Dentiss Logo

1. Kur İmplant Eğitimi’nin ikincisi İstanbul’da yapıldı

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimleri dişhekimlerinin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Eğitimlerin ikincisi 9-13 Nisan 2008 tarihlerinde İstanbul Divan City Oteli’nde 18 dişhekiminin katılımıyla gerçekleştirildi.  Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu’nun yönettiği seminerin son gününe katılan Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, temel implantoloji konusunda hekimleri bilgilendirdi.
17.04.2008       11.43.10

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimleri dişhekimlerinin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Eğitimlerin ikincisi 9-13 Nisan 2008 tarihlerinde İstanbul Divan City Oteli’nde 18 dişhekiminin katılımıyla gerçekleştirildi.  Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu’nun yönettiği seminerin son gününe katılan Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, temel implantoloji konusunda hekimleri bilgilendirdi.

 

İlk üç gün a’dan z’ye teorik ve pratik bilgilerin olgularla birlikte sunulması şeklinde başlayan eğitimin son iki gününde ise hekimler modeller üzerinde implant cerrahi pratik uygulaması ve her endikasyona uygun protetik pratik uygulama yaptılar. Oldukça keyifli ve sıcak bir ortamda yapılan seminerin ardından katılımcılar, belirli aralıklarla yapılacak olan vaka tartışma toplantılarına katılarak vakalarını eğitimcilerle tartışma ve değerlendirme fırsatı bulabilecekler.

 

Seminerde temel implant eğitimi adına fevkalade yoğun bilgiler verilmesinin ve bunun da beş güne yayılmasının birçok bilginin yerli yerine oturmasını sağladığını dile getiren Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, ilk üç günde verilen teorik-pratik sunumlarda vaka zenginliği bulunduğunu, hekimlerle birebir yaptığı görüşmelerde olası eksikleri tamamlamaya çalıştıklarını belirtti.

  1.Kur İmplant Eğitimlerinde iki grubun tamamlandığını belirten Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, dişhekimlerinin seminerlere beklenenin üzerinde ilgi gösterdiklerini ifade etti. Katılımcıların eğitimlerden memnun ayrıldıklarını söyleyen Katiboğlu, “Gerçekten amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Katılımcılarımız arasında birkaç yıldır implant vakalarını bekleten dişhekimleri var. Bu arkadaşlar eğitimler sonucunda vakalarını yapabilecek seviyeye ulaştıklarını bilerek muayenehanelerine dönüyorlar. Bu durum bizler için çok önemli” şeklinde konuştu. Seminerlere yıllardır implanta başlamayı düşünüp de bunu bir türlü gerçekleştiremeyen dişhekimlerinin ilgi gösterdiğinin altını çizen Katiboğlu sözlerine şöyle devam etti:

 

“Katılımcılarımız genellikle implant tedavisinin yapılmadığı ya da çok az yapılan bölgelerde çalışıyorlar. Bu sebeple bir adım öne çıkmak istiyorlar. Bunu gayet mantıklı buluyorum. Eğitimlerin bitiminde de istedikleri sonuca ulaştıklarını gözlemliyorum. Hepsi muayenehanelerine döndüklerinde vakalarına başlayacaklardır.

Biliyorsunuz eğitimlere katılanlarla iletişimimizi sürdürebilmek için bir mail grubu oluşturduk. 20 Mayıs 2008 tarihinde ilk vaka toplantımızı gerçekleştireceğiz. Hem eğitimlerimize katılanlar hem de diğer dişhekimleri bu toplantıya katılacaklar. Özellikle kursiyerlerimiz açısından bu toplantının olguları tartışmak açısından iyi bir deneyim olacağını düşünüyorum”.

 

Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, 1. Kur 3. Grup İmplant Eğitimi’nin 7-11 Mayıs, dördüncü grup seminerinin ise 25-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacağını hatırlatarak sözlerini tamamladı.

 

Akademisyenlerle dişhekimlerinin bir araya gelip bu tarz toplantılar yaparak sorunlarını paylaşmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ender Kazazoğlu ise, “Böyle oluşumlara gerçekten ihtiyaç var. Ben temel implantolojide protetik yapılar, yaşanan bazı sorunlar ve implantın mekanizması hakkında bilgiler verdim. Katılımcıların anlattıklarımızdan ne kadar faydalandıklarını önümüzdeki günlerde göreceğiz..Ancak arkadaşların hepsinin ilgisi üst seviyedeydi. Bu da pozitif bir atmosfer yarattı” dedi.

