Dentiss Logo

Dişhekimleri ve diş teknisyenleri bu yıl da Dental İstanbul’da buluşuyor

İstanbul’u dünyanın önemli dental buluşma adresleri arasına sokma hedefiyle yoluna kararlılıkla devam eden Vestiyer Yayın Grubu, bu yılki Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Kongresi’nin, 23-24 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceğini duyurdu.
24.05.2010       14.14.05

İstanbul’u dünyanın önemli dental buluşma adresleri arasına sokma hedefiyle yoluna kararlılıkla devam eden Vestiyer Yayın Grubu, bu yılki Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Kongresi’nin, 23-24 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceğini duyurdu.

 

Uluslararası boyutu ve yüksek katılımcı sayısıyla Türkiye’de önde gelen dişhekimliği kongreleri arasında yer alan Dental İstanbul, bu yıl yine çok dolu bir programa sahip. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kongre içerisinde çok sayıda oturum ve kurs bir arada gerçekleştirilecek.

 

İkisi büyük salon olmak üzere toplam 5 ayrı salonda dişhekimleri ve diş teknisyenlerine yönelik konferans ve kursların yer alacağı kongrede, toplam 2.000 metrekare büyüklüğünde bir alan da Dental İstanbul Fuarı’na (DİF) tahsis edildi. Kongre katılımcılarının yanısıra, bütün dişhekimi ve diş teknisyenleri, öğrenciler ve sektör temsilcileri de DİF’î ücretsiz ziyaret edebilecekler. 

 

  Dişhekimliği oturumlarında güncel konular tartışılacak

 

Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Kongresi’nin dişhekimliği oturumlarında birbirinden değerli konuşmacıların yapacakları sunumlar yer alıyor. İki gün sürecek bilimsel programda; dişhekimliğinde lazer kullanımı, meslek hastalığı olarak bel ve boyun ağrıları, implantoloji, periodontoloji, botoks uygulamaları, implant cerrahisi, endodonti ve TME rahatsızlıklarında multidisipliner yaklaşımlar konularında sunumlar yapılacak. Ayrıca programda bir adet de paramedikal sunum bulunuyor.

 

Bilimsel programda yer alan sunumlardan bazıları şunlar:

 

İngiltere’de 2009 yılının en iyi dişhekimi seçilen ve VESTA – Vestiyer Akademi ile birlikte geçtiğimiz Ağustos’tan beri Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimleri veren Dr. Bob Khanna “Dişhekimliğinde botoks uygulamaları” konulu bir konferans verecek. Khanna sunumunda, özellikle estetik dişhekimliğinde botoks uygulamalarının önemini ve bu alanda yapılan güncel çalışmalar hakkında önemli bilgiler aktaracak.

 

Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Şener “İmplant cerrahisinde greftleme”yi; İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Gökbuget ise, implantoloji ve periodontolojide lazer kullanımına ilişkin güncel çalışmaları anlatacak. Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Baybora Kayahan’ın yapacağı “Kanal aletleri neden kırılır? Nasıl çıkartılır?” konulu sunum, sadece endodontistlerin değil tüm katılımcıların ilgisini çekecek.

 

TME rahatsızlıklarına multidisipliner yaklaşım

 

Bu yılki kongrede 24 Ekim Pazar günü “TME rahatsızlıklarında multidisipliner yaklaşım” konulu özel bir oturum düzenlenecek. Dişhekimlerinin ilgisini çekecek bu oturuma, Prof. Dr. Serhat Yalçın (cerrahi yaklaşım), Prof. Dr. Mehmet Dalkız (protetik yaklaşım), Prof. Dr. Nil Cura (ortodontik yaklaşım) ve Doç. Dr. Ayşe Karan (fizik tedavi ve rehabilitasyon açısından yaklaşım) konuşmacı olarak katılacak.

 

Kongrede bilimsel sunumların yanı sıra iki farklı salonda dişhekimlerine yönelik kurslar yapılacak.       Tanınmış konuşmacılardan teknisyenlere yönelik sunumlar   Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Kongresi’nde hekimler kadar teknisyenlere yönelik olarak da kapsamlı bir program hazırlandı. Tanınmış isimlerin çeşitli konularda konuşmalar yapacakları programın konuşmacıları arasında; Prof. Dr. Kemal Ünsal, Dr. Uğur Ergin, Prof. Dr. Olcay Şakar ve Prof. Dr Mehmet Dalkız bulunuyor.   Kongrenin ikinci günü büyük salonda öğleden önce ve öğleden sonra diş teknisyenlerinin katılabileceği 2 adet Workshop gerçekleştirilecek.

Ayrıca farklı salonlarda organize edilecek toplam dört adet uygulamalı kurs yapılacak.  

Dental İstanbul Fuarı – DİF ücretsiz ziyaret edilebilecek

 

Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Kongresi, bilimsel programı ve uygulamalı kursları ve workshop’ları kadar 2.000 metrekare büyüklüğündeki fuar alanıyla da dikkat çekiyor. Dental İstanbul Fuarı (DİF) adıyla kongreyle eşzamanlı olarak düzenlenecek fuarda, çeşitli firmalar dişhekimlerine ve teknisyenlere satmış oldukları en yeni ürün ve teknolojik cihazlarını sergileme fırsatı bulacaklar. Kongre katılımcılarının yanı sıra, kongre katılımcısı olmayan dişhekimi ve diş teknisyenleri de DİF’i ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler.     

 

Uluslararası boyutta tanıtım

 

İstanbul’u gelecek yıllarda dünyanın sayılı dental kongre merkezlerinden biri haline getirme hedefiyle çalışmalarını titizlikle sürdüren Vestiyer Yayın Grubu (VYG), Dental İstanbul’un yurtdışında etkili bir şekilde tanıtılması için bir dizi eylem planı başlattı. Bu kapsamda VYG, Yunanistan, Bulgaristan, İngiltere, Almanya’da işbirliği halinde bulunduğu yayın gruplarıyla anlaşmalar yaptı. Dental İstanbul ilanları ve kongreyle ilgili güncel gelişmeler bu gruplarca yayımlanmakta olan dergilerde yayınlanacak.   


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.