Dentiss Logo

Dişhekimlerine Yönelik Temel İşletmecilik Sertifika Programı

1954 yılında Türk iş hayatının önde gelen temsilcilerinden Vehbi Koç ve Nejat Eczacıbaşı’nın girişimleri ile İstanbul Üniversitesi bünyesinde, Harvard Business School’un akademik, Ford Vakfı’nın finansal katkılarıyla kurulan İşletme İktisadi Enstitüsü ve Diş Dostu Derneği işbirliği ile, Türkiye’de ilk kez Dişhekimlerine Yönelik Temel İşletmecilik Sertifika Programı gerçekleştiriyor.
08.04.2009       16.22.48

1954 yılında Türk iş hayatının önde gelen temsilcilerinden Vehbi Koç ve Nejat Eczacıbaşı’nın girişimleri ile İstanbul Üniversitesi bünyesinde, Harvard Business School’un akademik, Ford Vakfı’nın finansal katkılarıyla kurulan İşletme İktisadi Enstitüsü ve Diş Dostu Derneği işbirliği ile, Türkiye’de ilk kez Dişhekimlerine Yönelik Temel İşletmecilik Sertifika Programı gerçekleştiriyor. İşletmecilik bilgilerine sahip, analitik düşünme, problem çözme gibi yöneticilik yetenekleriyle donanmış dişhekimleri yetiştirmeyi amaçlayan program, dişhekimlerinin yanı sıra hekim adaylarına ve klinklerde çalışan yöneticilere hitap ediyor. Program dört ana modülden oluşuyor. Bunlar: Dişhekimlerine yönelik finansal yönetim-bütçeleme eğitim modülü, dişhekimlerine yönelik genel yönetim modülü, temel muhasebe modülü ve pazarlama eğitimi modülü.

 

Dişhekimlerine yönelik finansal yönetim-bütçeleme eğitim modülü

Dişhekimlerine yönelik finansal yönetim-bütçeleme eğitim modülünde katılımcılara özellikle de muayenehane yöneticilerine işletme finansı ile ilgili temel kavram ve bilgiler aktarılıyor. Programın içeriğinde şunlar bulunuyor: Finansal analiz ve kontrol, kara geçiş analizi ve kaldıraçlar, finansal planlama-bütçeleme, işletme bütçe sistemi, satış bütçesi, yatırım bütçesi, faaliyet gideri bütçeleri, nakit bütçesi, proforma gelir tablosu ve bilanço, işletme bütçeleri yardımıyla kontrol, işletme bütçelerinin revizyonu ve yatırım projelerinin değerlendirilmesi.

 

Dişhekimlerine yönelik genel yönetim modülü

Bu programda, temel yönetim sorunlarıyla güncel yaklaşımlar ve yöntemlerle ilgili olarak katılımcıların bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve edindikleri bilgileri uygulayabilme becerilerini geliştirmek amaçlanıyor. Modülde işlenecek konular arasında; genel yönetim ilkeleri ve fonksiyonları, büro yönetimi, kalite yönetimi, satınalma-kiralama, raporlama, müşteri ilişkileri yönetimi, iletişim becerileri ve insan kaynakları yönetimi bulunuyor.

 

Dişhekimlerine yönelik temel muhasebe eğitim modülü

Bu eğitimi alacak katılımcıların, dönem içi temel finansal olayları kayıt etme, gelir tablosu ve bilanço hazırlama konularında bilgi sahibi olmaları hedefleniyor. Modülde işlecek konu başlıkları ise şunlardan oluşuyor: Muhasebe bilgi sistemi, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri, muhasebe eşitliği, hesap kavramı, hesap türleri, muhasebe defterleri, günlük defter kayıtları, mizan, gelir tablosu ve bilanço, ayarlama kayıtları: gelir ve gider hesaplarına ilişkin ayarlama kayıtları, şüpheli alacak karşılığı, amortisman, muhasebe döngüsü ve kapanış kayıtları.

 

Dişhekimlerine yönelik pazarlama eğitimi modülü

Özel diş muayenehanelerinde ve kliniklerinde yapılan faaliyetlerin tanıtılması, hasta portföyü oluşturulması ve bunun korunmasına yönelik bir eğitim programı verilmesi amaçlanıyor. Modülün içeriğinde; pazarlama kavramı, özel diş muayenehanelerinde pazarlamanın önemi ve gerekliliği, pazarlamada müşteri bakış açısı, müşteriye dönük olabilme yöntemleri ve reklam-tutundurma faaliyetleri gibi konular irdeleniyor.

 

Dişhekimlerine Yönelik Temel İşletmecilik Sertifika Eğitim Programı klasik ders anlatım yönteminin yanı sıra örnek olay, grup tartışmaları, rol oynama ve benzeri yöntemlerden de yararlanılıyor. Konuya ilişkin eğitim dokümanları ise eğitimciler tarafından sağlanıyor. Programın eğitim kadrosu İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadi Enstitüsü öğretim üyeleri tarafından oluşturuluyor. İşletme İktisadi Enstitüsü Araştırma ve Yardım Vakfı Taksim Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek programın kayıtları kontenjan ile sınırlı. Bunun yanında katılımcılardan yüzde 70 devam zorunluluğu aranıyor.  

 

Program takvimi

 

Mayıs-Haziran dönemi

 

1.       Alternatif:  7 Mayıs Perşembe-26 Haziran Cuma günleri, 8 hafta süreli

2.       Alternatif: 3 Mayıs-21 Haziran Pazar günleri ve 8 hafta süreli

3.       Alternatif: 2 Mayıs Cumartesi-24 Mayıs Pazar günleri, 4 hafta süreli.

 

Temmuz-Ağustos dönemi

 

1.       Alternatif: 2 Temmuz Perşembe-21 Ağustos Cuma günleri ve 8 hafta süreli

2.       Alternatik: 5 Temmuz-23 Ağustos Pazar günleri, 8 hafta süreli

3.       Alternatif: 4 Temmuz Cumartesi-26 Ağustos Pazar günleri 4 hafta süreli.

 

Programa kayıt ve bilgi için:   Diş Dostu Derneği: 0212 240 73 56 [email protected]  

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.