zamanda piyasaya süreceğini açıkladığı implant modeli bana çok cazip geldi. İçinde barındırdığı parçalar ve ekonomik oluşu dikkatimi çekti. Çünkü implant yaparken hastamızın ekonomik koşullarını da düşünmek zorundayız.

 

Mehmet Arslantürk (Ankara)

Meslekte 31. yılımı yaşıyorum. Daha önce de çeşitli implantoloji seminerlerine katılmıştım. Buraya da yeni çıkan ve farklı implant modelleri hakkında bilgi alabilmek için geldim. Bu açıdan güzel bir organizasyon olduğunu söylemek istiyorum.   

 

Prof. Dr. Ateş Parlar (Ankara)

İlk bölümü itibariyle seminer bilgi aktarımı şeklinde gerçekleşiyor. Dr. Niznick sunumunda 27 yıldır ürettiği implant modellerinin özelliklerini ve diğer sistemlerle olan mukayeselerini anlatıyor. Temel olarak şu ana kadar bilimsel bir altyapı izlemiş değiliz. Bunların elbette dayanmış olduğu birtakım bilimsel verilerin olduğunu düşünüyoruz. Klinikteki kullanım sayısıyla biriken yılların tecrübesi bu implantların isim yapmasında ve değişik versiyonlarıyla tanınmasında önemli rol oynamıştır. Ayrıca Dr. Niznick çok zeki birisi. İmplantoloji kliniğinde karşımıza çıkan bazı zorlukları ve ekonomik güçleri, çok fazla parçayla sonuca ulaşma gereksinimlerini zeki buluşları ve pratik çözümleriyle çözmüş durumdadır. Değişik ve kulağa hoş gelen çözümleri var. Bu implant sistemini ve daha önceki modellerini kendi kliniğimde zaman zaman kullandım. Sonuçlarından da memnunum. Kullanıcılarının doğru seçimler yaptığını söyleyebilirim. Kendisi burada dinlemekten son derece memnunum. Anlattıklarından elbette yararlanıyorum.

 

Şenol Alkan (İzmir)

19 yıllık dişhekimiyim. Denta Solaris firmasının yetkilileri seminerin yapılacağını duyurmuştu. Seminere geldiğim ve Niznick’i dinlediğim için çok mutluyum. Çünkü kendisi bu işin duayenlerinden biri. Sunumu sırasında kafamdaki bazı soruları kendisine sorma şansım da oldu. Tatminkar yanıtlar aldım.

 

Tuncay Işık (İzmir)

Vestiyer Yayın Grubu yetkililerinden gelen telefon sayesinde buraya katılma şansı elde ettim. İmplanta yeni başlayacak bir hekimim. Önemli ve bana katkı sağlayacak bilgiler öğreniyorum. Geliştirdiği implant modellerini yakından ve ayrıntılı biçimde tanımak istiyorum.

 

Prof. Dr. Serdar Çötert (İzmir)

Denta Solaris firmasının davetiyle seminere katılıyorum. Dr. Gerald Niznick uzun yıllardır tanıdığım ve çalışmalarını okuduğum bir insan. Seminer mükemmel geçiyor. Reklam ortamından uzak ve karşılaştırmalı bir bilgi aktarımı oldu. Meslektaşlarımızın çoğunun kafalarındaki sorulara yanıtlar bulduğuna inanıyorum.

 

Prof. Dr. Engin Aras (İzmir)

Böyle toplantılar batıdan gelen inciler gibidir. Hep yenilikleri getirmektedir. Dr. Gerald Niznick Kuzey Amerika’daki en yetkin ağızlardan birisidir. 1980’lerden beri implant üretiyor. Daha önce ABD’deki bir konferansına katılma fırsatım olmuştu. Uzun yıllardır tanıdığım böylesine değerli bir insanın sunumunda yer almak beni gerçekten mutlu etti.

 

Dr. Buket Saygan (İzmir)    

Spectra implant sistemini kullanıyorum. Geçtiğimiz Ocak ayında ABD’ye de gitmiştim. Niznick’in buraya geleceğinden haberim vardı. ABD’de kendisiyle görüşememiştim. Burada böyle bir olanağımız oldu.

 

Doç. Dr. Zekai Yaman (İstanbul)

Cerrahi uzmanıyım. Implant Direct firmasının Türkiye distribütörü Denta Solaris’e cerrahi açıdan bilimsel danışmanlık hizmeti veriyorum. Firma adına dişhekimlerine yönelik implant kursları düzenliyorum. Dr. Niznick implant konusunda derin bir tecrübeye sahiptir. Bu deneyimini de yıllardan beri dişhekimleriyle paylaşmaktan zevk alıyor. Temel özelliklerinden biri de ileri düzey kullanıcılar için implant modelleri üretmektedir.

 

Laçin Berber (İstanbul)

Beş yıllık periodontolog, 12 yıllık da dişhekimiyim. Şu anda bir poliklinikte çalışıyorum. Spectra sistemine yakın bir zamanda başladım. Dolayısıyla Dr. Gerald Niznick’i büyük bir dikkatle takip ediyorum.

 

Cevdet Utku (İstanbul)

Dr. Niznick’in geliştirdiği sisteme ilgi duyuyorum. Burada katılmamda bunun çok önemli etkisi oldu. Kısa süre sonra kullanmaya başlamayı düşünüyorum.

 

Dündar Özbaylar (İstanbul)

Öğrenciyken Dr. Gerald Niznick ile tanışmıştım. Geliştirdiği bazı sistemleri kullanıyorum. Zaten uzun yıllardır implant yapıyorum. Semineri de epey canlı buldum. Ayrıca eski arkadaşlarla görüşmüş olduk.

 

Doğuhan Taşcı (İstanbul)

Bir arkadaşımın sayesinde seminerden haberdar oldum. Çok güzel ve keyifli bir sempozyum oluyor. Dr. Gerald Niznick gerçekten önemli bir şahsiyet. Her şeye son derece hakim. Bu da bizlere güven veriyor.

 

Neslihan Güleryüz (İstanbul)

İmplantolojiye ilgim olduğu için katılmak istedim. Dr. Gerald Niznick, çoğu hocamızın kullandığı implant sistemlerini üreten kişi. Dolayısıyla sunumunu dinliyor olmak beni heyecanlandırdı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.