Dentiss Logo

Dental İstanbul ’08

Dental İstanbul 2008 zengin içeriğiyle dental sektörü kucaklamaya hazırlanıyor. Her yıl onlarca dental kongrenin yapıldığı Türkiye’de, bir ilki gerçekleştirerek beş günlük bir organizasyonu başarıyla tamamlayan Vestiyer Yayın Grubu, 2008 yılında da yine bir ilke imza atarak dört farklı organizasyonu tek çatı altında topluyor.
24.03.2008       12.19.07

Dental İstanbul 2008 zengin içeriğiyle dental sektörü kucaklamaya hazırlanıyor. Her yıl onlarca dental kongrenin yapıldığı Türkiye’de, bir ilki gerçekleştirerek beş günlük bir organizasyonu başarıyla tamamlayan Vestiyer Yayın Grubu, 2008 yılında da yine bir ilke imza atarak dört farklı organizasyonu tek çatı altında topluyor.

 

Geçen yıl Dişhekimliği Öğrenci Sempozyumu, Dental Labor Günleri ve DDBK ile birlikte çeşitli kurs ve seminerleri Dental İstanbul çatısı altında birleştiren Vestiyer Yayın Grubu, bu yıl katılımcıların da önerisi doğrultusunda, tek salon yerine birçok salonu birlikte kullanarak organizasyonu 3 güne indirdi. Ancak içerik, Dental İstanbul 2007’den daha dolu olacak.

  İstanbul’u dünyanın önemli dental kongrelerinin yapıldığı şehirler arasına sokma hedefiyle yoluna devam eden Vestiyer Yayın Grubu, Dental İstanbul 2008 kapsamında iki uluslar arası kongre, iki sempozyum, bir fuar, pek çok kurs ve semineri birlikte düzenliyor.

 

Geçen yıl olduğu gibi yine Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde 28-30 Kasım 2008 tarihlerinde düzenlenecek olan Dental İstanbul 2008,  Dental Tribune International (DTI), Das Dental Labor (VNM) ve Finlayson Media Communications (FMC) gibi uluslararası dental yayın kuruluşları tarafından da destekleniyor.

 

Dişhekimlerini 7. kez, diş teknisyenlerini 3. kez buluşturuyor

 

Dental İstanbul 2008 kapsamında bu yıl 7. kez düzenlenecek olan Türk Dişhekimliği Dergisi Uluslararası Bilimsel Kongresi (DDBK), 28-30 Kasım 2008 tarihlerinde yapılacak. Bu yıl 650 katılımcının beklendiği kongrenin başkanlığını İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A.Bülent Katiboğlu yapıyor. Bilimsel programında son yılların güncel konularının yer alacağı kongrenin paradental programında da katılımcıları yeni sürprizler bekliyor.

 

Dental İstanbul 2008’de üçüncü kez organize edilen Dental Labor Günleri ise, 28-29 Kasım 2008 tarihlerinde yapılacak. Bu yıl 450 katılımcının beklendiği Dental Labor Günleri’nin kongre başkanlığını daha önce olduğu gibi Dr. Uğur Ergin üstlendi.

 

"Dental İstanbul" etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan "Dental Labor Günleri Diş Teknisyenliği Kongresi", bilgisini tazelemek ve birikimlerine bir şeyler daha eklemek isteyen diş teknisyenlerini üçüncü kez buluşturmaya hazırlanıyor. Dental Labor Günleri, Almanya merkezli yayın yapan ve dünyada diş teknisyenliğinin okulu sayılan "Das Dental Labor" tarafından da destekleniyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kongre kapsamında çeşitli kurslar düzenlenecek

 

Öğrenci Sempozyumu ve Yardımcı Personel Sempozyumu

 

İkinci kez dişhekimliği öğrencilerini bir araya getirecek olan Dişhekimliği Öğrenci Sempozyumu (DÖS), 29 Kasım Cumartesi, ilk kez düzenlenecek olan Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu ise 30 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Özellikle 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri için sunumların bünyesinde barındıran Öğrenci Sempozyumu, mezuniyet sonrası hayata hazırlık noktasında genç dişhekimi adaylarına katkı yapmayı hedefliyor. Vestiyer Yayın Grubu'nun bir meslek dalı olarak ele aldığı ve kendileri için eğitimler düzenlediği "dişhekimi yardımcı personelleri", bundan böyle Yardımcı Personel Sempozyumu'nda buluşacak.

