Dentiss Logo

4. Yardımcı Personel Eğitimi Semineri yoğun katılımıyla dikkat çekti

Vestiyer Akademi’nin dişhekimliği yardımcı personeline yönelik düzenlediği eğitim seminerlerine ilgi her seferinde biraz daha artıyor. Daha önce üç eğitimi başarıyla düzenleyen akademi, dördüncü seminerini 15-16 Mart 2008 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’deki Divan City Otel’inde gerçekleştirdi. İki tam gün olarak yapılan ve Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu’nun verdiği seminere 34 kişi katıldı.
24.03.2008       14.01.00

Vestiyer Akademi’nin dişhekimliği yardımcı personeline yönelik düzenlediği eğitim seminerlerine ilgi her seferinde biraz daha artıyor. Daha önce üç eğitimi başarıyla düzenleyen akademi, dördüncü seminerini 15-16 Mart 2008 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’deki Divan City Otel’inde gerçekleştirdi. İki tam gün olarak yapılan ve Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu’nun verdiği seminere 34 kişi katıldı. Şu ana kadar gerçekleştirilen seminerler içinde en fazla katılımın sağlandığı etkinlikte  dişhekimliğinin tarihi ve uzmanlık alanları, dişhekimliğinde kullanılan terimler, kullanılan temel alet, cihaz ve sarf malzemeleri, muayenehane veya klinikte kullanılan alet ve cihazların temizliği ve korunması, hastanın karşılanması ve kayıt altına alınması, tedavi sırasında dikkat edilmesi gerekli noktalar, sterilizasyon metodları, hekim-hasta senkronize çalışması, anestezi, ilkyardım, ofis yönetimi anlatıldı. 34 kişilik katılımın seminerlerin amacına ulaşmaya başladığını göstermesi bakımından önemli olduğunu dile getiren Mustafa Bekerecioğlu, “Seminerlerde katılımcılarımızın önemli bir meslek grubuna ait olduklarını vurgulamaya çalışıyoruz” dedi. 4. Yardımcı Personel Eğitimi Semineri katılımcılarından bazıları eğitimle ilgili şunları söylediler:

 

Selçuk Ata

Seminere İstanbul 4. Levent’ten katılıyorum. Diş teknisyeniyim, fakat aynı zamanda dişhekimi olan babamın yanında yardımcı personel olarak görev yapıyorum. Babamın yönlendirmesiyle seminere geliyorum. Bu tarz eğitimleri çok önemli buluyorum. Burada aldığımız eğitim ve bunun belgelendirilmesiyle yardımcı personelliğin önemli bir meslek dalı haline gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca buradaki tek erkek katılımcı benim Tabii ki bu durum bende biraz garip bir duygu yaratıyor. 

 

Elif Tayfun Özdil

Kocaeli’nde Dişhekimi Hasan Acar’ın muayenehanesinde çalışıyorum. Vestiyer Yayın Grubu’nun dergileri sayesinde seminerden haberimiz oldu. Buranın bana çok büyük katkı sağladığına inanıyorum. Özellikle sterilizasyon konularında önemli bilgiler edindim. Elimden geldiğince arkadaşlarımı böyle bir eğitime katılmaları konusunda yönlendirmeyi düşünüyorum. Dişhekimlerinin de yanlarında çalıştırdıkları yardımcı personellerini bu seminere göndermelerini öneriyorum. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür etmek isterim.

 

Mehpare Baylan

Yanlarında çalıştığım dişhekimleri aracılığıyla Yardımcı Personel Eğitimi Semineri’ne katılıyorum. İki günlük bu eğitimde çok güzel şeyler öğrendiğimi söylemek isterim. Bilmediğim bir sürü konu varmış. Özellikle de sterilizasyon konusunda bazı eksikliklerim olduğunu fark ettim. Artık bu konuya biraz daha fazla yoğunlaşmak istiyorum.

 

Zeliha Bozacı

Kastamonu’dan geliyorum. 11 yıllık yardımcı personelim, dolayısıyla anlatılan konuların büyük bölümünü bir şekilde biliyordum. Ancak sterilizasyon konusunda daha da bilgilendim.

Bundan sonraki dönemde seminerlere katılmayı hedefliyorum. Önümüzdeki Kasım ayında yapılacak Dental İstanbul Kongresi bünyesindeki Yardımcı Personel Sempozyumu’na katılacağım.