1. Kur 2. Grup İmplant Eğitimi sırasında dişhekimleri implant sistemleri üzerinde uygulama yaptılar. Bir görüntüleme merkezi ise, üç boyutlu volümetrik tomografinin implant çalışmalarındaki planlamaları ve volümetrik tomografinin dişhekimlerine sunduğu avantajları anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

 

Katılımcı dişhekimlerinden bazıları 1. Kur 2. Grup İmplant Eğitimi ile ilgili şunları söyledi:

 

Mehmet Keçelioğlu

Seminere Kuşadası’ndan katılıyorum. Estetik & İmplant Dergisi abonesiyim. İmplant eğitimiyle ilgili ilanları okumuştum. Ayrıca dentiss.com’da da eğitimle ilgili bilgilere ulaştım. Eğitim çok güzel geçiyor. Bülent Hocam titiz bir şekilde en ufak detaylarına kadar her şeyi anlattı. Ayrıca bir e-mail grubu oluşturulacak. İlerleyen dönemlerde yapacağımız vakalarımızı tartışabileceğiz. Böyle bir iletişimin varlığı bizler için çok yararlı olacak. Şu ana kadar implant yapmamıştım. Ama yapan birçok arkadaşım var. Birçok operasyonu da seyretmiştim. Umarım bundan sonra implant yapmaya başlayacağım.   

 

Neriman Gülcügil

Eğitime İstanbul Kaynarca’dan geliyorum. Vestiyer Yayın Grubu dergilerine aboneyim. Ayrıca telefonla da eğitimin gerçekleştirileceği haber verilmişti. Seminerin süresi gayet güzel ve uygun. Teorik bilgilerin üzerine pratik uygulama yapıyoruz.  İmplantolojiye yeni başlayan bir dişhekimiyim. Birkaç seminere de katılmıştım. Buranın diğerlerinden en büyük farkı sürenin beş güne yayılması ve öğrenilenlerin pekiştirilmesi olarak öne çıkıyor. Bundan sonra implantla ilgili çalışmalarımı daha da yoğunlaştıracağım.

 

Selçuk Yürekli

Ataköy’den geliyorum. Eğitimin yapılacağını Dişhekimi Firuzan Çemberci söyledi. Zaten implant yapıyordum. Anlatılan implant sistemini tanımış oldum. Genel olarak memnunum.   

 

Firuzan Çemberci

İmplant eğitimine İstanbul Fatih’ten katılıyorum. Çok faydalı bir eğitim olduğunu söylemek istiyorum. Burada bulunduğum için çok memnunum. İlk fırsatta implant yapmayı düşünüyorum. İmplantolojiyle ilgili bazı seminerlere katılmıştım. Fakat bu eğitim onlardan çok ileride. Teorik bilgi bakımından oldukça doyurucu. Öğrendiklerimizin sık aralıklarla tekrar edilmesi bazı bilgilerin havada kalmasını engelliyor. 

 

Osman Genç

Zeytinburnu’nda muayenehanem var. Abonesi olduğum dergi aracılığıyla eğitimin yapılacağını öğrendim. İmplantolojiyle ilgili seminerlerden yeterli bilgiyi alamayacağımı düşünüyordum. Katılan arkadaşlar da bu düşüncemi haklı çıkaran ifadelerde bulunmuşlardı. Hem Bülent Katiboğlu ve Ender Kazazoğlu gibi önemli akademisyenlerin semineri yönetiyor olması hem de farklı bir platforma oturması buraya katılmamda başrol oynadı. Önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Ayrıca kulüp havasında yapılmasını gerçekten çok olumlu buluyorum. Uzun bir zamana yayılması herhangi bir şeyin eksik kalmasını engelliyor. Keşke daha da uzun sürseydi. İmplantoloji ilgilendiğim bir alandı. Pek çok vakayı takip ediyordum. Ancak bilgi, uygulama ve görme anlamında bazı şeylerin yerli yerine oturmasını bekliyordum. Bu eğitimle birlikte herhangi bir eksikliğimin kalmadığını düşünüyorum. Ayrıca Bülent Bey ile iletişimimiz devam edecek. Bunun bizlere olumlu yansıyacağına inanıyorum. Artık implant yapmaya başlamayı düşünüyorum.    