Dental İstanbul kapsamında birincisi gerçekleştirilecek olan Yardımcı Personel Sempozyumu'nda, dişhekimi yardımcılarının ihtiyacı olan konular, yetkin bilimadamları tarafından sunulacak. Tek gün olarak tasarlanan sempozyumda, dişhekimi asistanları hem bir araya gelerek bir meslek grubu oluşturmanın keyfini yaşayacaklar, hem de kendileri için hazırlanmış sunumları izleyerek mesleki anlamda ciddi ilerlmeler kaydedecekler. Toplam beş oturum halinde yapılacak olan etkinlikte ilk ve son oturumlar, Oditoryum’da dişhekimleri ve yardımcı personellerin birlikte katılımıyla gerçekleştirilecek.

Yardımcı Personel Sempozyumu’nun şu konular işlenecek:

”Dört elle dişhekimliği (Four handed dentistry)”, “Sterilizasyon/Dezenfeksiyon”, “Bir meslek dalı olarak dental asistanlık”, “Dünyada dental asistanlık”, “Stres yönetimi”.
Sempozyum sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Dişhekimliği Öğrenci Sempozyumu’na 250 katılımcı beklenirken, Ağız Diş Sağlığı Yardımcı Personel Sempozyumu’na ise 200 katılımcının iştirak etmesi hedefleniyor.

 

Dental İstanbul Fuarı’na (DİF) üç bin kişi bekleniyor

 

Dental İstanbul 2007’de yurt içi ve yurt dışından 2500 kişinin ziyaret ettiği Dental İstanbul Dişhekimliği ve Diş Teknisyenliği Fuarı (DİF)’i, 2008’de 3000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Dental İstanbul kapsamında düzenlenen bütün etkinliklere eş zamanlı olarak düzenlenecek olan fuarda, yerli ve yabancı katılımcı firmalar, yurt içinden ve dışından gelen ziyaretçilere ürün ve hizmetlerini sergileyebilecekler.  Fuar alanın gezilmesi için ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilemeyecek. Hem katılımcı firmalar aracılığıyla hem de Vestiyer Yayın Grubu dergileri ile ücretsiz davetiyeler dağıtılacak.  

 

Vestiyer Akademi’den kapsamlı eğitimler

 

Düzenlediği başarılı kurs ve seminerlerle adını duyuran Vestiyer Akademi, Dental İstanbul 2008 kapsamında yine pek çok uygulamalı kurs ve seminerle dişhekimlerinin hizmetinde olacak. Dental İstanbul boyunca, dişhekimliği veya diş teknisyenliğinin farklı konuları üzerine yarım veya tam günlük uygulamalı kurslar düzenlenecek. Eğitimler sayesinde dişhekimleri ve teknisyenler bilgilerini güncelleyerek kendilerini daha da geliştirme şansı yakalayabilecek.   

 

Gelişmeler anında internet ortamından izlenebilecek

 

Dental İstanbul Kongresi ile ilgili gelişmeler, www.dentalistanbul.com adresinde güncel olarak duyurulacak. Ayrıca dental sektördeki gelişmelerin yanı sıra, Dental İstanbul etkinliklerine dair güncel haberler, Türkiye’nin düzenli güncellenen, aktüel dişhekimliği portalı www.dentiss.com internet adresinden de takip edilebilir. Vestiyer Yayın Grubu hakkında bilgi için ise www.vestiyer.com.tr ziyaret edilebilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.