 

Duygu Varol

Yanlarında çalıştığım hekimlerimizin katkılarıyla buradayım. Eğitim gayet başarılı ve keyifli bir ortamda geçiyor. Sterilizasyon ve yardımcı personellerin dişhekimliğindeki yeri gibi konuların meslek yaşamıma önemli katkıları olacak.

 

Saime Özdemir

Eğitime Üsküdar’dan geliyorum. Katıldığım için çok mutluyum. Mustafa Hocam konusuna hakim birisi. Birçok konu başlığında önemli noktalara parmak bastı. Ancak sterilizasyon konusu biraz daha öne çıkıyor. Yarın çalıştığım muayenehaneye gittiğimde her şeyin daha farklı olacağına inanıyorum.

 

Elif Hayta

Hekimime gelen dişhekimliği dergilerini çok dikkatli şekilde okuyorum. Özellikle de beni ilgilendiren konuları takip etmeye çalışıyorum. Yardımcı Personel Eğitimi Semineri’nin yapılacağını görünce hemen aradım ve kaydımı yaptırdım. Yaklaşık 2.5 yıldır bu işi yapıyorum. Burada aslında bildiğimiz şeyleri görüyoruz. Özellikle hangi işlemi nerede yapmamız bakımından yol gösterici olduğunu belirtebilirim. Mesleğimi çok seviyorum. Biraz dikkat ve sabır gerektiriyor. Bunlara dikkat edildiği takdirde yardımcı personellik herkes tarafından rahatlıkla yapılabilir.

 

Sevgi Gökmen

Mecidiyeköy’deki bir diş kliniğinde çalışıyorum. Hekimimin isteği doğrultusunda seminere kaydımı yaptırdım. Mustafa Bey’e böyle bir eğitimi hazırladığı için teşekkür ediyorum. Son derece yararlı ve güzel bir havada geçiyor. Sterilizasyon ilgimi çeken alanlardan biriydi. Zaten eğitimim içeriğinde bu konunun yer aldığını gördüğümde katılma isteğim daha da artmıştı.

 

Pınar İnce

Erzincan’da yaşıyorum. Dişhekimliği Dergisi’nde seminerin tanıtımlarını okudum. Zaten hekimim de benzer eğitimlere çok önem veren biri. Hemen katılmamı istedi. Mesleğimde 11. yılımı doldurdum. İki günde işlediğimiz konu başlıklarını aslında meslek yaşamımız içinde yapıyoruz. Fakat daha bilinçli hareket etmemiz gerektiğini kavradık. Bu açıdan çok faydalı geçiyor. Memleketime döndüğümde meslektaşlarımla bu seminere katılmaları konusunda konuşacağım.    

 

Hande Çelenk

Manisa’dan geliyorum, yaklaşık 15 aydır yardımcı personellik yapıyorum. Eğitimler gayet bilgilendirici geçiyor. Bildiklerimizi tekrar ederek daha bilinçli çalışabileceğimizi düşünüyorum. Eğer yeniden yapılırsa önümüzdeki dönemde de benzer organizasyonlara katılmak isterim. Mustafa Bekerecioğlu çok iyi bir eğitmen. Konuları en ince ayrıntısına kadar işliyor. Böylece eğitim amacına ulaşmış oluyor.

 

Merve Bal

Etiler’de çalışıyorum, 2.5 yıllık yardımcı personelim. Eğitimin yararlı geçtiği kanaatindeyim. Burada gördüğümüz bütün konuların çalışmalarımıza olumlu yansıyacağı fikrindeyim. 

 

 

Gönül Özalp

Yardımcı Personel Eğitimi Semineri’ne Bolu’dan katılıyorum. Seminerin yapılacağını abonesi olduğumuz Dişhekimliği Dergisi’nde görmüştük. Hekimimin tavsiyesiyle katılmaya karar verdim. Çok da memnunum. Bu vesileyle Mustafa Bey’e teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Özellikle kendisinin sterilizasyon konusuna önem vermesi çok hoşuma gitti. Bundan sonraki meslek yaşantımda bu konuya daha fazla önemseyeceğim.

 

Serpil Erol

Burada çok güzel bir eğitim yapılıyor. Bildiklerimizin doğru ve yanlış olanlarını daha iyi ayırt edebiliyoruz. Sanıyorum bu grup öncekilere göre daha kalabalıkmış. Bu tablo, böyle bir eğitime ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Meslektaşlarıma hiç olmazsa kendi olanaklarıyla da olsa seminere katılmalarını tavsiye ediyorum. Dişhekimleri için ne kadar önemli olduğumuzu daha iyi anladığımı düşünüyorum.

