Dentiss Logo

Diş hekimleri temel implant eğitim seminerinde buluştu

Düzenlemekte olduğu eğitim seminerleri ve kurslarla diş hekimlerinin mezuniyet sonrası eğitimlerine büyük katkı sağlayan ve diş hekimliğinde implantolojinin öneminin artmasını dikkate alan Vestiyer Akademi – VESTA tarafından organize edilen Uygulamalı Temel İmplant Eğitim Semineri, 13-15 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul Bakırköy’de bulunan Titanic Port Otel’de gerçekleştirildi.
17.05.2011       11.07.28
Düzenlemekte olduğu eğitim seminerleri ve kurslarla diş hekimlerinin mezuniyet sonrası eğitimlerine büyük katkı sağlayan ve diş hekimliğinde implantolojinin öneminin artmasını dikkate alan Vestiyer Akademi – VESTA tarafından organize edilen Uygulamalı Temel İmplant Eğitim Semineri, 13-15 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul Bakırköy’de bulunan Titanic Port Otel’de gerçekleştirildi.   Prof. Dr. A. Ersan Ersoy, Yard. Doç. Dr. Feti Atıl, Dr. Tayfun Işıksalan ve Dr. Evşen Tamam tarafından verilen seminere 22 diş hekimi katıldı. İmplant uygulamaya başlamak isteyen diş hekimlerinin bilgilerini tazelemek, güncellenmek ve implant uygulamaya yeterli bilgi, beceri, özgüven ve cesaretle başlamalarını sağlamak amacıyla yapılan eğitimde;  Oral implantolojiden oral implantolojide tanı ve analiz yöntemlerine, radyolojik ve tomografik yöntemlerin implantolojide kullanımından cerrahi ve protetik planlamaya, cerrahi uygulamaya geçişten temel cerrahi prensiplere, immediat implant uygulamalarından ileri cerrahi tekniklere, yetersiz bölgelerin düzenlenmesinden sinüs lifting, kemik ve yumuşak doku greftlerine kadar çeşitli konu başlıklarında sunumlar yapıldı.   Ayrıca teorik konu anlatımının yanı sıra seminerin ikinci günü öğleden sonra modeller ve koyun çenesi üzerinde cerrahi uygulama da yapıldı. Uygulamalı Temel İmplant Eğitim Semineri’nin eğitmenlerinden Prof. Dr. Ersan Ersoy ile bazı katılımcılar eğitimle ilgili olarak şunları söyledi:

 

Prof. Dr. Ersan Ersoy

Eğitimimiz, implant uygulamalarına yeni başlayan ya da hiç başlamamış meslektaşlarımıza implantolojinin temel prensiplerini anlatarak en azından başlangıç uygulamalarını yapabilecek duruma gelmelerini sağlamak için planlandı. Şu ana kadar her şey yolunda devam ediyor. Katılımcılarımız çok istekliler. Bu durumdan çok memnunum ve kursiyerlerin de memnun olduklarını ümit ediyorum.

  Bilindiği üzere her diş hekimi belirli cerrahi işlemleri yapabilecek bilgi seviyesiyle fakültelerden mezun oluyor. Burada verdiğimiz eğitimin amacı ise, belirli prensipleri uygulayarak ve sınırlarını bilerek implant yapmaya başlamalarını sağlamaktır. Hiçbir zaman sınırlarını bilmeden ve ulaşamayacakları uygulamalara girişmeden devam etmelerini öneriyoruz. Bundan sonra hekimlerimizin yapacağı şey, her vakadan sonra kendilerini geliştirerek hem bilimsel çalışmaları hem de uygulamaları takip ederek daha üst seviyelere çıkmak olmalıdır. Zaten belirli bir süreçten sonra gelişim gösterecekjlerini fark edeceklerdir.          Diş Hekimi Emrah İpek (İstanbul)   Altı yıllık diş hekimiyim. Vestiyer Yayın Grubu dergilerine aboneyim. Seminerin yapılacağını dergilerden öğrendim. Muayenehanemde cerrah arkadaşımın yardımıyla implant yapıyordum. Tek başıma implant yapmanın zamanının geldiğini düşündüğüm için seminere katıldım. İlk defa bir implant kursuna katılıyorum. Benim açından çok güzel geçiyor. Hocalarımız bizlerle tek tek ilgileniyor. Soru-cevap şeklinde olması da eğitimin akıcı devam etmesini sağlıyor.       Diş Hekimi Ismail Erdem (Adana)   Sponsor firma ve Vestiyer Yayın Grubu’nun dergilerinde gördüğüm duyurular aracılığıyla seminere katılmak istedim. Kliniğimde implant yapıyorum. Böyle eğitimlerde öğrenebileceğiniz bir kelime bile çok değerlidir. Ben de eğitime bu amaçla katıldım. Çok memnunum. Seminerin ikinci gününde Ersan Hocam’ın total protezler konulu sunumunda anlattığı bir konu çok ilgimi çekti.   Diş Hekimi Ceren Çiftçi (Tekirdağ)   Özel bir hastanede çalışıyorum. Firmanın daveti üzerine seminere iştirak ettim. Zaten Ankara Üniversitesi mezunu olduğum için hocalarımızı da yakından tanıyorum. İmplanta yeni başlıyorum. Eğitim çok verimli geçiyor. Implantın günümüz diş hekimlişğinde olmazsa olmaz uygulamalardan biri konumuna geldiğini düşünüyorum.   Diş Hekimi Ali Ürgen (Gebze)   Temel implant eğitim seminerinin yapılacağını internette gördüm. Arkadaşlarım da katılmamı tavsiye etti ve kayıt yaptırdım. Çok güzel bir eğitim olduğuunu söylemek istiyorum. Implant ile ilgili olarak yeni bilgiler öğreniyorum. Güzel bir ortamımız var. Bu eğitimin motivasyonumu artırdığını düşünüyorum. Belki bir eğitim aldıktan sonra implant yapmaya başlayabilirim.    Diş Hekimi Jale Yalduz (İstanbul)   13 yıllık diş hekimiyim. Özel bir tıp bir merkezinde çalışıyorum. Implant yapmayı öğrenebilmek amacıyla bu seminere katılıyorum. Özellikle implant planlaması ve radyoloji konuları çok ilgimi çekti. Kafamdaki soruların bir bölümü cevaplanmış oldu. Dolayısıyla eğitim beklentilerimi karşıladı.   Diş Hekimi Nuray Durgun (İstanbul)   Aldığım mailler sayesinde eğitimden haberdar oldum. İmplant uygulamalarına yeni başlıyorum. Bilgilerimi daha da genişletmek adına buraya geldim. Güzel de geçiyor. Özellikle radyoloji konusunda anlatılanlar çok önemliydi. Ufak tefek aksaklıklar dışında genel olarak organizasyondan da çok memnunum.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.