Dentiss Logo

“Dental İstanbul 2012” Heyecanı Başladı

Türkiye’de diş hekimliği sektörünün en büyük yayıncılığını yapan ve düzenlediği mezuniyet sonrası eğitimle zirvedeki yerini koruyan Vestiyer Yayın Grubu, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Dental İstanbul Kongresi’ne bir yenisi daha ekliyor. Bu yıl 13-14 Ekim tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde organize edilecek sektörün büyük organizasyonu için yoğun hazırlıklar sürüyor.
11.09.2012       18.19.13
Türkiye’de diş hekimliği sektörünün en büyük yayıncılığını yapan ve düzenlediği mezuniyet sonrası eğitimle zirvedeki yerini koruyan Vestiyer Yayın Grubu, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Dental İstanbul Kongresi’ne bir yenisi daha ekliyor. Bu yıl 13-14 Ekim tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde organize edilecek sektörün büyük organizasyonu için yoğun hazırlıklar sürüyor.

İşte kongrenin satır başları ve adım adım Dental İstanbul:

Her sene olduğu gibi, yine bu sene de yoğun bir ilginin beklendiği kongrede Vestiyer Yayın Grubu; Türkiye’nin dört bir köşesinden ve yurt dışından gelecek akademisyenlere, diş hekimlerine, diş teknisyenlerine ve yardımcı personellere adeta bilgi şöleni yaşatacak. Kongreye %15’i yabancı olmak üzere yaklaşık 1000 diş hekimi ve 250 diş teknisyeninin kongreye katılması bekleniyor.

Branşlarında uzman ve tanınmış kişilerin çeşitli konularda sunum ve kurs yapacakları bu önemli kongrede, katılımcı sektör mensupları, farklı bakış açıları kazanmalarının yanı sıra bilgilerini tazeleme ve üzerine yenilerini inşa etme fırsatı da yakalayacak.

Dental İstanbul 2012 Kongresinde diş hekimliği oturumlarında birbirinden değerli konuşmacıların ilgi çekici konularda sunumları bulunuyor. Ana salonda ele alınacak konular ve konuşmacılar şu şekilde: Prof.Dr. Bülent Katiboğlu – “Dental İmplantolojide Karşılaştığımız İyiler ve Kötüler: Son 25 Yıl”, Prof.Dr. Yasemin Kulak Özkan – “Adım Adım Gülüş Tasarımı”, Dr. Roland Strietzel – “Dental Alaşımlar ve Ağız İçi Salgılarıyla Etkileşimleri”, Prof.Dr. Bilge Hakan Şen – “Endodontide Lokal Anestezi: Neden Hâlâ Uyuşmuyor?”, Prof.Dr. Selim Pamuk – “İmplant Uygulamalarında CAD CAM Kullanımı ve Rehberli İmplantoloji”, Dr. Abdelsalam Elaskary – “Estetik Bölgedeki Labial Kemik Defektlerinin Düzeltilmesinde Yeni Teknikler”, Dr. Ilia Roussou – “İmplant Tedavisinde ve Sonrasında Bruksizmi Yönetmek”, Dr. David Taylor & Lady Lisa Moore – “Botoks ve Dermal Dolgunun Kozmetik Diş Hekimliğine Sunduğu Avantajlar”, Prof.Dr. Ayhan Bilir – “Kök Hücre Teknolojisiyle Diş Elde Etmek Mümkün mü?”, Doç. Dr. Bülent Bayraktar – “Sağlığın için Hareketlen”.

Diş Hekimlerine Uzmanlardan Özel Kurslar

İstanbul’u dental dünyanın başkenti haline getirmeyi amaçlayan kongrede hekimlere yönelik kurslar da düzenlenecek. Türkiye’nin protez uzmanlarından Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan’ın “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Veneerler” başlığı altında vereceği kurs, kongre boyunca sürecek. Yakut salonunda 20 hekime yönelik sunum ve uygulama ile yapılacak kursta hekimler, porselen lamina veneerlerin gülüş tasarımında kullanımı hakkında püf noktaları öğrenecek. Ivoclar firması tarafından desteklenen eğitimde diş kesimi, ölçü alımı ve laminaların yapıştırılması hakkında sunumlar yapılacak ve katılımcı hekimler, bunları özel modeller üzerinde pratiğe dökme fırsatı yakalayacak.