 

Özgür Özen Koç

Antalya’dan geliyorum. Beş yıllık dişhekimiyim.  Birçok arkadaşım gibi ben de Vestiyer Yayıncılık’ın abonesi olduğum dergilerinden implant eğitiminin yapılacağını okudum. İlgimi çekti ve kaydımı yaptırdım. Hastalarımın implant konusunda çok büyük talepleri oluyordu. Önerdiğimiz zaman kabul ediyorlardı. Kliniğimde cerrahımız implant yapıyordu ama artık kendimin de bunu yapmam gerektiğini düşünüyordum. Ayrıca Prof. Dr. Bülent Katiboğlu gibi tanınmış bir ismin eğitimi vermesi karar vermemde etkili oldu. Seminer benim açımdan çok olumlu geçiyor. Kliniğime döndüğümde kendimden emin şekilde implant yapacağımı düşünüyorum. İmplant yapmak isteyen fakat kendilerine güvenemeyen meslektaşlarımın bu seminere katılmalarını rahatlıkla tavsiye ederim.

 

Hediye Çalışkan Şahin

İnternette implantoloji kurslarıyla ilgili arama yaparken bu seminere rastladım. İlgimi çekti. Aslında daha önce de bir implant eğitimine katılmak istedim. Kısa süreli oluşları ya da yurtdışındakilerin çok pahalı olması sebebiyle tercih etmemiştim. Muayenehanemizde cerrah arkadaşımızla birlikte implant yapıyordum. Ancak kafamda bir sürü şey tam olarak oturmamıştı. Bu eğitimin sonunda nerede neyi kullanmam gerektiğini, dikkat etmek zorunda olduğum noktaları çok iyi bir şekilde öğrendim. Bundan sonraki dönemde tek başına implant yapacağım. Hazır bir vakam var. Bülent Hocamız da bize büyük destek verecek. Bu vesileyle kendisine de bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Ebru Yanmaz

Çorum’da yaşıyorum. Mesleğimin başında bulunuyorum, geçen yaz mezun oldum. İmplantla ilgili bazı kurslara gitmiştim. Bu kurslarda buradaki kadar uygulama yapmamıştık. Sadece teorik bilgiler verilmişti. Tabii ki süresi de kısıtlıydı. Bu seminerden öğrendiklerimle implanta başlayacağım. Zaten implant yaptırmak isteyen hastalarım da vardı.

 

 

Refik Akıncı

İmplantolojiyle uzun süredir ilgileniyordum. Bu konuda da bazı bilgilerim vardı. Uzun sürmesi sayesinde daha geniş bilgi edinebileceğimi düşündüğümden katılmayı uygun buldum. Aslında burada bulunan dişhekimi arkadaşlarımın hepsi bir şekilde implant hakkında fikir sahibiler. Birebir iletişimin kurulabilmesi, sorularımızın cevaplarını anında alabiliyor olmamız kafamızda herhangi bir soru işaretinin kalmasını engelliyor. Burada aldığım bilgilerle implanta başlayabileceğim düşüncesindeyim ve başlayacağım. Dişhekimliği hızla gelişme gösteren bir alan. Dolayısıyla hekimlerin buna ayak uydurmaları gerekiyor. Böyle seminerler de kendilerini geliştirmek isteyen meslektaşlarımıza önemli katkılarda bulunuyor.

 

Mustafa Tuncer  

Burdur’dan katılıyorum. Daha önce de implantoloji kurslarına katılmıştım, fakat en güzelinin bu olduğunu belirtmek istiyorum. Uzun sürmesi, herkesle birebir ilgilenilmesi, önümüzdeki dönemde vakalarımızı hocalarla paylaşacak olmamız bence çok önemli. Ayrıca burada çok iyi vakit geçiriyoruz. Benim için çok yararlı geçti.

 

 

Seher Gültepe (Implant Sistemi Satış Müdürü)

İmplant seminerinin beş güne yayılması sayesinde dişhekimleri sistemi daha yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Bizler de eğitim boyunca onlarla beraber çalıştık. Teorik olarak doyurucu bilgiler verildi. Son iki günde de uygulama yapıldı. Bu hem hekimler hem de bizler açısından son derece olumlu oldu. Beş kişilik satış ekibi olarak eğitimler sırasında hazır bulunduk. 20 Mayıs’taki vaka toplantısında da destek vereceğiz.

 

 

Tarık Eribol (Görüntüleme Sistemleri Müşteri İlişkileri Sorumlusu)

Softwareler var, bunların demolarını yapıyoruz. Hekimlerimize kurstan sonra da bunun desteği vereceğiz. Bu çalışmayı İstanbul içindeki hekimlere yapabiliriz. Bu seminerde online, volümetrik tomografi analiz sistemleri konusunda bir sunum yaptık. Önümüzdeki seminerlere de katılarak dişhekimlerine katkıda bulunmak istiyoruz.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.