Dentiss Logo

Tümörlü Çeneye ‘Bisiklet Zinciri’ İmplant

Liese Healing’in 2012 yılında çenesinde kanserli tümör tespit edildi. Dişleri birbiri ardına dökülmeye başladı, ardından çenesinde bitmeyen ağrılar. Healing'in çenesine bisiklet zincirine çok benzeyen titanyum bir zincir takıldı.
28.05.2013       10.43.02
49 yaşındaki Liese Healing, 2005 yılında yumurtalık kanserine yakalandı; ama hastalığın üstesinden geldi. 2012 yılında ise çenesinde kanserli tümör tespit edildi. Liese Healing'in dişleri birbiri ardına dökülmeye başladı, ardından çenesinde bitmeyen ağrılar.

Bisiklet Zinciri Tekniği
Bunun üzerine araştırmalar başlayınca, Healing'in çene kanserine yakalandığı görüldü. 2005 yılında 12 saatlik bir operasyonla yumurtalık kanserinden kurtulan kadını bu kez başka bir savaş bekliyordu. Çenesinin yarısını kaybeden, iki çocuk annesi için sıradışı bir şey yapıldı. Bisiklet zincirine çok benzeyen titanyum bir zincir takıldı. Başarılı geçen operasyonun ardından yeniden konuşmayı öğrendi.

Bu Tür Hastalar Artıyor
Dünyaca ünlü baş ve boyun cerrahisi uzmanı Dr. Gary Walton'un gerçekleştirdiği operasyonda, dokular midesinden ve omzundan alınan dokularla değiştirildi. İlginç operasyonun ardından gazetelere konuşan Liese, "Doktorlar bunu bana ilk teklif ettiğinde emin olamadım ama kanserden bir an önce kurtulmak istiyordum. Bu yüzden izin verdim." dedi. Uzmanlar ise Liese'in operasyonunun artık sıradışı olmaktan çıkmaya başladığını, bu tür hastaların sayısının korkutucu bir biçimde arttığını söyledi.

Kaynak: Hürriyet


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.