Hekimlere yönelik bir diğer kursu, endodontinin uzman bilim insanlarından Prof. Dr. Bilge Hakan Şen verecek. 14 Ekim’de kongre merkezinin Akik salonunda düzenlenecek kursun ana temasını “Resiprokal Sistem Wave One” oluşturuyor. Teorik ve pratik olarak iki aşamada gerçekleştirilecek ve Dentsplay’ın sponsorluğunu yaptığı kursun içeriğini şunlar oluşturacak: Pratik kurs öncesi; genel genişletme ve şekillendirme kavramları, döner NiTi sistemler, endodontide resiprokasyon tekniği, etkin irigasyon yöntemleri ve güncel kanal doldurma teknikleriyle ilgili teorik eğitim. Pratik kursta; önce şeffaf bloklarda, daha sonra ise çekilmiş ve giriş kavitesi açılmış dişlerde “glide path” sağlandıktan sonra Wave One tek eğe sistemi ile kanal genişletme ve şekillendirme yapılacak ve açılı tek kon tekniği ile kanallar doldurulacak.

Yine, Türkiye’nin değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Selim Pamuk ve Prof. Dr. Aslan Gökbuget ise Dental İstanbul Kongresi kapsamında, MillART’ın destekleriyle “Robotik/Rehberli İmplantoloji” kursuna imza atacak. Kongrenin ikinci gününde Zümrüt salonunda 15 kişilik hekim kontenjanına verilecek kurs, gittikçe daha fazla ilgi çekmeye ve daha çok diş hekimi tarafından kullanılmaya başlanan 'rehberli (guided) implantoloji' hakkında birinci elden bilgi edinmek isteyenler için iyi bir fırsat. Kısaca 'robotik implantoloji' olarak adlandırılan yöntem; kişiye özel abutment, CAD CAM ve rehber kullanımını içeriyor.

Teknisyenlere Çok Sayıda Kurs ve ‘Workshop’


İlgi çekici kurs ve eğitim seminerleri ile kongre hazırlıklarını sürdüren Vestiyer Yayın Grubu, kongre süresince diş teknisyenleri için de çok sayıda workshop yapacak. Alanlarında uzmanlaşmış diş teknisyenleri tarafından verilecek kurslar dizini şu şekilde: Triadent’in sponsorluğunda protez uzmanı Dr. İlker Aslan “Ön Bölge Zirkon Estetiğinde Hekim ve Teknisyen Çalışması” sunumu yaparken diş teknisyeni Özcan Yıldırım 10 kişiden oluşacak teknisyen grubuna “Üç Boyutlu Makyaj Sistemi” konusunda kursu verecek. Dişmat sponsorluğunda ise diş teknisyeni Taylan Sarı “Uygulamalı VM9 Porselen Kursu”nu düzenleyecek. Dentsply, bu yıl diş teknisyeni Katarzyna Subotowicz ile katılımcı teknisyenlere iki farklı kurs verecek. “Ceramco 3 Uygulamaları” kursuna katılım 20 teknisyen ile sınırlandırılırken “Zirkonyum Uygulamaları” kursu ‘workshop’ olarak gerçekleştirilecek ve katılım sayısında sınır olmayacak.

En İleri Teknoloji, En Yeni Ürünler Bu Fuarda

Türkiye’de diş hekimliği sektöründe düzenlenen üç büyük kongre arasında yer alan Dental İstanbul Kongresi’nde, firmaların da yerleri hazır. Diş hekimliği sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 70 firma, yeni ürünlerini ve teknolojik cihazlarını fuar alanında sergileme fırsatı bulacak. Fuar alanı, bilimsel oturumların yapılacağı ana salonun hemen yanında yer alacak ve stantları ücretsiz olarak, kayıtlı katılımcıların yanı sıra ziyaretçi hekimler ve teknisyenler de ziyaret edebilecek.

