Dentiss Logo

Vestiyer Yayın Grubu’nda Görev Değişikliği

Vestiyer Yayın Grubu’nun yeni Kurumsal Satış Müdürü Elif Taman Yazıcı oldu. Kendisi ile yeni hedefleri, yayınları ve pandemi sebebi ile tarihi güncellenen GREATIST’i konuştuk…
07.10.2020       11.55.42

Kurumsal Satış Müdürü olarak 12 yıl Vestiyer Ailesi’nde görev yapan Derya Arslan, geçtiğimiz Eylül ayında aileden ayrıldı. Vestiyer Yayın Grubu’nun bundan sonraki reklam, kongre, sponsorluk çalışmalarını, kurumda 8 yıla yakın bir süredir çalışan Elif Taman Yazıcı yürütecek. Yaptığımız minik söyleşide Elif Yazıcı, yeni hedeflerini, yayınları ve pandemi sebebi ile tarihi güncellenen GREATIST 2021’in hazırlıklarını anlattı.

Sn. Elif Taman Yazıcı, kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Sağlık Yönetimi mezunuyum. Kökenim insan kaynakları ve akreditasyon. 12 yıl özel hastaneler, hastane otomasyon, gümrük müşavirliği sektörlerinde akreditasyon ve insan kaynakları yöneticiliği yaptım. 2013 yılı ile birlikte Vestiyer Yayın Grubu ailesinde başladım. Yazı İşleri Direktörü, Abone İlişkileri ve Kongre Operasyon Yöneticiliği görevlerimden sonra ailenin Kurumsal Satış Müdürü olarak devam ediyorum.

Vestiyer Yayın Grubu’nun faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Firmamız, yayın dünyasındaki yerini 1989 yılında Dişhekimliği Dergisi’ni yayımlamaya başlayarak aldı. Dişhekimliği Dergisi’nin başarısı, ilerleyen yıllarda diş hekimliği ile ilgili farklı bilimsel ve sektörel süreli yayınların doğuşuna zemin hazırladı.

VYG, kendi ürettiği içeriğin yanı sıra, dünyanın dental yayıncılıkta önemli markalarının dergilerini Türk diş hekimlerine Türkçe okuma imkanı sundu. Dünyanın en geniş dental yayın organizasyonu olan Dental Tribune International'in de Türkiye'deki çözüm ortağı olan VYG’nin sadece dental sektöre özel 6 farklı yayını bulunmaktadır:

2005 yılında İstanbul’da kurulan VESTA | Vestiyer Akademi ve 2010 yılında Londra’da kurulan Knightsbridge Academy, Türkiye başta olmak üzere, Almanya, ABD, Avusturya, Azerbaycan, İngiltere, İsviçre ve KKTC’de eğitimler düzenledi. Şu anda İstanbul, Londra, Bakü ve Viyana şehirlerine odaklanan akademilerimiz, dünyanın dört bir yanında mezuniyet sonrası sürekli eğitim seminerleri düzenliyor.

   

Peki ya GREATIST Kongresi?

Kongre ayağında ise sizin de bildiğiniz üzere; 2002 yılından bu yana düzenlediğimiz, Türkiye’nin diş hekimliği alanındaki bağımsız en büyük bilimsel kongresi olan GREATIST Kongre ve Fuarı var.

Sektörün lider yayın kuruluşu Vestiyer Yayın Grubu olarak 2002 yılında “Dental İstanbul” ismiyle çıktığımız bu başarılı yolda Türkiye diş hekimliği pazarındaki en güçlü ve köklü firmaları bir araya getiren Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) ve Dünyanın en güçlü, en yaygın dental yayın ağı Dental Tribune International (DTI) ile güçlerimizi birleştirdik.

Halihazırda DİŞSİAD ile ortak birçok projemiz vardı. 2013 yılında DİŞSİAD desteğiyle Vestiyer Yayın Grubu tarafından yayınlanan ve meslekî kitaplar serisinden oluşan “DİŞŞİAD Kitaplığı”nı oluşturduk ve bilime destek olan ünlü hocalar ile iletişime geçerek 8 kitap yayınladık. Sonrasında İDEX İstanbul kapsamında yapılan Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’nu yapmaya başladık. Gelen yoğun taleplerle birlikte bu yıl 5.sini düzenleyecektik. Pandemi sebebi ile programı 2021 yılına erteledik.

DİŞSİAD ile yaptığımız en büyük proje ise GREATIST. Türkiye’de gerçek anlamda uluslararası bir dental etkinlik düzenlemek, İstanbul’u dünyanın dental buluşma noktalarından biri haline getirmek için ortaya konulan bu güçlü umudun adını da “Muhteşem İstanbul” anlamına gelen “GREATIST” olarak değiştirdik. 2015 yılında başladığımız bu ortaklıkla da her yıl güçlenerek ilerlemeye devam ediyoruz.

 

Kurumsal Satış Bölümü için yenilikleriniz var mı?

Evet, çeşitli yeniliklerimizi hayata geçirmeye başladık. Bunlardan ilki dergilerimizden beşinin bundan sonra hem matbu hem elektronik formatta yayımlanması. Matbu dergilerimiz aynı zamanda e-dergi formatında yayınlanmakta olup “onaylı e-posta” hizmetimizle 20 binin üzerinde diş hekiminin ulaşmasına olanak sağlıyor.

Onaylı e-posta hizmetini şöyle açmak isterim: Türkiye’nin en güçlü duyuru ağlarından birine sahibiz. Bu ağı daha etkin şekilde kullanmaya karar verdik. Sistemin sağlıklı gönderim özelliği sayesinde, postalar, spam filtrelerine takılmadan iletilmektedir. E-derginin arşiv sistemi sayesinde de diş̧ hekimi ilgili dergiye istediği zaman tekrar tekrar ulaşabiliyor. Yani; dergilerimiz ve yayınlanan reklamlar, hem matbu hem elektronik olarak diş hekimlerine gösterilirken, arşiv görüntülenme sistemi ile de uzun zaman ulaşılabilir oluyor.

