Dentiss Logo

VR Teknolojisiyle Cerrahi Uygulamalara ve Tıbbi Eğitime Destek

Abdul Latif Jameel Health ve Holoeyes Inc., yapacakları stratejik iş birliği ile 3 boyutlu sanal gerçeklik (VR) teknolojisini, Orta Doğu ve Afrika pazarları ile Japonya’daki yeni sektörlerde hizmete sunacak. Bu önemli adım sayesinde diş endüstrisi için sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak yeni eğitim içerik ve araçlarının geliştirilmesi hedefleniyor.
04.11.2021       15.54.02

Abdul Latif Jameel Health ve Holoeyes Inc., yenilikçi üç boyutlu sanal gerçeklik (VR) teknolojisine sahip cerrahi destek sistemi ve tıbbi eğitim yazılımının, Orta Doğu ve Afrika ülkelerindeki 2,4 milyondan fazla hekimden oluşan potansiyel bir pazara dağıtımı için yeni bir stratejik iş birliği yaptığını duyurdu.

Bu yeni iş birliğinin amacı, gelişmiş tıbbi görüntüleme teknolojileriyle cerrahinin verimliliğinin ve güvenliliğinin artmasına katkıda bulunmak, standartları ve tıbbi eğitimin kalitesini iyileştirmektir. Holoeyes, bunu başarmak için tıbbi tedavileri önemli ölçüde ileriye taşıyan bir sanal gerçeklik yazılım paketi geliştirmiştir.

REKLAM

Karmaşık tıbbi tedaviler ve cerrahi işlemler gerçekleştirirken sorunun yerinin tespit edilmesi ve çevresindeki kan damarları ve organlarla konumsal ilişkisinin doğru şekilde tanımlanması önemlidir. Şu anda, hastaların anatomik bilgilerini anlamak için bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans görüntüleme gibi tıbbi görüntüler kullanılmaktadır. Ancak iki boyutlu görüntülemeye dayanarak insan vücudunun karmaşık yapısını anlamak önemli ölçüde deneyim ve eğitim gerektirir. Özellikle cerrahi alanında, genç doktorlara ileri cerrahi becerileri ve teknik bilgiyi tek başına sözlü eğitimlerle aktarmak, üç boyutlu deneyimin yerini tutmaz.

Mevcut küresel salgın sırasında, tıp alanında kaliteli çevrim içi eğitime yönelik talep hızla artmıştır. Ancak öğrencilerin cerrahi beceriler edinip kullanmaları için fiziksel tıbbi uygulamalar vazgeçilmez olmaya devam etmektedir ve sadece e-öğrenme yoluyla aynı seviyeye ulaşmak büyük bir zorluktur. Holoeyes ürün paketi, hem Japonya’da hem de denizaşırı ülkelerde üniversitelere ve tıbbi kurumlara cerrahi ve tıbbi eğitimi desteklemek için bir sanal gerçeklik platformu sağlamaktadır.

Holoeyes’ın üç boyutlu modelleri, hedeflenen problemin etrafındaki anatomik yapıyı anlamak için preoperatif simülasyonlar ve intraoperatif destek için kullanılır. Kullanıcılar sanal gerçeklik alanında serbestçe hareket edebilir ve doktorun hareketlerini, prosedürlerini ve üç boyutlu modellerini her açıdan görebilir.

Kullanıcılar ayrıca cerrahların hareketlerini ve tekniklerini üç boyutlu alana kaydedebilir ve bunları daha sonra Holoeyes’ın sanal gerçeklik platformunda yeniden canlandırarak gerçek vakalardan edinilen beceri ve bilgileri etkili bir şekilde paylaşabilir. Böylece, bunun gibi klinik becerilerin öğrenilmesini, akıllı cihazlarda kullanılabilecek sanal gerçeklik tıbbi eğitim içeriği ile her zaman ve her yerde kullanılabilir hale getirir.

İlk Hedef Japonya’daki Diş Hekimliği Fakülteleri ve Klinikleri

Abdul Latif Jameel General Trading son derece heyecan verici bu girişimlerin bir parçası olarak Holoeyes ile birlikte, diş endüstrisi için sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak yeni eğitim içerikleri ve araçları geliştirmeyi amaçlıyor. İlk hedef, Japonya’da yerel olarak diş hekimliği fakülteleri ve klinikleri ile ürün araştırmaları gerçekleştirmek. ALJGT nihai hedef olarak Japonya, Orta Doğu, Afrika ve daha uzaklarda bulunan üniversiteler ve diş hekimleri arasında kurulacak benzersiz bir iş birliği yoluyla yeni eğitim içeriğini ve araçlarını yaygın bir şekilde destekleyecek.

Abdul Latif Jameel General Trading Co. Başkanı Shigeki ENAMI, “Abdul Latif Jameel Health ve Holoeyes arasındaki bu iş birliği yalnızca Orta Doğu ve Afrika’ya fayda sağlamakla kalmayacak. Aynı zamanda Japonya’da diş hekimliği ile başlayarak yenilikçi teknoloji için yeni dağıtım pazarları geliştirmeyi hedefliyoruz; heyecan verici olasılıklarla dolu bir gelecek bizi bekliyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Haber: Elvan Genç (VYG)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.