Yurt İçi ve Yurt Dışında Etkin Tanıtım


VYG, Dental İstanbul 2011 için yurtiçi ve yurtdışı tanıtımı için kapsamlı bir eylem planı hazırladı. Yurtiçi tanıtım faaliyetleri çerçevesinde yapılacak çalışmalar şunlar: Vestiyer Yayın Grubu dergilerinde bir yıl boyunca ilan ve haber çalışmaları. VYG bünyesinde 10 yıllardır oluşturulmuş 10 bin adetin üzerinde e-mail ve cep telefonlarına tanıtım mesajları, VYG bünyesinde kurulmuş olan internet sitelerinde banner ve haberlerle duyuru, çeşitli dergilerde barter anlaşmasıyla ilan yayını, TDB Dergisi'nde ilan yayını ve diş hekimliği gruplarına ve VYG kendi bünyesinde oluşturulan ve kayıtlı sayısı 10 bine yaklaşan facebook kullanıcısına mesaj yayını.

VESTA, Yardımcı Personelleri Kongreye Davet Ediyor

Diş hekimliği sektörünün olmazsa olmazlarından yardımcı personeller için VESTA - Vestiyer Akademi, 13-14 Ekim’de gerçekleştirilecek Dental İstanbul Kongresi kapsamında “3. Asisdent Ağız - Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu” düzenleyecek. İstanbul Grand Cevahir Otel’de organize edilecek sempozyumda, konularında uzman isimler, içeriğini zengin konuların oluşturduğu çeşitli sunumlar yapacak.

Ağız ve diş sağlığı yardımcı personellerine yönelik yaklaşık 30 kez temel eğitim, 5 implantoloji eğitimi ve birer ortho ve ergonomi eğitimleri düzenleyen VESTA, hekim yardımcılarını üçüncü kez sempozyumda buluşturuyor. Diş hekimliği kliniğinin ayrılmaz bir parçası olan hekim yardımcılarının bilgi, birikim ve meslek bilinci açısından daha üst seviyelere taşınması ve günlük iş yaşamlarını kolaylaştıracak pratik bilgilerin verilmesi amacıyla organize edilen eğitim sempozyumunun çok titiz bir çalışma sonucunda hazırlanan konularını şu başlıklar oluşturuyor: Çapraz enfeksiyonda klinik yardımcı personelin kilit rolü; tarihten günümüze diş hekimi yardımcısının artan önemi; radyolojik uygulamalar, günlük hayatımıza etkileri ve hamilelik; diş hekimi yardımcılığının yasallaşma süreci; klinik malzeme alımı, stoklanması ve yönetimi.

Yüksek katılım beklenen kongrenin ikinci gününde, yani 14 Ekim’de gerçekleştirilecek sempozyumda sunum yapacak değerli bilim adamlarının isimleri ise şöyle: Dt. Mustafa Bekerecioğlu, Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, Prof. Dr. Gürhan Çağlayan, Prof. Dr. İlter Uzel, Prof. Dr. Şükrü Şirin ve Dt. Sertaç Kızılkaya.

Bunun yanı sıra kongrede yine aynı gün, diş hekimi yardımcılarına yönelik “İmplantoloji ve Cerrahi Operasyonlar Öncesinde Kliniğin ve Hastanın Hazırlanması” başlığı altında eğitim semineri de düzenlenecek. 25 kişinin katılımıyla kontenjanı sınırlandırılan semineri VESTA Eğitim Koordinatörü Dt. Mustafa Bekerecioğlu verecek. İmplantoloji cerrahi alanında çalışan veya çalışmak isteyen yardımcı personellere yönelik düzenlenen eğitim seminerinde konuya ilişkin terminoloji (dental implant terminolojisi, cerrahi terimler), cihazlar ve aletler (implant seti, cerrahi aletler, fizyodispenser ve başlıklar, piezzo cerrahi), sterilizasyon ve dezenfeksiyon, el yıkama, asepsi, antisepsi, hastanın operasyona hazırlanması gibi birçok başlık ele alınacak.

Bügüne kadar Adana, Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Kıbrıs gibi çeşitli yerlerde yardımcı personellere yönelik çok sayıda eğitim düzenleyen VESTA, hekim yardımcılarını bu büyük organizasyona davet ediyor.





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.