Dentiss Logo

DİLAD’ın 2. Uluslararası Kongresi yapıldı

Son yılların en önemli teknolojik gelişmelerinden biri olan lazerin dişhekimliği alanındaki kullanımı, bu konunun önde gelen bilim adamları tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen Dişhekimliği Lazer Akademisi Derneği (DİLAD) 2. Uluslararası Kongresi’nde anlatıldı. 22-23 Kasım 2007 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde düzenlenen kongreyi 197 katılımcı izledi.
30.11.2007       10.51.53

Son yılların en önemli teknolojik gelişmelerinden biri olan lazerin dişhekimliği alanındaki kullanımı, bu konunun önde gelen bilim adamları tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen Dişhekimliği Lazer Akademisi Derneği (DİLAD) 2. Uluslar arası Kongresi’nde anlatıldı. 22-23 Kasım 2007 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde düzenlenen kongreyi 197 katılımcı izledi.

Kongre başkanlığını, aynı zamanda DİLAD Başkanlığı’nı da yürüten Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Yılmaz’ın yaptığı organizasyonda yurtdışından beş, yurtiçinden ise iki akademisyen konuşma yaptı. Bunun dışında çeşitli konuşmacılar poster sunumu gerçekleştirdi. Çok sayıda teorik ve uygulamalı kursların da düzenlendiği kongrede, yakın zamana kadar pek çok bilinmeyeni olan ve günümüzde de sınırlı olarak kullanılan lazer teknolojisi ile ilgili bilgilerin artırılması, zihinlerdeki soru işaretlerinin tartışılması, lazer konusunda ‘hangisi?’, ‘ne zaman?’, ‘nerede? , ‘nasıl?’ gibi sorulara cevaplar bulunabilmesi amaçlandı. Kongreye katılan çeşitli dişhekimliği ve lazer firmaları, ürünlerini katılımcı hekimlere tanıttılar.   

 

Birkaç yıl önce kurulmasına rağmen DİLAD olarak bu yıl 2. uluslar arası kongrelerini gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Prof. Dr. Selçuk Yılmaz, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Lazer dişhekimliğinde son yıllarda pratik kullanıma açılan yöntemlerden biri. Lazerle ilgili bilinmesi gerekenleri sadece firmalara bırakmayı uygun görmedik. Aynı zamanda üniversiteler tarafından kontrolünün ve eğitiminin yapılması gerektiğine inandık. Çünkü yalnızca firma bazlı eğitimlerin yapılması durumunda, yanlış bilgilendirmeler ve abartmalar olabilmektedir. Bu sebeple yine firmaları da içine alan bilimsel organizasyonlar yapıyoruz. Ayrıca dişhekimliği alanında son yıllarda çok sayıda kongre ve sempozyumlar yapılıyor. Bu organizasyonların zaman ve ekonomik açıdan hekimlerimizi zorladığını gözlemliyoruz. Bunu en aza indirgemek için üniversitemizin imkânlarını dişhekimleri ve akademisyenlere sunarak kendilerinin kullanabileceği pratik ve teorik faydaları sağlamaya çalışıyoruz. Katılımcılarımız son derece uygun bedeller ödeyerek kongremize katıldılar.”

 

Yılmaz, lazerin dişhekimliğinde kullanılan geleneksel yöntemleri ortadan kaldırmayacağını, sadece bunları tamamlayıcı bir sistem olduğunu da sözlerine ekledi.  


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.