Dentiss Logo

1. Implant Direct Avrasya Sempozyumu yoğun katılımla yapıldı

1. Implant Direct Avrasya Sempozyumu 8-9 Mayıs 2010 tarihlerinde The Marmara Hotel İstanbul’da gerçekleştirildi. İki gün süren organizasyonda dişhekimliğinde implant uygulamaları konusunda yerli ve yabancı bilim insanları birikimlerini katılımcılarla paylaştı. Sempozyumu Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yaklaşık 400 akademisyen ve serbest dişhekiminin katıldı.
20.05.2010       15.45.33

1.Implant Direct Avrasya Sempozyumu 8-9 Mayıs 2010 tarihlerinde The Marmara Hotel İstanbul’da gerçekleştirildi. İki gün süren organizasyonda dişhekimliğinde implant uygulamaları konusunda yerli ve yabancı bilim insanları birikimlerini katılımcılarla paylaştı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yaklaşık 400 akademisyen ve serbest dişhekiminin katıldığı sempozyumun başkanlığını Mustafa Kemal Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dalkız yaptı. Sempozyum kapsamında; cerrahi ve protetik aşamalardan greftlemeye, estetikten sinüs liftinge, implant uygulamalarından sorunlu vakalarda çözüm önerilerine kadar pek çok sunum gerçekleştirildi.

 

Sempozyumda 8 Mayıs 2010 Cumartesi günü ilk olarak Prof. Dr. Nedim Özer, dental implant uygulamalarında cerrahi kriterler konusunda bir konuşma yaptı. Özer’in sunumunun ardından Prof. Dr. Ateş Parlar “İmplantolojide estetik risk analizi” ve Prof. Dr. Kemal Ünsal “Klinik vakaların protetik yönden sınıflandırılması ve tatmin edici sonuç elde etmek için planlanıp yapılması gerekenler” isimli sunumlarında bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştılar. Sempozyumda öğleden önceki son konferanslar Prof. Dr. Atilla Sertgöz ve Prof. Dr. Tayfun Günbay tarafından verildi. Atilla Sertgöz, anterior implant restorasyonlarında estetik yaklaşımları, Tayfun Günbay ise implantolojide ileri cerrahi teknikleri anlattı.  

 

                        Sempozyumun öğleden sonraki ilk konuşmasını Implant Direct firmasının sahibi Dr. Gerald A. Niznick gerçekleştirdi. Niznick yaptığı sunumunda implant dişhekimliğinin klinik, pazarlama ve ekonomik yönlerini anlattı. Bilimsel program Dr. Roland Török’ün “İmmediyat implant yerleştirme, tahmin edilebilir mi değil mi?”, “Dr. Pedro Pena tarafından sunulan “İmmediyat çözüm, implant seçimi tek ve çok parçalı seçenekleri sağlar” ve Prof. Dr. Serhat Yalçın’ın yaptığı “Yetersiz alveol kret olgularında alveolar distraksiyon ve implant uygulamaları” isimli konuşmalarla sona erdi.

 

1. Implant Direct Avrasya Sempozyumu’nun ikinci günü olan 9 Mayıs Pazar günü ilk konuşma Dr. Mehmet Dalkız tarafından gerçekleştirildi. Verdiği konferansında Dalkız, dişsizliğin giderilmesinde implantın yeri konusunda önemli bilgiler verdi. Bu oturumun sonrasında İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Ak “Greft materyalleri ve implantolojide kullanımı” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Programda öğleden önceki son oturumda Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Basa sorunlu olgularda pratik çözümler ve komplikasyonlar konusunu anlattı.

 

Bilimsel programın öğleden sonraki ilk oturumunda Dr. Vladimir Pastouk “RePlant" ve "Spectra" sistemlerde ideal kozmetik restorasyonların sırları” isimli bir konuşma yaptı. Daha sonra Dr. Christian Makary “Sinüs Lifting prosedürleri: Kritik bir klinik değerlendirme" isimli sunumunda bu alanda yapılan güncel çalışmaları anlattı.       Programda Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Arıkan’ın sunmuş olduğu “İmplant çevresi yumuşak doku estetiğinde güncel teknikler” konulu sunumunu, Doç. Dr. Zekai Yaman’ın yaptığı “İmplant çevresi marjinal kemik kaybını önlemede kullanılan güncel kavramlar” isimli konuşması izledi. Avrasya Sempozyumu Dişhekimi Mahmut Demirkan tarafından sunulan “Muayenehane yönetiminde başarının sırları” konulu konuşmayla sona erdi. 

 

1. Implant Direct Avrasya Sempozyumu organizatörlerinden Denta Solaris firmasının sahibi Mustafa Osmay, sempozyumun Türkiye’de dental implantoloji ile ilgilenen dişhekimlerini bir araya getirerek hem mesleki hem de teknolojik gelişimleri global anlamda Türk dişhekimleri ile buluşturmak amacıyla yapıldığını söyledi.

 

Dişhekimlerinin organizasyona büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Osmay, “Sempozyum olağan üstü bir başarı göstererek 400 civarında bir katılımcıyı ağırlamıştır. Gerek sempozyumun gerçekleştirildiği mekan gerekse birbirinden ünlü ve konusunda isim yapmış yurtiçi ve yurtdışı konuşmacılar sayesinde sempozyumun her bölümü dişhekimleri tarafından ilgiyle takip edilmiştir. Güzel bir İstanbul bahar gününde bu kadar yuğun ilgili aslında sempozyumun ne denli başarılı olduğunu göstermektedir. Etkinliğin sonunda katılımcı ve konuşmacılardan aldığımız geri bildirimlerde, Avrasya Sempozyumu’nun son zamanlarda özellikle implantoloji alanında yapılan organizasyonlar içerisinde uluslararası kalitede ve ülkemize yakışır bir organizasyon olduğu belirtildi. Bu da bizleri fazlasıyla mutlu ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.    Haber/Fotoğraflar: Özgür Çilek - VYG Haber Merkezi

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.