Dentiss Logo

AÇBİD 7. Kongresi’ni Düzenliyor

Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği, uluslararası arenada her yıl gerçekleştirdiği kongrelerden 7’ncisini 29 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında, Antalya Cornelia Diamond Kongre Merkezi'nde düzenleyecek.
11.01.2013       15.49.21
2006 yılında Prof. Dr. Reha Kişnişci başkanlığında kurulan Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD), uluslararası arenada her yıl gerçekleştirdiği kongrelerden 7’ncisini 29 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında düzenleyecek. Antalya Cornelia Diamond Kongre Merkezi’nde organize edilecek kongrenin ana başlıkları şu konulardan oluşacak: dentoalveolar cerrahi, oral ve maksillofasiyal implantoloji, ortognatik cerrahi ve distrakyion osteogenezisi, temporomandibuler eklem cerrahisi, patoloji ve maksillofasiyal rekonstrüksiyon, maksillofasiyal travma, navigasyon, dudak - damak yarıkları ve kranyofasiyal anomaliler.

Kuruluşundan itibaren devamlı olarak kurs, kongre ve sempozyumlar düzenleyen AÇBİD, kongresinde 3 boyutlu sunumlara, kurslara ve canlı cerrahi uygulamalara yer verecek. Dernek Başkanı Prof. Dr. Selçuk Basa, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: “Geçtiğimiz Mayıs ayındaki 6. Uluslararası Kongremizi 20 ülkeden alanında dünyaca tanınmış 39 davetli konuşmacı ve 500’e yakın yerli ve yabancı katılımcı ile gerçekleştirdik. 76 sözel, 186 poster bildirisi, 7 lunch and learn oturumu ve ikisi hands-on olmak üzere 3 kursun yer almış olduğu toplantımız üst düzeyde bir bilimsel başarı yakalarken, sosyal aktivitelerin zenginliği de meslektaşlarımızın güzel bir kongre geçirmelerini sağlamıştır. Derneğimiz, hem uzman meslektaşlarımızın bilgilerini tazelemelerine ve deneyimlerini paylaşmalarına fırsat vermekte hem de genç çene cerrahı adaylarının bilgi ve görgülerini artırmalarına olanak sağlamaktadır. Kongremizin bu yıl yine Cornelia Diamond Otel’de, 29 Mayıs’ta başlayacağını duyurmak istiyorum. Yine 3D sunumlar, kurslar ve canlı cerrahi uygulamaları ile meslektaşlarımızı dopdolu bir program bekliyor.”

Resmi dili İngilizce olan kongrede sunumlar esnasında Türkçe’ye simultane tercüme yapılacak. Ayrıca katılımcı hekimler program sonunda katılım sertifikalarını alabilecek.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.