Diğer bir yeniliğimiz ise “Sponsorlu e-bülten hizmeti”miz. Bildiğiniz üzere, diş hekimliğinin en güncel haber portalı olan dentiss.com’daki haberlerimiz ile 15 günde bir 20 binden fazla diş hekimine dentiss e-bülten gönderiyoruz. Şimdi bu gücümüzü firmalarla da paylaşmaya başladık. Dileyen firmalar e-bültenimize sponsor olabiliyor. Sponsorlu e-Bülten’in genel bültenden farkı şu; bültende sponsor firmanın 2 ya da 3 ürün tanıtımı ve reklamını, varsa firma röportajını, etkinliklerini yayınlıyor, bülten başlığı altında sponsor ismini geçiriyoruz.

15 yıldır geniş bir online haber ağını yönetmemiz, online haber ağını düzenli olarak kullanmamız ve en yüksek içerik üreten siteler arasında olduğumuz için Google aramalarda ön planda bulunuyoruz. Bu avantaj da firmalarımızın bülten ve reklamının ön sıralara çıkmasını, daha çok okuyucuya ulaşmasını sağlıyor.

Bu yıl 18.sini düzenleyeceğiniz GREATIST Kongresi, pandemi sebebi ile ertelendi. 2021 için çalışmalarınızı anlatır mısınız?

Evet, 2002’den beri her yıl fuar giriş kapısındaki kurdeleyi kesmek bu yıl kısmet olmadı. Kongre organizasyon Komitesi olarak 18. GREATİST Uluslararası Diş̧ Hekimliği Kongresi ve Fuarı’nı, pandemide ikinci dalga beklentileri sebebi ile ve katılımcıların sağlığını düşünerek 2021 yılına erteledik.

Ama moral bozmuyoruz, bütün heyecanımızı ve enerjimizi gelecek yıla aktarıyoruz..

  

2002’den bu yana bilimde kendini geliştirmek, sosyalleşmek ve yeni ürünler hakkında bilgi edinmek isteyen, diş hekimlerinden diş teknisyenlerine, öğrencilerden, diş hekimi asistanlarına ve firma temsilcilerine kadar uluslararası tüm dental profesyonelleri bir araya getirdik ve şu an “Türkiye’nin diş hekimliği alanındaki bağımsız en büyük bilimsel kongresi” unvanına sahibiz.

Geçen yılki bilimsel etkinliklere katılımı birkaç rakamla özetlersek; 24 bilimsel toplantı, seminer, sempozyum yapıldı. 2.715 diş hekimi, teknisyen ve dental asistan, bu bilimsel etkinliklerden en az birine katıldı. 80 yerli ve yabancı firma, sponsor/katılımcı olarak fuar alanımızda yer aldı. 4.639 hekim, teknisyen ve sektör mensubu, fuar alanımızı ziyaret etti.

GREATIST, üç gün boyunca, pek çok bölgeden gelen diş hekimleriyle ve diş teknisyenleriyle bir arada olmanızı, ürün ve markanızı daha samimi bir ortamda onlara tanıtmanızı sağlıyor.

Önceki yıllarda fuardan yer alan firmaların birçoğunun yine aynı pozisyonu tutmak istemeleri ve yeni firmalardan gelen yoğun talep sebebiyle, fuar alanımızın büyük bölümü, çok kısa sürede rezerve edildi. 2020 yılı için sadece 290 m2 boş alanımız kalmıştı. Erteleme sebebi ile firmalarımızı yeniden ziyaret ediyoruz. GREATİST 2020 Fuarı’ndan stand alan ve ödemesini tamamlamış olan firmalar, döviz kurlarındaki artıştan etkilenmeyeceği için yoğun firma katılımıyla gerçekleştireceğimiz 2021 etkinliği hazırlıklarımıza tam gaz devam ediyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Geriye dönüp, sağladığımız başarılı yükselişlere baktığımda firmamla gurur duyuyorum. Arka planda bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm projelerde başarıya ulaşmamızı sağlayan çok güçlü bir ekibimiz var. Başta yöneticilerimize ve uyumlu çalışan tüm ekip arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

 


Elif Taman Yazıcı Kimdir?

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nden 2003 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında 3 yıl boyunca Acıbadem Sağlık Grubu’nda başhekimlik, insan kaynakları, pazarlama ve kalite departmanlarında dönemsel staj çalışmaları yapan Yazıcı, mezuniyetinden hemen sonra 4T Bilişim Teknolojileri’nde Otomasyon Sistemleri Uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır. Hastane otomasyonlarının ilk başladığı yıllarda Bakırköy Devlet Hastanesi, Şifli Etfal, Haseki ve Özel İzmir Kent Hastanesi’nin otomasyon sistemlerinin kurulmasında görev almıştır.

Kalite güvence ve akreditasyon sistemleri konusunda çalışmaları bulunan Yazıcı, Türkiye’nin en büyük gümrükleme firmaları arasında bulunan Güler Dinamik A.Ş’de Kalite ve İnsan Kaynakları Müdürü olarak 6 yıl, Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde ise JCI Akreditasyon Müdürü olarak 2 yıl görev yapmıştır.

2013 yılı ile birlikte Vestiyer Yayın Grubu ailesinde başlayan Elif Taman Yazıcı, Yazı İşleri Direktörü, Abone İlişkileri ve Kongre Operasyon Yöneticiliği görevlerinden sonra grubun Kurumsal Satış Müdürü olarak devam etmektedir.


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.