 

Naciye Koçoğlu  

Yanında çalıştığım dişhekimimin yönlendirmesiyle seminere katılıyorum. Kendisi araştırmacı biri olarak bu konularla ilgilenir. Onun sayesinde seminere geldim. Aletlerin sterilizasyonu, hastalıkların bulaşmasının önlenmesi gibi konuların bana çok şeyler kattığını belirtebilirim.

 

Nilgün Murtazalar

Eğitimin yapılacağını dergilerdeki haber ve ilanlardan öğrendik. Hekimimle konuştuk ve katılmama karar verdik. Bence her yardımcı personelin bu eğitimi alması gerekiyor. Bize meslek hayatımızda gerekli olan bilgileri ayrıntılı biçimde öğreniyoruz. Umarım devamı gelir. Diğer arkadaşlarımın belirttiği gibi sterilizasyonun öne çıktığı söyleyebilirim. Ama diğer konu başlıklarının da yardımcı personeller açısından gerekli olduğuna inanıyorum.

 

Gülhan Ünsal

Ulus’ta Prof. Dr. Nazan Küçükkeleş ve Sabri Küçükkeleş’in muayenehanesinde çalışıyorum. Gerçekten çok iyi bir seminer gerçekleşiyor. Uzun yıllardır bu meslekteyim. Dolayısıyla genel hatlarıyla burada anlatılan birçok şeyi biliyorum. Birkaç eksiğim vardı, eğitimde bunu tamamlama fırsatım oldu.

 

Ayşen Uyanık

Dişhekimliği Dergisi’ni severek okuyan biriyim. Dergide seminerin gerçekleştirileceğini okuyunca hemen harekete geçtim ve kaydımı yaptırdım. Altı yıldır yardımcı personellik yapıyorum, aslında emekli bir anaokulu öğretmeniyim. Geride bıraktığım yıllarda öğrendiklerimi bir belgeyle sunmak istiyordum. Seminer buna vesile oldu, bu sebeple çok mutluyum. Çok şey bildiğimi düşünüyordum ama burada eksiklerim olduğunu anladım. Bundan sonra bunları tamamlamaya çalışıp Kasım ayındaki sempozyumunuza daha hazırlıklı geleceğim. Burada gayet eğlenceli bir ortamda eğitim görüyoruz.

 

Çiğdem Yeşildağ

Kemerburgaz’dan seminere katılıyorum. Abonesi olduğumuz Dişhekimliği Dergisi’nden haberimiz oldu. Hekimim seminere gidip gidemeyeceğimi sorduğunda katılmak istediğimi söyledim. İki yıldır yardımcı personel olarak çalışıyorum. Seminer keyifli, sıcak bir atmosferde yapılıyor. Konular sıkıcı değil, aksine öğretici.

 

Sevda Koç

Lüleburgaz’dan geliyorum, üç ay önce yardımcı personelliğe başladım. Hekimlerim buraya katılmamı istediler. Bana böyle bir olanağı sundukları için kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Seminerde daha çok bilgilendim. Bunun yanında yeni olmama rağmen mesleğimizin ne kadar önemli olduğunu görmüş oldum. Benim gibi mesleğe yeni başlayanların bu kurslara katılmalarını öneriyorum. Kendilerine güvensinler.

 

Şeyma Kara

Dr. Uğur ve Seyhan Ergin’in muayenehanesinde yaklaşık bir aydır çalışıyorum. Burada bulunduğum için memnunum. Sterilizasyon ve dezenfeksiyon konularında çok önemli şeyler öğrendim.

 

Öznur Üzüm

Eğitim için Amasya’dan geldim. Dergileri karıştırırken seminerin ilanı gözüme çarptı. Kendi isteğimle katılmak istedim. Mustafa Bey özellikle sterilizasyon ve dezenfeksiyon konularına önem veriyor. Daha önceden görmediğim aletleri burada tanıma olanağım oldu. Röntgen konuları benim açımdan çok olumluydu. Dolu dolu iki gün geçiriyoruz. Ayrıca yemekler de çok güzel. Buradan kilo alarak ayrılacağım.

 

Sevcihan Kaşıkoğlu

Çorlu’da yaşıyorum. Uzun süredir böyle bir seminere katılmayı düşünüyordum. Bildiğimiz konulardaki eksikliklerimizi tamamladığı için iki günün sonunda eğitimden mutlu bir şekilde ayrılacağım.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.